update check script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Rick geenidee

rick geenidee

26/01/2010 19:19:00
Quote Anchor link
heey iedereen,

ik wil een scriptd dat een lijst van leden weergeeft maar dat het zodra er een bij komt die ook bij de lijst komt te staan zonder dat de pagina herladen moet worden weet iemand hoe je zoies maakt?

mvg, rick
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 09:45:16
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

26/01/2010 19:25:00
Quote Anchor link
jquery met ajax?
om de 5 seconde kijken of er een nieuw lid is en als er dan een is dan voeg je hem toe aan de lijst.
 
Rick geenidee

rick geenidee

26/01/2010 19:28:00
Quote Anchor link
hoe heet zoiets en waar kan ik zoiets vinden
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

26/01/2010 19:41:00
Quote Anchor link
Dit kun je eventueel als .js gebruiken. Dit vraagt iedere minuut de ledenlijst aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
function timer(tijd){

    if(tijd>0){     
        tijd=tijd-1
        countdownTimer=setTimeout("chattimer("+tijd+")",1000)
    }else{
        if (document.getElementById('minichat') != null) {
              setLedenlijst()
        }
    }
}

function setLedenlijst()    {
        
        $.ajax({
          url:
                'ledenlijst.php',
          type:
                'POST',
          data:
                'text',
          success:
                function( feedback ) {
                    $('#ledenlijst').html( feedback );
              }
        });
        timer(60)
}
setLedenlijst();


En in ledenlijst.php echo je gewoon de ledenlijst.
Voor de rest moet je nog een #ledenlijst hebben waar je de ledenlijst in zet.
 
Rick geenidee

rick geenidee

26/01/2010 19:49:00
Quote Anchor link
ik snap je niet helemaal
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

26/01/2010 19:57:00
Quote Anchor link
Als je dit als javascript bestand in je script stopt, en je maakt een ledenlijst.php aan die de ledenlijst uit de database haalt. Word om de minuut de ledenlijst opnieuw opgehaald en zullen nieuwe leden dus tevoorschijn komen.

De ledenlijst moet wel op je huidige pagina in een div staan met het id="ledenlijst"

Snap je het nu wel?

Post anders even de codes waarmee je de ledenlijst maakt, dan zal ik je helpen.
 
Rick geenidee

rick geenidee

26/01/2010 20:00:00
Quote Anchor link
ik probeer het nu uit met een datumbestand hier heb je het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
test:
<script type="text/javascript">
function timer(tijd){

    if(tijd>0){    
        tijd=tijd-1
        countdownTimer=setTimeout("chattimer("+tijd+")",1000)
    }else{
        if (document.getElementById('minichat') != null) {
              setLedenlijst()
        }
    }
}

function setLedenlijst()    {
        
        $.ajax({
          url:
                'pagina/datetest.php',
          type:
                'POST',
          data:
                'text',
          success:
                function( feedback ) {
                    $('#ledenlijst').html( feedback );
              }
        });
        timer(60)
}
setLedenlijst();
</script>
<div id=ledenlijst>
hh
</div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick geenidee
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

26/01/2010 20:05:00
Quote Anchor link
En pagina/datetest.php moet dan zoiets worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
/* ... Database verbinding ... */

$sql = "
    SELECT
        *
    FROM
        members
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Geen resultaten gevonden';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        echo $row['user_id'].'| '.$row['username'].'<br />';
    }
}

?>
 
Rick geenidee

rick geenidee

26/01/2010 20:08:00
Quote Anchor link
ik heb nu een datum script met secconus in staan dat werkt alleen nu de vraag als ik heb eriinzet werkt hijniet hij weergeeft niks snap je?

ik moet het nou hebben dat hij het weergeeft en update want dat lukt niet het php bestandje lukt wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick geenidee
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

26/01/2010 20:27:00
Quote Anchor link
Ik heb hem getest, en zo moet hij werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<html>
<head>
    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.0/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript">
    function timer(tijd){
    
        if(tijd>0){    
            tijd=tijd-1
            countdownTimer=setTimeout("timer("+tijd+")",1000)
        }else{
                            setLedenlijst()
        }
    }
    
    function setLedenlijst()    {
            
            $.ajax({
              url:
                    'pagina/datetest.php',
              type:
                    'POST',
              data:
                    'text',
              success:
                    function( feedback ) {
                        $('#ledenlijst').html( feedback );
                  }
            });
            timer(5)
    }
    setLedenlijst();
    </script>
</head>
<body>
<div id="ledenlijst">
<?php include("pagina/datetest.php"); ?>
</div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Niek s

niek s

26/01/2010 20:30:00
Quote Anchor link
Don't bother...
 
- Jim  -

- Jim -

26/01/2010 20:30:00
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik het javascript wel in een aparte file zetten en uit de source van je HTML houden.
 
Rick geenidee

rick geenidee

27/01/2010 12:07:00
Quote Anchor link
tnxx het werkt!!! bedankt :)
en hij geeft wel een fout bij de include maar dat los ik denk ik wel op een bete vaag want de ene keer deed hij het wel en de andere keer weer niet maak boeie dat los ik wel op tnxx nogmaal
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick geenidee
 
Rick geenidee

rick geenidee

01/02/2010 18:37:00
Quote Anchor link
nog even een vraagje je doet dit erbij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.0/jquery.min.js"></script>

moet dit erbij? want als ik dit bij ander js script doet flipd dat andere systeeem
 
Rick geenidee

rick geenidee

02/02/2010 15:54:00
Quote Anchor link
niemand die kan helpen want dit script bugt nogal
als iemand een naam van dit script heeft is het ook handig
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick geenidee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 16:28:00
Quote Anchor link
rick schreef op 01.02.2010 18:37:
nog even een vraagje je doet dit erbij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.0/jquery.min.js"></script>

moet dit erbij? want als ik dit bij ander js script doet flipd dat andere systeeem

ja, Er wordt namelijk ook gebruik gemaakt van jQuery.
En kan je het 'flippen' en 'buggen' wat verduidelijken.
Wat gebeurt er, welke foutmeldingen meldt de Firefox Foutconsole (CTRL + SHIFT + J) ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Rick geenidee

rick geenidee

02/02/2010 16:49:00
Quote Anchor link
ik gebruik geen ff veel te slecht maaar dan werkt het andere script gewoon niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 17:08:00
Quote Anchor link
Slecht?!?!?
Ga je mond spoelen..

En verder is mijn glazen bol stuk, dus ik weet niet wat er mis is. Dus kom liever eens met wat meer info.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Daan

daan

02/02/2010 17:11:00
Quote Anchor link
watgebruik jenudanvoor browser
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2010 17:13:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk dat gedrocht van een IE :+
 
Rick geenidee

rick geenidee

02/02/2010 17:18:00
Quote Anchor link
ja ie vind ik fein omdat daar de meeste scripts op werken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.