variabelen schrijven in een file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

13/11/2011 16:09:07
Quote Anchor link
Hallo,

ik wil met behulp van de funtie write een config file maken.

Met behulp van een setup script genereert hij enkele variabelen, namelijk:
- $dbhost
- $dbuser
- $dbpass
- $dbname

hoe kan ik met behulp van fwrite dit wegschrijven naar een config.php bestand???
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:07:48
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2011 16:40:42
Quote Anchor link
Zie de uitleg op php.net, dit is zo simpel.
 
Bart V B

Bart V B

13/11/2011 16:50:42
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$file
= 'config.php';
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Open the file to get existing content
    $current = file_get_contents($file);
    $new  = '$host = "'.$_POST['host'].'";'.PHP_EOL;
    $new .= '$username = "'.$_POST['username'].'";'.PHP_EOL;
    $new .= '$password = "'.$_POST['password'].'";'.PHP_EOL;
    $new .= '$dbname = "'.$_POST['dbname'].'";';
    // Write the contents back to the file
    file_put_contents($file, $new);
    
    echo 'Config.php weggeschreven:<br />';
    echo highlight_file($file, true);
}


?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<form method="post" action="test.php">
<p>Host: <input type="text" name="host" id="host"></p>
<p>username: <input type="text" name="username" id="username"></p>
<p>password: <input type="text" name="password" id="password"></p>
<p>dbname: <input type="text" name="dbname" id="dbname"></p>
<p><input type="submit" name="submit" value="submit"></p>
</form>
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2011 16:54:00
Quote Anchor link
@Bart: Je vergeet de oude content terug te zetten.
 
Bart V B

Bart V B

13/11/2011 16:58:07
Quote Anchor link
@SanThe: Dat mag de TS zelf doen. ;)
Ik weet niet of hij de oude wenst te overschrijven of erbij wil plakken.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

13/11/2011 17:32:03
Quote Anchor link
het is een leeg bestand wat doormiddel van het setup.php bestand wordt volgezet

maar bedankt allemaal!
 
Fabian M

Fabian M

13/11/2011 18:14:06
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

13/11/2011 19:20:56
Quote Anchor link
En natuurlijk een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ervoor.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

13/11/2011 19:40:15
Quote Anchor link
Kun je dit niet beter oplossen door een Array te maken en die te verwerken in een functie?

EDIT: Sorry, begin post niet goed gelezen!
Gewijzigd op 13/11/2011 19:40:42 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.