vergelijken van 3 input velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ralph van der Tang

ralph van der Tang

24/04/2013 15:52:07
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik wil graag 3 input velden controleren op inhoud (dit op keyup als dat kan).
als alle 3 de velden inhoud hebben moet de opslaan knop ge-enabled worden.

hier onder staat mijn javascript

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$(document).ready(function{

    // huidig wachtwoord
    var currentPW = $('input#currentpass').val();
    // nieuw wachtwoord
    var newPass= $('input#newpass').val();
    // herhaling nieuw wachtwoord
    var confirmNewPass = $('input#confirmnewpass').val();

    
    if(confirmNewPass.length == 0 ||newPass.length == 0 || currentPW.length == 0 )
    {

        
        $('#acceptpassbutton').attr('disabled', 'disabled');
    }

    else
    {    
        
        $("#acceptpassbutton").attr('disabled', '');
    }

});

?>


iemand suggesties?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 20:44:22
 
Erwin H

Erwin H

24/04/2013 16:49:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('#currentpass,#newpass,#confirmnewpass').keyup(function(){
  //de code van hierboven
});

En dit dan binnen de document ready.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

25/04/2013 10:23:22
Quote Anchor link
het probleem nu is dat de code een error geeft op de property length
 
Erwin H

Erwin H

25/04/2013 10:28:57
Quote Anchor link
check 1: bestaan alle inputs wel?
check 2: voor het if statement, alert alle uitgelezen strings, wat krijg je dan te zien?
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

25/04/2013 10:30:00
Quote Anchor link
problem fixxed
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/04/2013 11:13:05
Quote Anchor link
... toch maar even posten wat mijn suggestie was...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<body>
  
  <input class="pass" id="currentpass" name="currentpass">currentpass<br>
  <input class="pass" id="newpass" name="newpass">newpass<br>
  <input class="pass" id="confirmnewpass" name="confirmnewpass">confirmnewpass<br>
  <input id="acceptpassbutton" type="button" disabled="disabled" value="GO">
  
  <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
  <script>
  $(document).ready(function() {
  // De hrml elementen cachen
    // huidig wachtwoord
    var currentPW = $('input#currentpass');
    // nieuw wachtwoord
    var newPass= $('input#newpass');
    // herhaling nieuw wachtwoord
    var confirmNewPass = $('input#confirmnewpass');
    // alle password inputs
    var passwords = $('.pass');
  // de events binden
    // keyup
    $(passwords).keyup(function(e) {
      if(
        currentPW.val().toString().length > 0  &&
        newPass.val().toString().length > 0  &&
        confirmNewPass.val().toString().length > 0
      ) {
        $('#acceptpassbutton').removeAttr('disabled');  // zo laat je geen sporen na van disabled.  Zelfs leeg kan dat misschien lastig doen.
      }
      else {
        $('#acceptpassbutton').attr('disabled', 'disabled');
      }
    });
  });
  </script>
</body>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.