Variabele uit function wordt niet herkend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/05/2015 21:55:01
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 13/05/2015 21:34:13:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function aantal_melden($db, $lidId)
{

    $result = mysqli_query($db,"SELECT COUNT(*) as aantal FROM vw_Meldingen
                        WHERE lidId = "
.mysqli_real_escape_string($db,$lidId)." and isnull(dmmeld) and code = 'DOO' and skip <> 1") or die (mysqli_error($db));

    if($row = mysqli_fetch_assoc($result))
            return $row['aantal'];

    return FALSE;
}

?>


Volgens mij is hier de foutafhandeling op de verkeerde plaats, je controleert niet of de query slaagt, maar of het fetchen slaagt.
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 01:44:32
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/05/2015 22:21:09
Quote Anchor link
Mja denk het ook Ger. Aan het fetchen kan met deze query weinig fout denk ik? Er komt altijd één rij uit toch?
Dan beter dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
function aantal_melden($db, $lidId)
{

    $result = mysqli_query($db,"SELECT COUNT(*) as aantal FROM vw_Meldingen
                        WHERE lidId = "
.mysqli_real_escape_string($db,$lidId)." and isnull(dmmeld) and code = 'DOO' and skip <> 1");

    if($result)
    {

        $row = mysqli_fetch_assoc($result);
        return $row['aantal'];
    }


    return FALSE;
}

?>
Gewijzigd op 13/05/2015 23:13:45 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

13/05/2015 22:28:39
Quote Anchor link
Als de query mislukt komt ie niet bij de if().
Er staat namelijk or die() achter de query.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/05/2015 23:14:37
Quote Anchor link
Thanks San The. Ik heb het er uit gehaald.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.