uitlezen rows en optellen waardes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny A-noniem

Danny A-noniem

26/01/2013 14:49:50
Quote Anchor link
Hallo

ik probeer de waardes op te tellen uit de rij TOTAAL, die voor elke gebruiker geteld worden.
als ik nu via een loop tracht alle waardes uit de rijen TOTAAL op te tellen krijg ik de uitkomst:
0054000 (is de waarde uit $totaal)

de cijferskloppen ook wel, want zo ziet de database er uit:

lid1 0
lid2 0
lid3 5
lid4 4
lid5 0
lid6 0
lid7 0

echter wil ik zien dat deze waardes opgeteld worden en dan de uitlsag weergeven.
dus in het kort moet de uitkomst gewoon 9 zijn.
Gewijzigd op 26/01/2013 14:50:31 door Danny A-noniem
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:35:04
 
Eddy E

Eddy E

26/01/2013 15:07:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT SUM(totaal) AS totaal
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2013 15:08:51
Quote Anchor link
Zo te zien plak je ze als strings achter elkaar.
Ik denk dat je .= gebruikt in plaats van +=
Maar zonder de betreffende code blijft het gissen.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

26/01/2013 15:40:13
Quote Anchor link
oeps sorry,
ik heb hem al draaien sorry.
was een $ vergeten.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
SESSION_START();
include 'dbcon.php';
include 'sessionset.php';

mysql_select_db("dbnaam", $con);
$naam = mysql_query("SELECT * FROM inlogdata");
    while($row = mysql_fetch_assoc($naam))
 {


$totaalberichten = $totaalberichten + $row['totaal'];  

 };

 
mysql_close($con);
echo $totaalberichten;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2013 15:43:39
Quote Anchor link
Danny A-noniem op 26/01/2013 15:40:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$naam
= mysql_query("SELECT * FROM inlogdata");
    while($row = mysql_fetch_assoc($naam))
 {


$totaalberichten = $totaalberichten + $row['totaal'];  

 };

echo $totaalberichten;
?>


Als dit het enige is dat je wilt dan moet je dit doen:
Eddy E op 26/01/2013 15:07:26:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT SUM(totaal) AS totaal
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

26/01/2013 16:15:53
Quote Anchor link
maar hoe moet ik die dan gebruiken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.