UL gaat over div heen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roderik

Roderik

04/06/2009 15:14:00
Quote Anchor link
Ey mensen,
Ik heb een opsomming uit een database, dit is overigens ook meteen een link.

Deze opsomming staat in div A, in div A onder deze opsomming staat ook div B.
In div B staat tekst en is een wit vlak.

Als er meer als 2 regels in de opsomming staan wordt de div niet verschoven maar de opsomming gaat dwars door div B heen (het witte vlak blijft dus staan) maar de tekst die in div B stond verschuift wel naar beneden.

hoe kan ik dit oplossen?

alvast bedankt. :)
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 23:39:05
 
Tamara

Tamara

04/06/2009 15:22:00
Quote Anchor link
Laat is wat code zien? (Html en css)
 
Roderik

Roderik

04/06/2009 15:27:00
Quote Anchor link
div B:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<style>
.verhaal_naam {
    width: 700px;
    height: 10px;
    background-color: #FFF;
    margin-left: 5px;
    margin-right: 5px;
    margin-top: 10px;
    margin_bottom: 5px;
    padding-left:5px;
    padding-top:5px;
    padding-bottom:5px;
}
</style>


div A met UL:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
.informatie {
    margin-top: 5px;
    margin-left: 5px;
    margin-right: 5px;
    margin-bottom: 5px;
    padding-top: 5px;
    padding-bottom: 5px;
    background-color:#DDDDD2;
}

.informatie ul {
    display: block;
    list-style:none;
    margin:0px 0px 0px 0px;
    float:left;
}
        
.informatie ul li {
    display: block;
    float:left;
    font-family:verdana;
    font-size:10px;
    padding-top: 5px;
    padding-bottom: 5px;
    padding-left: 5px;
    padding-right: 5px;
    width: 685px;
    margin-left: -35px;
}

.informatie ul li a:link, .informatie ul li a:active, .informatie ul li a:visited {
    display: block;
    padding-top: 5px;
    padding-bottom: 5px;
    padding-left: 5px;
    padding-right: 5px;
    width: 685px;
    font-family:verdana;
    font-size:10px;
    color:#000;
    text-decoration:none;
}
        
.informatie ul li a:hover, .informatie ul li a.active {
    display: block;
    width: 685px;
    font-family:verdana;
    font-size:10px;
    color:#000;
    background-color: #FFF;
    padding-top: 5px;
    padding-bottom: 5px;
    padding-left: 5px;
    padding-right: 5px;
}


de html pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
echo "<ul>";
while($row_dag = mysql_fetch_array($haal_data_dagen)){
    echo "<li><a href=\"harderwijk_tijd.php?jaar=".$_GET['jaar']."&maand=".$_GET['maand']."&dag=".$_GET['dag']."&verhaal=".$row_dag['id']."\"><b>".$row_dag['naam']."</b>  -  gepost door: ".$row_dag['gebruiker']."</a></li>";

}

echo "</ul>";
echo "<br /> <br /><br />";
if(!isset($verhaal))
    {

    //niks laten zien
    //eigen verhaal neerzetten?

    if(isset($_SESSION['gebruikersnaam'])){
    echo "<div class=\"verhaal_naam\">Klik <a href=\"nieuw_verhaal.php?dag=".$_GET['dag']."\">hier</a> als u uw eigen verhaal wilt posten op deze dag.<br /></div>";
    }
else{
    echo "<div class=\"verhaal_naam\">U moet zijn ingelogd om zelf een verhaal te kunnen plaatsen.<br /></div>";
    }
    }
else{
    $haal_verhaal = mysql_query("SELECT * FROM hido_tijdsbalk_content WHERE id = '".$verhaal."'");
    while($row_verhaal = mysql_fetch_array($haal_verhaal)){
    echo "<div class=\"verhaal_naam\">".$row_verhaal['naam']." door ".$row_verhaal['gebruiker']."&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;-&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href=\"harderwijk_tijd.php?jaar=".$_GET['jaar']."&maand=".$_GET['maand']."&dag=".$_GET['dag']."\">terug</a></div>";
    echo "<div class=\"verhaal_content\"><table><tr><td width=\"250\"><a href=\"".$row_verhaal['afbeelding']."\" target=\"blank\"><img src=\"".$row_verhaal['afbeelding']."\" width=\"250\" height=\"250\"></a></td><td valign=\"top\">".$row_verhaal['content']."</td></tr></table></div>";
    }
    }

}

?>


</div>


het ziet er onderin misschien een beetje slordig uit, normaal ben ik wel van het netjes scripten (waarschijnlijk dat het nu dan ook fout gaat) maar heb niet veel tijd om netjes te gaan scripten. (sorry hiervoor alvast)

alvast bedankt.
 
Roderik

Roderik

04/06/2009 15:58:00
Quote Anchor link
ik heb de oplossing gevonden: style=\"clear:both;\"

toegevoegd.

toch bedankt :)
 
Tamara

Tamara

04/06/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Script altijd netjes. Het kost misschien ietsjes meer tijd, maar als je later iets moet aanpassen,dan heb je er baat bij. Anders kan je het weer half opnieuw maken omdat het slordig is.

Mooi dat je het opgelost hebt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.