unicode karakters opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

18/10/2021 11:48:37
Quote Anchor link
Hi

Ik probeer unicode karaters op te slaan zoals (als ik hier tekens toon wordt het bericht afgekapt:))

in de header staat <meta charset="utf-8">
Ik gebruik <form accept-charset="utf-8">
Ik heb de tabel en veld aangepast naar utf8mb4
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ALTER TABLE trn_gamecomments CONVERT TO CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci;
ALTER TABLE trn_gamecomments CHANGE `comment` `comment` TEXT CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci NOT NULL;

De gegevens komen juist aan. Ik zie ze bij een print_r($_POST)
In de database staan ze juist (phpMyAdmin) maar na opvragen krijg ik ?

Jan
Gewijzigd op 18/10/2021 11:53:11 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 16:37:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2021 11:55:16
Quote Anchor link
Ook al een UTF-8 header in PHP geplaatst?
 
Jan R

Jan R

18/10/2021 11:57:06
Quote Anchor link
wordt automatsch toegevoegd via htaccess: AddDefaultCharset utf-8

Toevoeging op 18/10/2021 12:00:35:

Gewoon voor de zekerheid nog eens in het phpscript geplaatst
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2021 13:15:17
Quote Anchor link
Jan R op 18/10/2021 11:57:06:
Gewoon voor de zekerheid nog eens in het phpscript geplaatst
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

Wel handig als je dan ook even aangeeft of er iets is gewijzigd ... we hebben namelijk geen glazen bol ;)
 
Jan R

Jan R

18/10/2021 14:41:55
Quote Anchor link
Blijkbaar niet anders had ik wel iets gezegd zoals opgelost. Niet dus.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/10/2021 14:53:58
Quote Anchor link
Jan R op 18/10/2021 14:41:55:
... anders had ik wel iets gezegd zoals opgelost ...

Wat jij zou hebben gezegd kunnen we uiteraard niet raden ;-)

Maar goed, nog niet opgelost dus. Dan is dat in ieder geval duidelijk.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

18/10/2021 20:08:31
Quote Anchor link
Heb je de tut al snel gescand op mogelijke issues? Bijvoorbeeld heb je de mysqli client (in PHP) in UTF8 gezet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$db
= new mysqli($host, $account, $password, $database);
$db->set_charset('utf8mb4');
?>

Sorry voor deze be'tut'eling ;-)
Gewijzigd op 18/10/2021 20:09:24 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2021 20:46:27
Quote Anchor link
Vergeet ook zeker niet deze tutorial van Thomas van den Heuvel.

http://fangorn.thijma.nl/news/latin1-vs-utf8

Waar is hij eigenlijk?
 
Jan R

Jan R

19/10/2021 06:02:57
Quote Anchor link
Ad Fundum op 18/10/2021 20:08:31:
Heb je de tut al snel gescand op mogelijke issues? Bijvoorbeeld heb je de mysqli client (in PHP) in UTF8 gezet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$db
= new mysqli($host, $account, $password, $database);
$db->set_charset('utf8mb4');
?>

Ook niet gelukt. Zelfs de totale db omgezet naar utf8mb4 hielp niet. Toch zou het mogelijk moeten zijn want staat juist in phpMyAdmin

Toevoeging op 19/10/2021 06:09:09:

Bij de export van phpMyAdmin staat alles OK
https://www.janr.be/sql/sql.sql
Na de import nog steeds OK in phpMyAdmin

Toevoeging op 19/10/2021 06:23:44:

Extra info:
Mijn data komt van 4 tabellen waarvan 1 dubbel dus 5.
Als ik enkel de tabel met smileys opvraag dan krijg ik per smiley 3 ruitjes met een vraagteken
Gewijzigd op 19/10/2021 07:00:25 door Jan R
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/10/2021 09:20:50
Quote Anchor link
Als ik maar 1 voorbeeld noem hoeft je dat natuurlijk niet te weerhouden de rest van de tutorial te lezen.
Want die is sluitend, als je alles volgt heb je geen problemen met die vraagtekens.
Dus dan nog een andere 'educated guess': snapt je browser dat-ie UTF-8 ontvangt? Die meta tag is alleen handig voor HTML-bestanden die op zichzelf staan. Als je ze via een webserver aanbiedt dan kan je beter de goede HTTP header meegeven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); /** @link http://www.w3.org/International/O-HTTP-charset */
?>

Controleer ook of je webserver niet stiekum een andere encoding meestuurt, bijvoorbeeld via de developertools in de browser (F12).

