variabele = variabele + variabele + variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

10/05/2011 15:57:10
Quote Anchor link
ik heb 3 tekst variabeles,
$tekst1 = hoi
$tekst2 = doei
$tekst3 = goeden dag

nu wil ik zo een variabele maken:

$ttekst = $tekst1 + tekst2 + tekst3;

dat die 3 teksten gewoon achter elkaar staan, alleen een plus teken werkt niet, welk teken moet ik hier voor gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:44:56
 
Volkert mantel

volkert mantel

10/05/2011 16:02:14
Quote Anchor link
Probeer het eens met $ttekst=$tekst1.$tekst2.$tekst3;
 
John D

John D

10/05/2011 16:03:37
Quote Anchor link
Tevens een spatie tussen de woorden misschien?
$ttekst=$tekst1.' '.$tekst2.' '.$tekst3;
Gewijzigd op 10/05/2011 16:04:33 door John D
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

10/05/2011 16:07:53
Quote Anchor link
bijde werken helaas niet :(
Gewijzigd op 10/05/2011 16:09:04 door Tom aan t Goor
 
John D

John D

10/05/2011 16:11:21
Quote Anchor link
Welke foutmelding krijg je te zien?
 
Kees Schepers

kees Schepers

10/05/2011 16:23:35
Quote Anchor link
En staat het tonen van foutmeldingen wel aan?

Aanzetten (bovenaan in je script):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
ini_set('display_errors', true);
?>
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

10/05/2011 16:47:34
Quote Anchor link
tom tom:
dit werkt, heb het zelf getest voor je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$tekst1
= 'hoi';
$tekst2 = 'doei';
$tekst3 = 'goeden dag';

$ttekst = $tekst1. $tekst2. $tekst3;
echo $ttekst; //output = hoidoeigoeden dag

$tekst4 = 'hoi';
$tekst5 = 'doei';
$tekst6 = 'goeden dag';

$ttekst1 = $tekst4. ' ' .$tekst5. ' ' .$tekst6;

echo '<br><br><br><br>';
echo $ttekst1 // output = hoe doei goeden dag

?>

tekst1, tekst2 tekst3 = dus zonder spatie ertussen, en tekst 4 t/m 6 ismet spatie ertussen in...
Gewijzigd op 10/05/2011 16:48:24 door christiaan de kleine
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.