UBB code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Durk Houtsma

durk Houtsma

04/11/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een site, waar anderen UBB-codes kunnen gebruiken.
Als ze dan hun tekst wijzigen, krijg je de HTML code te zien, en niet de UBB code.
Weet iemand hoe ik de UBB-code kan laten zien, ipv de HTML code?
Als je de HTML-Code laat staan, word deze weergeven, en niet omgezet in de code, zoals ik het wil.

Heb al meerdere dingen geprobeerd, maar ik blijf op dit punt hangen. De rest werkt wel goed.

Edit: Zo voeg ik het toe/laat het zien bij het bewerken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if( $_POST['shitzooi']){
 
 mysql_query("UPDATE bedrijf2_voorpagina SET `tekst`='". mysql_real_escape_string($_POST['tekst']) ."' WHERE `id`='1'") or die(mysql_error());

echo"goed toegevoegt";
}
else{
$tekst2            = mysql_query("SELECT * FROM bedrijf2_voorpagina WHERE id=1") or die(mysql_error());
      $tekst            = mysql_fetch_assoc($tekst2);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Durk Houtsma
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 22:37:37
 
- SanThe -

- SanThe -

04/11/2008 19:07:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk haal je de ubb er al overheen voordat je het in de database zet.
 
--

--

04/11/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
mysql_query("UPDATE bedrijf2_voorpagina SET `tekst`='". mysql_real_escape_string($_POST['tekst']) ."' WHERE `id`='1'") or die(mysql_error());

echo"goed toegevoegt";

Zo.. ik zou eerst maar eens flink je code gaan verbeteren. Jij neemt hier namelijk zomaar aan dat je query altijd lukt en dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Foutafhandeling zou dus niet onhandig wezen.
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

04/11/2008 19:36:00
Quote Anchor link
Dit is nog maar het begin van het script, ben er net mee begonnen.
Het is voor lerende doeleinden, waarvan ik leer.
Gelijk is de website ook voor lerende doeleinden, het Jonge Mavo Ondernemers project.
Toch bedankt voor de tip, voor de foutafhandeling. Dit was ik ook al van plan.
Waarschijnlijk gaat het bij mij nog niet 'logisch', maar het komt er vanzelf.

@SanThe: Had inderdaad de ubb er over gehaald, bij het posten, d.m.v. een include.
Heb deze include verwijderd, en het werkt weer.

Bedankt voor de hulp!
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

04/11/2008 20:06:00
Quote Anchor link
Euh, nu ik die include("ubb.php"); uit me beheer pagina weg heb gehaald, krijg je op de andere pagina's ook geen ubb meer..

Als ik deze terug plaats, krijg ik de UBB codes niet te zien. Heb hem bij de strip_tags al toegestaan..

strip_tags($gegeven1['tekst'], '[*b]'
(Denk de * niet, anders word alles hier dikgedrukt.)
Als ik die strip_tags weghaal in de beheertool, krijg ik de <BR> ook weer te zien.

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door durk Houtsma
 
- SanThe -

- SanThe -

04/11/2008 20:12:00
Quote Anchor link
Die ubb haal je er alleen overheen als je de tekst op het scherm gaat zetten.
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

04/11/2008 20:49:00
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik.
Ik had dus ook die include verwijderd uit de beheertool, maar dan werkte de ubb niet meer. Je krijgt dan, waar je het moet zien, de UBB code te zien, ipv van wat jij wil.
Toen ik deze include terug zette, in de beheertool, werkte de UBB wel weer..
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

08/11/2008 23:17:00
Quote Anchor link
*Bump*
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2008 23:26:00
Quote Anchor link
Wat is de 'beheertool'?
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

08/11/2008 23:37:00
Quote Anchor link
De foutafhandeling moet ik er nog beter invoegen, dit doe ik nog.
Een stukje relevante code, voor het invoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
        <td><h1>Introductiepagina</h1>
<?
if( $_POST['shitzooi']){
 
 mysql_query("UPDATE bedrijf2_voorpagina SET `tekst`='". mysql_real_escape_string($_POST['tekst']) ."' WHERE `id`='1'") or die(mysql_error());

echo"goed toegevoegt";
}
else{
$tekst2            = mysql_query("SELECT * FROM bedrijf2_voorpagina WHERE id=1") or die(mysql_error());
      $tekst            = mysql_fetch_assoc($tekst2);