Toevoeging op 19/10/2021 09:25:32:

- Ariën - op 18/10/2021 20:46:27:
Waar is hij eigenlijk?

Hij doet het rustiger aan nadat hij hier onjuiste dingen ging beweringen.
Zo heel af en toe heb ik nog wel een post van Thomas gezien.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/10/2021 10:12:16
Quote Anchor link
Zonder base64 zoals hieronder beschreven, krijg ik ? te zien ipv emojis.

Bewaar je comment voortaan als base64 en decode het weer in PHP
Met gebruik van je demo database, voer deze queries uit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
UPDATE trn_gamecomments SET comment = TO_BASE64(comment);
SELECT * FROM trn_gamecomments;
SELECT *, FROM_BASE64(comment) FROM trn_gamecomments;


Database ziet er dan zo uit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
-- Adminer 4.8.1 MySQL 5.5.5-10.3.29-MariaDB dump

SET NAMES utf8;
SET time_zone = '+00:00';
SET foreign_key_checks = 0;
SET sql_mode = 'NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO';

SET NAMES utf8mb4;

DROP TABLE IF EXISTS `trn_gamecomments`;
CREATE TABLE `trn_gamecomments` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `gameid` int(11) NOT NULL,
  `w_b` enum('white','black') COLLATE utf8mb4_unicode_ci NOT NULL,
  `comment` text COLLATE utf8mb4_unicode_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  UNIQUE KEY `gameid` (`gameid`,`w_b`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COLLATE=utf8mb4_unicode_ci;

INSERT INTO `trn_gamecomments` (`id`, `gameid`, `w_b`, `comment`) VALUES
(1,    4145,    'white',    'V2l0'),
(2,    4145,    'black',    'WndhcnQ='),
(38,    3876,    'black',    'TWlqbiB2ZXJzbGFnIG1ldCBbYl1ib2xkWy9iXSBlbiBbaV1pdGFsaWNbL2ldIGthcmFrdGVycw0K\nOikgOnAgOigNCvCfmJgJ8J+YmQnwn5iaCfCfmJsJ8J+YnAnwn5idCfCfmJ4J8J+Ynw==');

-- 2021-10-19 07:57:27


Dan in HTML/PHP :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>Emojis uit database</title>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body>
<?php
$db
= new mysqli(localhost, 'user', 'password', 'database');
$query = 'SELECT * FROM trn_gamecomments WHERE id = 38;';
$result = $db->query($query);
$row = $result->fetch_object();
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo $row->comment . '<br />';
echo base64_decode($row->comment);
?>

</body>
</html>


Bij een INSERT doe je in PHP base64_encode($comment)
Gewijzigd op 19/10/2021 10:28:10 door Adoptive Solution
 
Jan R

Jan R

19/10/2021 11:08:47
Quote Anchor link
Werkt perfect. Bedankt.
Wel nog een stripslashes toegevoegd. Je weet maar nooit :)

utf8mb4 is dan ook niet meer nodig en utf8_unicode_ci kan dus blijven. tenzij er een reden is om over te stappen naar utf8mb4?

Voor mij was de tabel update niet nodig. Die 3 testlijntjes kan ik wel opnieuw schrijven en in productie kent niemand deze functie. Nog niet:)

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/10/2021 11:37:04
Quote Anchor link
Utfmb8 heeft ondersteuning voor emoji's.
Waarom zou je die aan de kant willen zetten?
 
Jan R

Jan R

19/10/2021 11:39:23
Quote Anchor link
Omdat base64 deze gecodeerd heeft en nog maar uitsluitend 6 bits gebruikt als ik het juist begrepen heb.

PS je moet zelf eens testen op phphulp om een bericht MET eomji's te posten
 
Ad Fundum

Ad Fundum

20/10/2021 11:57:29
Quote Anchor link
Weet je wat zo leuk is van base64 encoderen? Je hebt niet eens meer Latin1 nodig! Super handig!
Je weet altijd waar je aan toe bent met CHAR, geen lastige lengtes meer, je maakt alles gewoon ASCII.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
CREATE TABLE t1 (
  c1 CHAR(1) CHARACTER SET ascii
);

En als je zeker wilt weten dat al die geinige lachebekjes doorkomen op je browser, doe je eenvoudig base64_encode(htmlentities($emoji)) voordat je het opslaat, succes gegarandeerd.

En het allermooiste is: met slechts twee functies en ASCII kan je echt alles, je hoeft geen enkele tutorial te lezen. Simpeler kan het niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.