Uploaden naar verschillende locaties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Annuh

annuh

06/07/2006 19:33:00
Quote Anchor link
hallo,
ik heb het volgende script:

[linebreak]Code (php) 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849 <?php//verander de onderstaande gegevens$locatie="foto/"; //of een andere map, vergeet niet de w-rechten$toegestaan = array ("jpg", "gif", "png"); // extensies die toegestaan zijn$max_size = 150000; //maximale grootte van het bestand in bytes /1024 = kb /1024 = mb$jousite = "http://www.jouwdomein.com/"; // eindigent op een slash//stop met veranderenif(isset($_POST[upload])){    if(is_uploaded_file($_FILES[bestand][tmp_name]))    {        $extensie_bestand = pathinfo($_FILES[bestand][name]);        $extensie_bestand = $extensie_bestand[extension];        $extensies_toegestaan = explode(", ", $toegestaan);        $ok = in_array($extensie_bestand, $toegestaan);        if($ok == 1)        {            if($_FILES[bestand][size] > $max_size)            {                echo "Het bestand is te groot, de maximale grootte is: <b>".$max_size."</b>";                exit;            }            if(!move_uploaded_file($_FILES[bestand][tmp_name],$locatie.$_FILES[bestand][name]))            {                echo "het bestand kan niet worden verplaatst";                exit;            }            echo "Het bestand ".$_FILES[bestand][name]." is geupload<br /><a href=".$locatie.$_FILES[bestand][name]." target=_blank>Klik hier om het te bekijken</a><br />De link is : ". $jousite . $locatie .$_FILES[bestand][name];        }        else        {            echo "Verkeerde extentie, de toegestane extensies zijn: <b>".$toegestaan."</b>";        }    }    else    {        echo "Het uploaden is mislukt";    }}?> [linebreak]<br />[linebreak]<form method="post" action="" enctype="multipart/form-data">[linebreak]<input type="file" name="bestand" /><br />[linebreak]<input type="submit" name="upload" value="Uploaden!" />[linebreak]</form>[linebreak]

is het mogelijk om de upload te laten kiezen naar welke map het bestand word geupload? nu is het alleen mogelijk om naar de map foto's te uploaden.. ik zou graag willen dat de uploader kon kiezen tussen "foto's" , "vakantie" of "werk".. is dat mogelijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:37:31
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

06/07/2006 19:38:00
Quote Anchor link
Je kan toch een selectbox maken en achter de $locatie in de move_uploaded_file() de uitkomst daarvan plakken?
 
Han eev

Han eev

06/07/2006 19:39:00
Quote Anchor link
(zet ff tussen de tags)
Wat je wil is mogenlijk. alleen de code zomaar posten en je zoekt het mar uit is een beetje raar
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.