venster in scherm

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Roderik

Roderik

24/07/2009 21:05:00
Quote Anchor link
beste mensen,

misschien ken je het wel af en toe kom je op een website, wil je net gaan navigeren komt er in 1 keer een vlak in het scherm met of een prijsvraag of een enquete die je kan invullen.. (ik heb het niet over een pop-up).. ik heb het wel eens gezien op kpn.nl.

Ik vroeg mij af hoe wordt dit gemaakt? ik wil dit graag weten omdat je er leuke dingen mee kan doen. Ik weet zelf ook niet waar ik op moet zoeken want ik kom al snel terecht bij javascript alert. en dat is bijna hetzelfde als een popup maar dat is het dus niet.

Bedankt alvast.

groetjes,

ro
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 03:20:47
 
Matthias R

Matthias R

24/07/2009 21:09:00
Quote Anchor link
Je bedoelt een lightbox ofzo?
Zoals bijvoorbeeld facebook altijd gebruikt?
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 21:10:00
Quote Anchor link
ik gebruik zelf geen facebook.

maar het is echt een opgemaakt schermpje of plaatje wat in je scherm komt en je kan op het kruisje drukken om het te laten verdwijnen, of je gaat ermee verder.. het is volgens mij geen flash namelijk.
 
Matthias R

Matthias R

24/07/2009 21:12:00
Quote Anchor link
Nee dat is het niet,
Het is javascript,

zoek eens op google Lightbox
daar vind je alles
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 21:15:00
Quote Anchor link
nee dat is het volgens mij ook niet ;)

het is gewoon een venster die bij het openen van de root website wordt opgehaald.. er staat dan wat tekst in. het gaat niet om plaatjes
 
Matthias R

Matthias R

24/07/2009 21:16:00
Quote Anchor link
nee...
Dat kunde aanpassen...
Maar bedoelde dat systeem?
Een venstertje dat opent?
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 21:19:00
Quote Anchor link
stel je komt op kpn.nl

de pagina is geladen en je hebt nog maar net met je muis bewogen of een vlak komt in je scherm.. helemaal in de style van kpn zelf en hier staat een reclame in, of een vraag of je wilt meedoen aan een enquete.. dit is geheel anders als lightbox. ik hoop dat je snapt wat ik bedoel :)
 
Matthias R

Matthias R

24/07/2009 21:30:00
Quote Anchor link
Je bedoelt dat stuk van
Mobiel: online korting,
zakelijk: .....


of het dropdown menu helemaal vanboven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matthias R
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 21:32:00
Quote Anchor link
nee op het moment is het niet op kpn.nl.. het is ook een scherm dat over de website heengaat niet in een nieuw venster ofzo. en met het kruisje kan je het dan weg klikken en verder navigeren..
 
Matthias R

Matthias R

24/07/2009 21:34:00
Quote Anchor link
kan je mogelijk een voorbeeld geven? van een domein waar men dit gebruikt,

Want ik krijg meer en meer het gevoel dat je gewoon een soort van lightbox bedoelt, alleeen dan meer aangepast...
Want lightbox bestaat ook met alleen tekst, combinatie, formulier,....
En je kan dat ook aanpassen zoals je wilt...
 
Roel -

Roel -

24/07/2009 21:41:00
Quote Anchor link
Nee nee nee, hij bedoeld dit. Dat weet ik bijna zeker.
 
Matthias R

Matthias R

24/07/2009 21:50:00
Quote Anchor link
Dit had ik nog nooit gezien
Daarmee zal ik het niet snappen
mijn excuses
Dat is inderdaad javascript, Ik moest voor mijn opleiding leren iets degelijks te maken maar dan niet met een menu,
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 21:50:00
Quote Anchor link
nee sorry roel dat bedoel ik ook absoluut niet, en een voorbeeld geven ik probeer het al de hele week te zoeken om te kijken hoe het nou werkt.. maar ik kan geen voorbeeld zoeken terwijl als ik het heb dan erger ik me eraan.. :P
 
Roel -

Roel -

24/07/2009 21:53:00
Quote Anchor link
Misschien iets wat ze op Hyves ook hebben?
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 21:57:00
Quote Anchor link
ik heb het op hyves nog nooit gezien, het is wel een soort gelijk idee trouwens.. ik baal ervan dat ik niet precies kan uitleggen wat ik bedoel haha..

http://www.genealogieonline.nl/ als je hier rechtermuisklik doet komt er een scherm in je beeld.. zoiets alleen dan al met het laten van de website..
 
Matthias R

Matthias R

24/07/2009 21:59:00
Quote Anchor link
:o
jij bedoelt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index2.html" target="_blank">Hier tekst!</a>


Zet dat in index.html ofzo

of mogelijk

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script type="javascript/text">
alert("heloooo");
</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matthias R
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 22:00:00
Quote Anchor link
@Matthias

... ehh? een dood normale link? ...
 
Matthias R

Matthias R

24/07/2009 22:02:00
Quote Anchor link
geen idee :p
Bedoel je dat het automatish een pagina in een apart venster opent?

btw ik verwijsde hoofdzakelijk naar het target="_blank" attribuut
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matthias R
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 22:03:00
Quote Anchor link
zoals ik al zei open de link http://www.genealogieonline.nl/ is en druk op je rechtermuisklik normaal zou je dan de eigenschappen van die website kunnen gaan bekijken.. deze website heeft dit beveiligd dat je niet zomaar dat kan doen als leek zijnde.. dan komt er dus een scherm naar voren dat bedoel ik, alleen dan meteen zodra de website al laad.
 
Roel -

Roel -

24/07/2009 22:04:00
Quote Anchor link
Ja dat is wel een soort lightbox ja.
 
Roderik

Roderik

24/07/2009 22:06:00
Quote Anchor link
@Roel maar niet gemaakt met lightbox.. ik heb het gevoel dat dit veel simpeler kan..

volgens mij moet je dit met een javascript code kunnen laten oproepen, die een html pagina inlaad die wordt opgemaakt door een css style.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.