van HTX bestand naar PHP bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Bert nvt

Bert nvt

20/07/2010 22:14:18
Quote Anchor link
Ik heb altijd frontpage gebruikt voor mijn site en dan voornamelijk HTX bestanden.

Mijn vraag is als volgt :

Kan ik met php hetzelfde als met HTX ?
Zoja hoe ?

Ik bezit jammer genoeg helemaal geen PHP kennis.

Groet,

Bert
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:33:09
 

20/07/2010 22:41:19
Quote Anchor link
Vast wel, vind het maar vaag gedoe dat HTX.
Volgens mij kan je met php wel meer.
 
Johan Dam

Johan Dam

21/07/2010 09:23:58
Quote Anchor link
Kleine kans dat ze exact hetzelfde (even makkelijk) kunnen,

Persoonlijk ken ik geen HTX maar ik ga ervan uit dat voor bepaalde dingen, HTX handiger is dan PHP, en voor andere dingen PHP weer handiger is. ik GOK dat in het algemeen PHP beter / makkelijker is, maar zoals ik zei, ik heb geen ervaring met HTX dus ik kan er naast zitten.

Wat voor soort scripts zou je eventueel willen omzetten?
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 09:32:16
Quote Anchor link
Hi Johan,

Bedankt voor je reactie.

Hier een voorbeeld :

<tr>
<td width="1%" style="border: 1px solid #C0DFFD">&nbsp;</td>
<td width="1%" style="border: 1px solid #C0DFFD" align="right"><font face="Verdana" size="2" color="#4C4CAF">5</font></td>
<td style="border: 1px solid #C0DFFD" width="14%"><font face="Verdana" size="2" color="#4C4CAF">time</font></td>
<td style="border: 1px solid #C0DFFD" width="15%"><font face="Verdana" size="2" color="#4C4CAF">%time%</font></td>
<td style="border: 1px solid #C0DFFD" width="35%"><font face="Verdana" size="2" color="#4C4CAF">Current time </font>
<td style="border: 1px solid #C0DFFD" width="35%"><font face="Verdana" size="2" color="#4C4CAF">Huidige tijd</font></td>
<td width="1%" style="border: 1px solid #C0DFFD"><font face="Verdana" size="2" color="#4C4CAF">&nbsp;</font></td>
</tr>

De tag's ( bv. %time% ) worden dan omgezet naar de waarde van dat moment.

Groet,
Bert
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

21/07/2010 10:46:34
Quote Anchor link
Dat kun je dan vervangen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo date('H:i:s');?>

Dan komt er iets als uu:mm:ss (12:00:00) te staan.
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 10:57:22
Quote Anchor link
Hi Peter,

De tag %time% is een tag uit een weer programma. Zo zijn er vele. Met een htx bestand werkte dat perfect maar alleen maar tot 4500 regels, daarna deed hij niets meer.

Ik denk dat de beperking is van HTX daarom ben ik aan het kijken of ik iets soortgelijk kan krijgen met in principe dezelfde mogelijkheden maar dan de capaciteit heeft van een groter bestand.

Het voorbeeld is een 7 koloms regel. Elke <td is een cel.

Hopelijk ben ik zo wat duidelijker.

Groet,

Bert
 
Johan Dam

Johan Dam

21/07/2010 11:11:22
Quote Anchor link
In php zou dat overeen komen met het voorbeeld dat Peter al gaf, dan krijg je op op de plek van de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo date("H:i:s"); ?>
de huidige tijd te zien.

Hiervoor zijn geen andere programma's nodig, wel kan je ergens iets doen als
$time = date('H:i:s');

en de %time% vervang je dan met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $time; ?>
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 11:19:47
Quote Anchor link
Het voorbeeld %time% is in deze misschien een beetje verkeerd uitgekozen.

Hier is een ander voorbeeld : %dailyhitemp12%

Met deze tag haalt hij de desbetreffende gegevens uit het programma in dit geval nu 28,8 °C.

Zou de code dan moeten zijn :

1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $dailyhitemp12; ?>


Zie ik dat zo goed ?
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

21/07/2010 11:22:35
Quote Anchor link
Ik weet niet waar al die waarden vandaan komen.
Is het een environ variable?
In dat geval zul je zoiets moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_ENV['dailyhitemp12']; ?>
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 11:27:04
Quote Anchor link
Heeft het zin als ik per PM een gedeelte van het HTX bestand mail ?
Ik zal dan ook het uitvoer bestand ( htm ) meesturen

Misschien wordt het dan wat duidelijker.
 
- SanThe -

- SanThe -

21/07/2010 12:04:26
Quote Anchor link
Stop alles in één string en kijk eens naar str_replace().
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

21/07/2010 13:04:26
Quote Anchor link
Bert, is goed.
Ik weet niet zo waar je die temperatuur vandaan haalt.
Is het ergens in een bestand opgeslagen?
Is het de temperatuur van de machine?
Komt het van een externe site?
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 14:09:30
Quote Anchor link
Peter,

Ik had gedacht dat ik per PM 2 bestanden als bijlage kon versturen maar dat is niet mogelijk

Wellicht kun je mij per PM een e-mail adres sturen ?

Groet,

Bert
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

21/07/2010 19:42:49
Quote Anchor link
Gaat het hierom:
http://www.weather-watch.com/site/
?

Hoe komt je aan de informatie?
Voer je die ergens in, of?

Als je voorkeur hebt voor mail, zeg dat ff :)
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 19:56:42
Quote Anchor link
Ik heb meetapparatuur in de tuin staan. Dat word draadloos naar een console gezonden die op zijn beurt weer aan een PC hangt.

Het programma waar we hier over praten is WeatherDisplay ( http://www.weather-display.com/index.php ).
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

21/07/2010 20:00:45
Quote Anchor link
Maar hoe kom je aan de HTML?
Via localhost:nummer ?
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 20:08:14
Quote Anchor link
Dit begrijp ik niet. De htx file maak ik zelf met behulp van Frontpage.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

21/07/2010 20:12:17
Quote Anchor link
Is de htx file niet gewoon een soort template bestand?
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 20:14:51
Quote Anchor link
Piet Verhagen op 21/07/2010 20:12:17:
Is de htx file niet gewoon een soort template bestand?


Zo zou je het kunnen noemen.
 
Bert nvt

Bert nvt

21/07/2010 20:19:18
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

21/07/2010 21:33:22
Quote Anchor link
Ze spreken daar over een .idq bestand.
Heb jij die ergens staan?
Zo ja, kun je die hier plaatsen / naar me mailen?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.