UPDATE every hour

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »
Panic

Panic

03/06/2008 22:03:00
Quote Anchor link
if (*Wat moet ik hier zetten*){
mysql_query("UPDATE fb SET stock=stock+1000");
}

Ik wil dat er elk uur een UPDATE komt stock+1000

Wat is de slimste weg omdat te doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 17:19:58
 
Jan Aart

Jan Aart

03/06/2008 23:05:00
Quote Anchor link
Misschien is wat meer info handig. Zelf zou ik een cronjob gebruiken (mocht jouw hoster dit ondersteunen) die je dan gewoon elk uur laat draaien. Wat je ook kan doen is als er iemand op jouw pagina komt om de stocks te bekijken, te kijken of het langer of gelijk aan een uur geleden is dat er een update is uitgevoerd. En als dat zo is, een update uit te voeren.
 
Panic

Panic

03/06/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Mij was aangeraden het verschil te berekenen van de tijden en dan de UPDATE te doen met behulp van een DATETIME, maar ik weet dan niet waar ik moet beginnen ik heb ook al verschillende tutorials bekeken
 

03/06/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Jan Aart schreef op 03.06.2008 23:05:
Misschien is wat meer info handig. Zelf zou ik een cronjob gebruiken (mocht jouw hoster dit ondersteunen) die je dan gewoon elk uur laat draaien.

Cron is bijna nooit nodig. In dit geval ook niet.
Jan Aart schreef op 03.06.2008 23:05:
Wat je ook kan doen is als er iemand op jouw pagina komt om de stocks te bekijken, te kijken of het langer of gelijk aan een uur geleden is dat er een update is uitgevoerd. En als dat zo is, een update uit te voeren.

Dit is de oplossing.
 
Panic

Panic

03/06/2008 23:35:00
Quote Anchor link
En hoe kan ik die oplossing maken met PHP, welke functies etc?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

03/06/2008 23:49:00
Quote Anchor link
De oplossing is niet PHP maar SQL. Je voert een query uit en kijkt of het verschil met de vorige datum/tijd een uur is of meer, indien dit meer is dan een update query met de nieuwe datum tijd. Je gaat dus controleren hoeveel uur verschil er is met SQL.
 
Panic

Panic

04/06/2008 00:05:00
Quote Anchor link
Dat zei ik in mijn 2de post ook, maar weet dus niet hoe ik dat moet doen
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

04/06/2008 01:04:00
Quote Anchor link
google eens op de fucnties DATE_SUB en DATE_ADD, en laat je query dan aan ons zien als het je niet lukt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
Frank -

Frank -

04/06/2008 08:11:00
Quote Anchor link
Stefan van Iwaarden schreef op 04.06.2008 01:04:
google eens op de fucnties DATE_SUB en DATE_ADD, en laat je query dan aan ons zien als het je niet lukt.
Inderdaad, dan zul je direct zien dat dit achtelijke functies zijn. Het gebruik van de + (plus) en - (min) is zeker 100x handiger.

Wanneer je DATE_SUB en DATE_ADD in je SQL hebt staan, dan snap je blijkbaar weinig van wiskunde. Dat zal ook de reden zijn dat MySQL deze onzin heeft uitgevonden... ;)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/06/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Jep helemaal gelijk pgFrank,

Als ik dit uitvoer in PGadmin III

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT NOW() - '2008-06-04 10:30:00' AS testdate


krijg ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
00:02:50.3049


wellicht zou het in MySQL ongeveer hetzelfde zijn. Wellicht zou je nog even alles willen selecteren als uren ofzo. Ik krijg als ik een datum selecteer van gisteren, -1 day 00:03:02. SQL kan daar wel mee overweg (PgSQL iig) maar PHP snapt daar niks van.
 
Panic

Panic

04/06/2008 17:02:00
Quote Anchor link
if($fetch_bf->time + 3600 > time())
{
$tijdverschil1 = $fetch_bf->time-time();
$tijdverschil = date("H:i:s", "$tijdverschil1");
$fetch_bf->producing == "Yes";
{
mysql_query("UPDATE bf SET stock=stock+100000 WHERE `location`='$fetch_bf->location'");
mysql_query("UPDATE bf SET time=NOW() WHERE `location`='$fetch_bf->location'");
mysql_query("UPDATE users SET `money`=`money`-100000 WHERE username='$b->owner'");
}
}

Klopt dit nu?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/06/2008 17:29:00
Quote Anchor link
Er is maar 1 manier om dit te testen niet?
 
Panic

Panic

04/06/2008 17:33:00
Quote Anchor link
Volgens mij werkt het niet want er komt niks bij dus misschien klopt er iets niet
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/06/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Zoek maar het tijdverschil uit in SQL, dat werkt veel beter, zoiets als in mijn bovenstaande post van 04.06.2008 10:36. Dan kun je het verschil veel makkelijker berekenen dan in PHP dan hoef je enkel het op te hogen deel maar maal het aantal uren verschil te doen en voila!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/06/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Als je MySQL gebruikt, zal dit je niet met enkel SQL lukken. Het is namelijk niet mogelijk om in een UPDATE query een subquery uit te voeren waarin je selecteert uit de tabel die geupdate wordt.

Het aantal uren verschil kun je in MySQL als volgt bepalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
  HOUR(TIMEDIFF(NOW(), datumtijdveld)) AS verschil
FROM
  tabel

Vervolgens zul je dit resultaat moeten fetchen en moeten gebruiken in een update query die er ongeveer als volgt uit zal komen te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
UPDATE
  tabel
SET
  datumtijdveld = NOW(),
  waarde = waarde + 1000 * $$

Waarbij je die $$ vervangt door je PHP variabele met het verschil.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.