Veilig inlog php script gezogd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike

Mike

20/02/2007 12:38:00
Quote Anchor link
Hallo luitjes,

ik ben op zoek naar een veilig script voor een klanten inlog pagina!
Nu heb ik er al een paar gevonden en doorgelicht, maar wat ze allemaal gemeen hebben is het feit dat ze na het inloggen allemaal naar dezelfde pagina gaan!

Ik ben dus opzoek naar een inlogscript die klant A naar site A stuurt en klant B naar site B!
Op dit moment heb ik het script van http://www.phphulp.nl/php/scripts/8/564/ geplukt en heb het in een test draaien (thuis) maar ik heb zelf nog te weinig ervaring/kennis om het script zo aan te passen dat het aan mijn wensen voldoet!

Wie-o-wie kan mij (op weg) helpen?

Alvast bedankt voor de reactie!

Groeten Mike!
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 13:38:50
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

20/02/2007 12:48:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je precies klant A naar pagina A en klant B naar pagina B..
bedoel je gewoon dat iedereen een eigen pagina krijgt??
je zou bijv met een simpele if kunne kijken wat voor klant het is en die dan naar een pagina sturen die voor hem bedoelt is..
of je kan een $id meegeven aan een pagina die overeenkomt met zijn id..
maar ik snap jou probleem nog niet helemaal :P
 
Mike

Mike

20/02/2007 13:23:00
Quote Anchor link
Hoi Nico,

Ik zoek het script voor mijn eigen site! Ben samen met een vriend net begonnen om websites te maken middels het programma Swishmax!
Nu willen wij de sites die we maken tijdelijk in onze eigen webspace opslaan en de klant toegang geven tot die site. (Zodat hij onze vorderingen kan volgen en middels een contact veld commentaar/bijsturing kan geven.)
Daarom zou ik graag willen dat Pietje naar de map: local/Gu68KjPiet/index.html gaat en Jantje naar: local/HEs5R3Jan/index.html!

Snapje het nu een beetje?

En waar moet ik die if of $id toevoegen dan? In de php waar het inlogscript staat of waar de ID en het w8woord word opgeslage? (Denk dat ik het al wel weet...inlogscript!?)

Dat login.php ziet er nu zo uit: (Ik gebruik Wordpad..sorry..:-S)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
###################################
##   PHPMYLOGON: A LOGIN SYSTEM  ##
##    (c) 2006 Jorik Berkepas    ##
##   Under the GNU GPL license   ##
##     [email protected]      ##
###################################

// Page for log-in


include_once("config.php");
include_once("lang/lang_".$lang.".php");
$pml_title = $site_name;
include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 header("Location: ".$afterlogin);
}
else{
 if(isset($_COOKIE['user_id'])) {
  // Read cookie, make session
  $sql = "SELECT id,state,password,active FROM `".$db_tbl."` WHERE id='".$_COOKIE['user_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $id = htmlspecialchars($row->id);
  $status = htmlspecialchars($row->state);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
  $actief = htmlspecialchars($row->active);
  if($dbpass == $_COOKIE['user_password'] AND $actief == 1) {
   $_SESSION['user_id'] = $id;
   $_SESSION['user_status'] = $status;
   ?>

<script language="Javascript" type="text/javascript">
location.href='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $afterlogin ?>
';
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?
  }else{
   echo $login_cookiefalse;
   setcookie("user_id", "", time() - 3600);
   setcookie("user_password", "", time() - 3600);
  }
 }
else{
  if(isset($_POST['submit'])) {
   // Login
   $sql = "SELECT id,name,password,state,active,cookie_pass FROM `".$db_tbl."` WHERE name='".$_POST['user']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $count = mysql_num_rows($query);
   if($count == 1) {
    $row = mysql_fetch_object($query);
    $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
    $userpass = md5($_POST['pass']);
    $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
    $userid = htmlspecialchars($row->id);
    $userstatus = htmlspecialchars($row->state);
    $useractief = htmlspecialchars($row->active);
    if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
      $_SESSION['user_id'] = $userid;
      $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
      if($_POST['cookie'] == "do") {
       if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

        $sql = "UPDATE `".$db_tbl."` SET cookie_pass = '".$cookiecode."' WHERE name = '".$_POST['user']."' LIMIT 1";
        mysql_query($sql);
        $cookiepass = $cookiecode;
       }

       setcookie("cookie_id", $userid, time() + 365 * 86400);
       setcookie("cookie_pass", $cookiepass, time() + 365 * 86400);
      }

      echo $loginsucces;
      ?>

<script language="Javascript" type="text/javascript">
location.href='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $afterlogin ?>
';
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
     }else{
      echo $login_noactive;
     }  
    }
else{
     echo $login_nopass;
    }
   }
else{
    echo $login_usererr;
   }
  }
else{
   // Loginform
   ?>

<form method="post" action="login.php">
<table>
<tr>
<td><label for="user">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $login_username ?>
:</label></td><td><input id="user" type="text" name="user" /></td>
</tr>
<tr>
<td><label for="pass">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $login_password ?>
:</label></td><td><input id="pass" type="password" name="pass" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right"><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" style="border: 0px;" /></td><td><label for="cookie"><small>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $login_cookied ?>
</small></label></td>
</tr>
<tr>
<td></td><td><input type="submit" name="submit" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $login_login ?>
" /></td>
</tr>
</table>
<small><a href="forgotpass.php" title="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $login_forgotpass ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $login_forgotpass ?>
</a></small>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
  }
 }
}

include("htmlbottom.php");
?>


Zoals al gezegd heb ik nu nog te weinig kennis van php om dit zelf op te lossen. "Maar door het doen leert men" is mij ooit gezegd! Heb al wel "php5 voor dummies" gekocht. Dus hopenlijk komt de kennis met de tijd!

Groeten Mike
 
Mike

Mike

20/02/2007 13:24:00
Quote Anchor link
Mijn hemel.....hij breekt de code op in verschillende velden!
Mmm..is het nog te begrijpen?
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

20/02/2007 14:02:00
Quote Anchor link
ff tusse de [.code] en [./code] tags zetten (maar dan zonder de punten) dan valt het niet meer uit elkaar
 
Nick Mulder

Nick Mulder

20/02/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Je zou een extra veld kunnen toeveogen in de database en daar de url van de pagina in opslaan, als ze inloggen die url opvragen en dan doorsturen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.