Typo3 probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »
Jelmer

Jelmer

11/12/2007 13:06:00
Quote Anchor link
Momenteel heb ik een probleem met typo3.
Ik kan perfect nieuws toevoegen, maar wil ik een afbeelding toevoegen dan wordt deze simpelweg niet opgeslagen.

Bij het opslaan gaat er dus met foto's iets compleet mis.

Zelf heb ik al een hele lading files nagekeken maar ik kan het prolbeem niet vinden.
Mocht iemand weten wat dit is en wat je waar kan instellen dan hoor ik dat heel erg graag.

Ik moet hierbij wel zeggen dat ik het locaal op mijn laptop draai.
Verder heb ik hetzelfde probleem met de Typo3 win installer (dus incl. webserver en mysql etc.) Of zou het online wel goed moeten draaien ? Het uploaden van bestanden gaat verder wel goed..

Bij voorbaat dank.

Ps. ik weet niet zeker als dit het juiste topic hiervoor is...
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 15:34:24
 
PHP erik

PHP erik

11/12/2007 13:11:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat iemand je een kant-en-klare oplossing kan geven op basis van dit verhaal. Mijn ervaring met Typo3 (helaas heb ik er ervaring mee) is dat het extreem slecht in elkaar zit en het wachten is tot je website ontploft. Ik ben altijd kritisch en soms wat pessimistisch, maar Typo3 is écht één groot drama. Daar heb ik gewoon geen woorden meer voor.

Het is dus ook heel lastig te bepalen waar er iets fout gaat. Maar bij bestanden uploaden denk ik al gauw aan chmod. Google even op chmod. Bestandsrechten van de map waarin geupload wordt.
 
Jelmer

Jelmer

11/12/2007 13:20:00
Quote Anchor link
nee heeft niets met rechten te maken, dat gaat allemaal wel goed.
Hetzelfde probleem heb ik nl. ook met andere afbeeldingen.

Het probleem is dat de hele IMG tag wortd verwijderd.
Maar waar, en hoe kan ik dit uitschakelen...

Verder moet typo3 juist wel goed zijn, dit wordt ook al voor diverse websites voor meerdere gemeentes gebruikt...
 
Wouter K

Wouter K

11/12/2007 13:55:00
Quote Anchor link
heb je het online staan ? en werkt het daar ?
 
Jelmer

Jelmer

11/12/2007 14:03:00
Quote Anchor link
nee staat lokaal... wat je wel kan proberen is dit downloaden en test het maar eens met de afbeelding in mininews:

http://typo3.org/download/installers/

De wininstaller, geeft hetzelfde probleem bij mij pas het nieuws maar eens aan, er staan al afbeeldingen in, als je het opslaat zijn alle afbeeldingen hier weg...
 
Jelmer

Jelmer

11/12/2007 14:24:00
Quote Anchor link
dit kan overigens gewoon naast een andere webserver draaien!
 

13/12/2007 01:02:00
Quote Anchor link
Je, kunt ook gewoon een package downloaden. Heb je de install map nog gewoon staan? Als dat zo is kan je effe index.php in een browser openen en kijken of er ergens iets fout is.
Bij mij moet ik overigs naar deze url:
http://localhost/typo3/typo3/install/index.php
Kijk vooral op de volgende pagina's of daar wat fout is. Waarschijnlijk zul je op deze: http://localhost/typo3/typo3/install/index.php?TYPO3_INSTALL[type]=images
pagina een fout zien. (Dat ImageMagick uitgeschakeld is is niet zo erg, als ie uitgeschakeld is).
 
Jelmer

Jelmer

13/12/2007 10:36:00
Quote Anchor link
Ik ben naar deze pagina toe gegaan, en zie geen fouten....
Of is dit het?

UNIX/CGI detected: NO

En welk package bedoel je? Kan je dat via da de modules online laden.
Zoja ... ik hoor het graag! Ik loop hier nl. compleet op vast... :(

Gr. Jelmer

Zie onderstaand overzicht:

TYPO3 4.1 Install Tool
Site: Argus
Version: 4.1.3


1: Basic Configuration
2: Database Analyser
3: Update Wizard
4: Image Processing
5: All Configuration
6: typo3temp/
7: Clean up database
8: phpinfo()
9: Edit files in typo3conf/
10: About



Image Processing:
What is it?
TYPO3 is known for its ability to process images on the server.
In the backend interface (TBE) thumbnails are automatically generated (by ImageMagick in thumbs.php) as well as icons, menu items and pane tabs (by GDLib).
In the TypoScript enabled frontend all kinds of graphical elements are processed. Typically images are scaled down to fit the pages (by ImageMagick) and menu items, graphical headers and such are generated automatically (by GDLib + ImageMagick).
In addition TYPO3 is able to handle many file formats (thanks to ImageMagick), for example TIF, BMP, PCX, TGA, AI and PDF in addition to the standard web formats; JPG, GIF, PNG.

