Variabele van de ene pagina gebruiken als link in een andere

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk Frigge

Henk Frigge

04/12/2012 20:21:40
Quote Anchor link
Wat ik wil lijkt me vrij simpel, maar ik kom er niet helemaal uit.

Ik heb drie rubrieken, A, B en C die bestaan uit pagina's met tekst, van bepaalde datums. Nu wil ik dat wanneer iemand zich op pagina A van datum x bevindt, kan switchen naar rubriek B of C van datum x. Dus in de code van pagina Ax moet zoiets staan als Variabele RubriekB = Bx en Variabele RubriekC = Cx

het menubalkje dat ik daarvoor gebruik staat in een apart bestandje en dat wordt op alle pagina's getoond dmv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP INCLUDE 'menubalkje.php'; ?>


Daarin moet dus zoiets staan als <A HREF=RubriekB> Ganaar Rubriek B</A> en <A HREF=RubriekC> Ga naar Rubriek C</A> maar dan uiteraard als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php hoekomikaandejuistesyntax;?>
of zo.

Ik ben aan het worstelen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php SESSION_START();$_SESSION['RubriekB']="<A HREF = 'http://www.mijnsite.nl/Dir1/RubriekB_20100308.php'>Ga naar rubriek B</A>" ; ?>


Maar ik krijg het met geen mogelijkheid in m'n menubalkje.

Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:03:49
 
- SanThe -

- SanThe -

04/12/2012 20:32:22
Quote Anchor link
Geen idee wat je aan het doen bent, maar nu zet je iets in een session. Als je iets op het scherm wilt hebben doe je dat met echo.
 
- Raoul -

- Raoul -

04/12/2012 20:39:16
Quote Anchor link
een_pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

include 'menubalkje.php';

echo 'Welkom op de rest van mijn site!';

?>


menubalkje.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo '<a href="http://www.mijnsite.nl/Dir1/RubriekB_20100308.php">Ga naar rubriek B</a>';

?>
 
Henk Frigge

Henk Frigge

04/12/2012 20:47:12
Quote Anchor link
- Raoul - op 04/12/2012 20:39:16:
een_pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

include 'menubalkje.php';

echo 'Welkom op de rest van mijn site!';

?>


menubalkje.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo '<a href="http://www.mijnsite.nl/Dir1/RubriekB_20100308.php">Ga naar rubriek B</a>';

?>


Raoul, dank voor je reactie.
Ik begrijp ongeveer wat je bedoelt, maar die 20100308 is dus die datum waar ik het over heb, namelijk 8 maart van 2010.

Stel dat de pagina waarop je zegt "Welkom op de rest van mijn site" de pagina van Rubriek A is van 22 april 2011. Hoe maak ik mijn menubalkje dan wijs dat er niet 20100308 moet staan in de link, maar 20110422 ?
 
Eddy E

Eddy E

04/12/2012 21:56:38
Quote Anchor link
Kijk eens naar date().
Dan laat je PHP dat getal schrijven.
 
Henk Frigge

Henk Frigge

04/12/2012 22:27:13
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 04/12/2012 21:56:38:
Kijk eens naar date().
Dan laat je PHP dat getal schrijven.


Beste Eddy, ook jij bedankt voor je antwoord, maar ook dat is niet wat ik zoek. Wellicht leg ik het niet goed uit. Nieuwe poging, ik heb de volgende bestanden:

Menu balkje -> G naar A | Ga naar B | Ga naar C

En een hele berg rubriek-bestanden:

A20100301 B20100301 C20100301
A20100302 B20100302 C20100302
A20100303 B20100303 C20100303
A20100304 B20100304 C20100304
A20100305 B20100305 C20100305
A20100306 B20100306 C20100306
A20100307 B20100307 C20100307
A20100308 B20100308 C20100308
t/m t/m t/m
A20121204 B20121204 A20121204

Het bestand met het menubalkje is 1 bestand dat wordt INCLUDED in alle A- B- en C-bestanden.

Stel dat een bezoeker van mijn site naar Rubriek B van 15 januari 2011 zit te kijken (B20110115 dus) en hij wil naar Rubriek A gaan kijken. Dan moet hij dus op "Ga naar A"van het menubalkje klikken. Dan moet dat menubalkje dus weten dat er naar bestand A20110115 gegaan moet worden. Dus in mijn ogen moet ik dus op de pagina B2011015 een variabele maken die ik kan gebruiken in mijn menubalkje en waaruit duidelijk wordt dat pagina A20110115 op het scherm getoverd moet worden. Dus, zoiets als:

Op pagina B20110115

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php Deze_variabele = "Beste browser toon nu pagina A20110115" ;?>


en dan in het menubalkje zoiets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php 'Deze_varabele';?>


Ik heb al van alles geprobeerd met een SESSION variabele http://www.w3schools.com/php/php_sessions.asp maar ik ben er nog niet uit hoe dat nou precies allemaal werkt.





Toevoeging op 04/12/2012 23:52:57:

Ik heb 'm!!

In mijn bestand van Rubriek A van 8 maart 2010 staat nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); $_SESSION['Variabele_ganaarB']="http://www.mijnsite.nl/dir1/rubriekB_20100308.php" ; ?>


En in het bestand met het menubalkje staat nu:

<A HREF="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SESSION['Variabele_ganaarB'];?>
">Ga naar rubriek B</A>

Dank voor jullie aandacht.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.