?>

<form action="admin-voorpagina.php" method="post">
Voer de tekst in: <textarea name="tekst" rows="10" cols="20"><? echo strip_tags($tekst['tekst'], '') ?></textarea><BR>
<input type="submit" name="shitzooi" />
</form>
       <tr><td colspan=2><B><font color=black>Dikgedrukt</b>: [b]jetekst[/b].</font> </td><tr>
<tr><td colspan=2><font color=black><i>Cursief</i>: [i]jetekst[/i]. </font></td><tr>
<tr><td colspan=2><font color=black><u>Onderlijnd</u>: [u]jetekst[/u]. </font></td><tr>
<tr><td colspan=2><font color=black>URLs: [url=jelink]naamvanlink[/url]. </font></td><tr>
<tr><td colspan=2><font color=black>Lettergrootte: [size=grootte]tekst[/size]. </font></td><tr>
<BR>
<tr><td colspan=2><font color=black>Links uitlijnen: [left]jetekst[/left]. </font></td><tr>
<tr><td colspan=2><font color=black>Rechts uitlijnen: [right]jetekst[/right]. </font></td><tr>
<tr><td colspan=2><font color=black>Centreren: [center]jetekst[/center]. </font></td><tr>
<tr><td colspan=2><font color=black>Doorstreept: [s]jetekst[/s]. </font></td><tr>
<?

}
?>
  
 
--

--

08/11/2008 23:49:00
Quote Anchor link
Ja, en dus moet je nu net zoiets doen bij het laten zien, en dan de ubb eroverheen halen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( $_POST['shitzooi'])
?>


moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
[
/code]
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

08/11/2008 23:59:00
Quote Anchor link
Ik heb het veranderd in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
?>


, maar die UBB codes laat hij nog steeds niet zien.
Als ik de rij via PHPMyAdmin op ga zoeken, staan daar de UBB codes wel in.

Ik heb ook al
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo strip_tags($tekst['tekst'], '[b]')
?>

geprobeerd, maar zonder resultaten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door durk Houtsma
 
Steven Hack

Steven Hack

09/11/2008 10:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function UUB($string) {
    $string = htmlentities($string);
    $string = str_replace('\r\n', '<br>', $string); // hiermee vervang je enters
    $string = str_replace('\r', '<br>', $string);
    $string = str_replace('\n', '<br>', $string);
    $string = str_replace('<br />', '<br>', $string);
    $string = str_replace('[B]', '<b>', $string); // hiermee vervang je bold
    $string = str_replace('[U]', '<u>', $string); // hiermee vervang je underline
    $string = str_replace('[center]', '<center>', $string); // replaced center
    return $string;
}

?>

je gebruikt het gewoon met:
$output = UUB($input);

Hierbij zet je het alleen om wanneer je de info wil outputten. Het origineel blijft onaangetast. Dus bij het aanpassen is dat makkelijk.

Weet niet of dit wel de goede manier is, maar gebruik het zelf ook.
Hoe je dat gaat doen met [link=...] bijv moet je zelf maar even uit puzzelen.
Maar het is wel mogelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Hack
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

09/11/2008 20:31:00
Quote Anchor link
Ik heb het gebruikt, en kom nu alsnog op een probleem..
De [*b] en [*/b] enz. zie ik nu wel, maar ik zie op de pagina waar de tekst opgemaakt moet worden, geen dik gedrukte tekst. Hier staat nu gewoon [*b] enz. Ook niet als ik daar de functie toepas.

Stukje beheertool:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
        <td><h1>Introductiepagina</h1>
<?
function UUB($string) {
    $string = htmlentities($string);
    $string = str_replace('\r\n', '<br>', $string); // hiermee vervang je enters
    $string = str_replace('\r', '<br>', $string);
    $string = str_replace('\n', '<br>', $string);
    $string = str_replace('<br />', '<br>', $string);
    $string = str_replace('[b]', '<b>', $string); // hiermee vervang je bold
    $string = str_replace('[U]', '<u>', $string); // hiermee vervang je underline
    $string = str_replace('[center]', '<center>', $string); // replaced center
    return $string;
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
 mysql_query("UPDATE bedrijf2_voorpagina SET `tekst`='". mysql_real_escape_string($_POST['tekst']) ."' WHERE `id`='1'") or die(mysql_error());

echo"goed toegevoegt";
}
else{
$tekst2            = mysql_query("SELECT * FROM bedrijf2_voorpagina WHERE id=1") or die(mysql_error());
      $tekst            = mysql_fetch_assoc($tekst2);

?>

<form action="admin-voorpagina.php" method="post">
Voer de tekst in: <textarea name="tekst" rows="10" cols="20"><? echo UUB(strip_tags($tekst['tekst'], '[b]')) ?></textarea><BR>
<input type="submit" name="shitzooi" />


Stukje pagina waar je het ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
        <td><h1>Introductiepagina</h1>
<?


                 $sql
= "
                SELECT *
                FROM bedrijf2_voorpagina
                "
;
            if (!$res = mysql_query ($sql)) {
                echo '<pre>';
                echo htmlentities ($sql);
                trigger_error (mysql_error ());
                echo '</pre>';
            }

            else {
                while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
                    echo '<p>' . nl2br($row['tekst']) . '</p>';
                    echo"</div><Hr>";
                }
            }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.