In order to do this, TYPO3 uses two sets of tools:

ImageMagick:
For conversion of non-web formats to webformats, combining images with alpha-masks, performing image-effects like blurring and sharpening.
ImageMagick is a collection of external programs on the server called by the exec() function in PHP. TYPO3 uses three of these, namely 'convert' (converting fileformats, scaling, effects), 'combine'/'composite' (combining images with masks) and 'identify' (returns image information).
Because ImageMagick are external programs, two requirements must be met: 1) The programs must be installed on the server and working and 2) if safe_mode is enabled, the programs must be located in the folder defined by the php.ini setting, safe_mode_exec_dir (else they are not executed).
ImageMagick is available for both Windows and Unix. The current version is 5+, but TYPO3 enthusiasts prefer an old version 4.2.9 because that version has three main advantages: It's faster in some operations, the blur-function works, the sharpen-function works. Anyway you do it, you must tell TYPO3 by configuration whether you're using version 5+ or 4.2.9. (flag: [GFX][im_version_5])
ImageMagick homepage is at http://www.imagemagick.org/

GDLib:
For drawing boxes and rendering text on images with truetype fonts. Also used for icons, menuitems and generally the TypoScript GIFBUILDER object is based on GDlib, but extensively utilizing ImageMagick to process intermediate results.
GDLib is accessed through internal functions in PHP, so in this case, you have no safe_mode problems, but you'll need a version of PHP with GDLib compiled in. Also in order to use TrueType fonts with GDLib you'll need FreeType compiled in as well.
You can get GDLib in the PNG version from http://www.boutell.com/gd/.
FreeType is for download at http://www.freetype.org/.
Generally, software for TYPO3 is found at http://typo3.sunsite.dk/software/ and packages listed at http://typo3.org/1274.0.html.

You can disable all image processing options in TYPO3 ([GFX][image_processing]=0), but that would seriously disable TYPO3.


Verifying the image processing capabilities of your server
This page performs image processing and displays the result. It's a thorough check that everything you've configured is working correctly.
It's quite simple to verify your installation; Just look down the page, the images in pairs should look like each other. If some images are not alike, something is wrong. You may also notice warnings and errors if this tool found signs of any problems.

The image to the right is the reference image (how it should be) and to the left the image made by your server.
The reference images are made with the classic ImageMagick install based on the 4.2.9 RPM and 5.2.3 RPM. If the version 5 flag is set, the reference images are made by the 5.2.3 RPM.

This test will work only if your ImageMagick/GDLib configuration allows it to. The typo3temp/ folder must be writable for all the temporary image files. They are all prefixed 'install_' so they are easy to recognize and delete afterwards.


Current configuration
ImageMagick enabled: 1
ImageMagick path: /usr/X11R6/bin/ ()
ImageMagick path/LZW: /usr/bin/ ()
Version 5/GraphicsMagick flag:

GDLib enabled: 1
GDLib using PNG: 0
GDLib 2 enabled: 0
IM5 effects enabled: 0 (Blurring/Sharpening with IM 5+)
Freetype DPI: 72 (Should be 96 for Freetype 2)
Mask invert: 0 (Should be set for some IM versions approx. 5.4+)

File Formats: gif,jpg,jpeg,tif,bmp,pcx,tga,png,pdf,ai


Testmenu
Click each of these links in turn to test a topic. Please be aware that each test may take several seconds!:
1: Reading image formats
2: Writing GIF and PNG
3: Scaling images
4: Combining images
5: GD library functions





Reading and converting images:
Supported file formats
This verifies that your ImageMagick installation is able to read the nine default file formats; JPG, GIF, PNG, TIF, BMP, PCX, TGA, PDF, AI. The tool 'identify' will be used to read the pixeldimensions of non-web formats. The tool 'convert' is used to read the image and write a temporary JPG-file


Test skipped
Use of ImageMagick has been disabled in the configuration. Refer to section 'Basic Configuration' to change or review you configuration settings



Info:
Parsetime
0 ms



--------------------------------------------------------------------------------
OS detected: WIN
UNIX/CGI detected: NO
PATH_thisScript: C:/xampp/htdocs/argus_acc/typo3/install/index.php
 
Crispijn -

Crispijn -

13/12/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Typo 3 heeft vast ook een support forum. Kan je daar niet beter je vraag stellen? Daar zitten vast meer mensen met meer kennis van Typo3...
 
Jelmer

Jelmer

13/12/2007 10:51:00
Quote Anchor link
al geprobeerd, weinig mensen en geen reactie, vandaar dat ik het hier ook even probeer. Net overigens een duits test forum gevonden waar het WEL draait....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.