Upload system

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Matsko

Bart Matsko

04/11/2013 20:33:49
Quote Anchor link
Ik wil graag voor eigen gebruik een simpel makkelijk upload systeem voor als ik bijvoorbeeld op school iets moet bewaren voor thuis.
Ik heb heel google afgezocht en kom geen één script tegen dat werkt. Ik denk dat dit aan mij ligt?

Ik heb dit script gebruikt: http://techstream.org/Web-Development/PHP/Single-File-Upload-With-PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if(isset($_FILES['image'])){
    $errors= array();
    $file_name = $_FILES['image']['name'];
    $file_size =$_FILES['image']['size'];
    $file_tmp =$_FILES['image']['tmp_name'];
    $file_type=$_FILES['image']['type'];  
    $file_ext=strtolower(end(explode('.',$_FILES['image']['name'])));
    $extensions = array("jpeg","jpg","png");         
    if(in_array($file_ext,$extensions )=== false){
     $errors[]="extension not allowed, please choose a JPEG or PNG file."
    }
    if($file_size > 2097152){
    $errors[]='File size must be excately 2 MB';
    }
                
    if(empty($errors)==true){
        move_uploaded_file($file_tmp,"images/".$file_name);
        echo "Success";
    }
else{
        print_r($errors);
    }
}

?>

<form action="" method="POST" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file" name="image" />
    <input type="submit"/>
</form>


Ik krijg deze error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/#####/domains/#####.nl/public_html/upload/index.php on line 12


Wat betekent dat?

Mvg,
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 03:56:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2013 20:44:06
Quote Anchor link
Lijn 11. Punt-komma mist op het eind.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

04/11/2013 20:47:59
Quote Anchor link
Volgende error na het uploaden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Warning: move_uploaded_file(images/STONES.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/####/domains/#####.nl/public_html/upload/index.php on line 17

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpqtUvjM' to 'images/STONES.jpg' in /home/####/domains/######.nl/public_html/upload/index.php on line 17
Gewijzigd op 04/11/2013 20:48:35 door Bart Matsko
 

04/11/2013 20:52:05
Quote Anchor link
Zoals de code al aangeeft, hij heeft geen rechten om te mogen uploaden in de bepaalde map.
Heb je de map wel chmod 777 gegeven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2013 20:59:37
Quote Anchor link
Probeer liever eerst 755...
 
Bart Matsko

Bart Matsko

04/11/2013 21:04:18
Quote Anchor link
Ik ben er zelf al achter, ik moet niet de files 777 geven maar de map...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.