url opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »
Leen Strijk

Leen Strijk

05/04/2006 14:20:00
Quote Anchor link
Met : echo $_SERVER['PHP_SELF'];
kan ik de url opvragen.

Ik wil echter de de hele url opvragen dus inclusief de ?actie=var

Kan dat ook?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 05:05:09
 
Winston Smith

Winston Smith

05/04/2006 14:31:00
Quote Anchor link
Maak eens een php pagina aan met daarin

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


Als je het kan opvragen staat het daarbij. Misschien is 't REQUEST_URI, maar dat weet ik niet zeker.
 
Bart van der veen

bart van der veen

05/04/2006 14:32:00
Quote Anchor link
ik dacht dat je met $_SERVER[PHP_SELF] ook de variabelen te zien kreeg? Tenminste daar gaan sommige van mijn forulieren altijd de mist in.
 

05/04/2006 14:34:00
Quote Anchor link
$_SERVER['QUERY_NAME']

EDIT

Moet zijn

$_SERVER[ 'QUERY_STRING']
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Leen Strijk

Leen Strijk

05/04/2006 14:36:00
Quote Anchor link
Inmiddels ging er een lampje branden, en davht ik hee ik zit moeilijk te denken.
het kan natuurlijk zo:
echo $locatie=$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=".$_GET['actie'];

Jullie suggesties ga ik ook proberen.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/04/2006 14:36:00
Quote Anchor link
$_SERVER["REQUEST_URI"]
 
Erik Rijk

Erik Rijk

05/04/2006 14:38:00
Quote Anchor link
ik had volgens mij ergens gelezen dat het niet zo goed werkt.
ik zie het ook weinig gebruikt worden, klopt dat?

Mvg,

Erik
 

05/04/2006 14:42:00
Quote Anchor link
Leen:
Inmiddels ging er een lampje branden, en davht ik hee ik zit moeilijk te denken.
het kan natuurlijk zo:
echo $locatie=$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=".$_GET['actie'];

Jullie suggesties ga ik ook proberen.
QUERY_STRING kan je altijd toepassen . Bij wijzigingen in de URI werkt dit automatisch door.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

05/04/2006 14:51:00
Quote Anchor link
Santhe jij had hem.
Alhoewel wat ik had bedacht ook werkte vind ik de jouwe beter.


Bedankt weer
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

05/04/2006 15:07:00
Quote Anchor link
Altijd handig dit soort dingetjes te weten :)
 
Leen Strijk

Leen Strijk

05/04/2006 15:11:00
Quote Anchor link
@mardek

$_SERVER[ 'QUERY_STRING'] deed het niet.
 

05/04/2006 15:14:00
Quote Anchor link
@leen

Ik gebruik dit regelmatig. Geeft dus alles terug na het vraagteken. Wat ging er bij jou fout?
 
Leen Strijk

Leen Strijk

05/04/2006 15:33:00
Quote Anchor link
Oh ik heb er nog niet naar gekeken, maar ik denk dat ik het al weet.

Bij de eerste aanroep van het script is de uri gewoon index.php Er staat dus niks achter de ?

Darna ga ik pas de extra $_GET['acties'] gebruiken.

Ik kreeg een foutmelding dat er een niet bestaande string opgevraagd was of zo dus dat klopt wel.

Op een rijtje gezet.

$_SERVER['PHP_SELF'] geeft index.php
$_SERVER["REQUEST_URI"] geeft index.php?actie=var
$_SERVER[ 'QUERY_STRING'] geeft actie=var

Dat is het denk ik

Edit:

Ik weet het zeker ik heb het nagekeken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leen Strijk
 

05/04/2006 15:37:00
Quote Anchor link
Ok bedankt

Ik schrok al. Maar dit klinkt aannemelijk
 
Leen Strijk

Leen Strijk

05/04/2006 15:48:00
Quote Anchor link
Dit laat nog maar eens zie hoe flexibel PHP is.

Je moet het alleen allemaal maar weten.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

05/04/2006 15:53:00
Quote Anchor link
@ Leen : idd en je kan je rot zoeken naar iets omdat je gewoon dan niet weet waar je kijken moet omdat je dan net effies wat kennis mist en daarom leer ik zoveel van dit forum van elke post :)
 

05/04/2006 15:55:00
Quote Anchor link
Genoeg veren in de diverse reten gestopt. Nu weer gaan kankeren. Anders komt het zo ongeloofwaardig over :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Leen Strijk

Leen Strijk

05/04/2006 15:59:00
Quote Anchor link
Ik hou niet van mensen die overdrijven maar lissy mag ik wel :-)
 
- wes  -

- wes -

05/04/2006 16:00:00
Quote Anchor link
zal ik weer even replyen dan :D fijn flamen hmmmm ^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.