verloting script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Rob

Rob

12/09/2006 21:01:00
Quote Anchor link
heey ik heb een pspforum en we gaan dingen verloten ik zoek een script die alle user uit de database haalt en dan er zo 1tje uit pakt die dan iets gewonnen heeft
iemand had me zoiets gegeven

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$query
= mysql_query("SELECT * FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 1");
$user = mysql_fetch_object($query);



echo "
<TABLE cellspacing='0' cellpadding='0'>
<tr>'$user'</tr>
</TABLE>
"
;

?>



maar weet niet hoe krijg alleen maar fouten
kan iemand mij zon script maken
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 11:48:56
 
Remco

remco

12/09/2006 21:05:00
Quote Anchor link
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$query
= mysql_query("SELECT user FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 1");
$user = mysql_fetch_object($query);



echo '<TABLE cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr><td>'
.$user->user.'</td></tr>
</TABLE>
'
;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door remco
 
Rob

Rob

12/09/2006 21:07:00
Quote Anchor link
jah maar waar moet dan de mysql connect kan je die er bij zetten ben echt noob hier in
 
Remco

remco

12/09/2006 21:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
mysql_select_db($dbname);
?>
 
Rob

Rob

12/09/2006 21:18:00
Quote Anchor link
heb alles in gevuld krijg nu een fout

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Inetpub\vhosts\pspfreak.nl\httpdocs\rand.php on line 10
''
 
Rob

Rob

12/09/2006 21:24:00
Quote Anchor link
wie kan mij helpen moet dit echt gefixt hebben
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2006 21:26:00
Quote Anchor link
* bumpen * mag pas na 24 uur.....

En heb je haast dan moet je geld hebben.
 
Niek s

niek s

12/09/2006 21:27:00
Quote Anchor link
bumpen pas na 24 uur..

Voor de rest kan je hier kijken: www.php.net en dan zoeken op mysql_result..

Of je klikt hier
 
Niek s

niek s

12/09/2006 21:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
mysql_select_db($dbname);

$query = mysql_query("SELECT user FROM users ORDER BY RAND() LIMIT 1");
while($user = mysql_fetch_array($query)) {
    $usr = $user['user'];
}


echo '<TABLE cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr><td>'
.$usr.'</td></tr>
</TABLE>
'
;

?>


Dat is een omweg, het kan sneller via Mysql_result()
.

Puzzel maar een beetje..

Suc6!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2006 21:32:00
Quote Anchor link
@Niek: Die while is overbodig bij LIMIT 1.
 
Niek s

niek s

12/09/2006 21:37:00
Quote Anchor link
SanThe:
@Niek: Die while is overbodig bij LIMIT 1.


Klopt, maar dat is de enige manier hoe ik weet dat je mysql_gegevens kan ophalen zonder mysql_result.
Of, ik bedoel, de enige manier waarvan ik zeker ben.
Ik heb me namelijk laten vertellen dat het ook kan door

$row = mysql_fetch_array($query);

te doen?
 
Gerben G

Gerben G

12/09/2006 21:39:00
Quote Anchor link
het kan ook met mysql_fetch_assoc

is sneller als mysql_fetch_array
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2006 21:39:00
Quote Anchor link
De while die jij hebt doet, indien mogelijk, meerdere keren dit:

$user = mysql_fetch_array($query);

Dus dat kan je ook gewoon los gebruiken.
 
Niek s

niek s

12/09/2006 21:40:00
Quote Anchor link
Donhertog:
het kan ook met mysql_fetch_assoc

is sneller als mysql_fetch_array


mee eens, maar je moet er tog 1 pakken he :p
Ik denk dat het niet zo heel veel uitmaakt. Maar ik zal voortaan eens beter naar Jan's testresultaaten kijken ;-)
 
Rob

Rob

12/09/2006 21:55:00
Quote Anchor link
kan je ook 3 doen
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2006 21:59:00
Quote Anchor link
Drie wat?
 
Rob

Rob

12/09/2006 22:00:00
Quote Anchor link
ik heb het nu maar ik wil er een refresh butten onder hebben dat ik op die knop dru kdat iegaat refressen
 
Niek s

niek s

12/09/2006 22:03:00
Quote Anchor link
F5...
 
Rob

Rob

12/09/2006 22:03:00
Quote Anchor link
neej een knop op de site :P
 
Niek s

niek s

12/09/2006 22:06:00
Quote Anchor link
ok:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "<a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."\">Refresh Hier!</a>";
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2006 22:08:00
Quote Anchor link
<form action="zelfdepagina.php" ......>
<input type="submit".....>
</form>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.