Verschil tussen variable tonen en variable als waarde in invoerveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Apeldoorn

Marco Apeldoorn

01/05/2013 03:42:36
Quote Anchor link
Hoi,

Zit met iets vreemds.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "&nbsp;&nbsp;<strong>".$row['nestregel1']."</strong><br>";
?>


geeft bij een record als uitvoer

Enzo 'N Gomo sealpoint kater (beschikbaar)

maar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<input type='text' name='fnest1' id='fnest1' value='".$row['nestregel1']."' size='40' maxlength='40'>";
?>


geeft als al ingevoerde waarde weer:

Enzo

Er valt dus een heel stuk weg, dit komt neem ik aan door het ' karakter in de naam, maar is niet gewenst.
Is dit simpel op te lossen?
Werken met mysql_real_escape_string werkt ook niet.

Groetjes,

Marco
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 11:27:14
 
Michael Baks

Michael Baks

01/05/2013 07:21:21
Quote Anchor link
Vervang het eens door str_replace("'", "&prime;", $row['nestregel1']).
 
Eddy E

Eddy E

01/05/2013 07:21:56
Quote Anchor link
Htmlentities, addslashes?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/05/2013 13:27:39
Quote Anchor link
Tip:

Kijk eens naar de BRON van je pagina in de browser. DAT is namelijk wat PHP gegenereerd heeft! Je zult dan het probleem met de ' snel zien.
 
Marco Apeldoorn

Marco Apeldoorn

01/05/2013 13:37:15
Quote Anchor link
Frank,

De bron geeft dus idd het probleem weer:

<input type='text' name='fnest2' id='fnest2' value='Ennio 'N Gomo sealpoint kater (beschikbaar)' size='60' maxlength='60'>

Door de ' kapt de browser value af.

Ga vandaag met de andere antwoorden stoeien.

Thanks
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/05/2013 16:16:54
Quote Anchor link
Oftewel werk in HTML met " zoals name="fnest2" id="fnest2".. makkelijk en logisch toch?
 
Marco Apeldoorn

Marco Apeldoorn

01/05/2013 16:30:54
Quote Anchor link
Hertog Jan,

Zou je wel zeggen, alleen accepteert de PHP code waarbinnen het invoerveld word gebruikt het " teken niet.
Als er in PHP geprogrammeerd word wil ik ook proberen dat compleet te doen, dus de HTML word door PHP aangestuurd, niet hier en daar wat PHP tussen de HTML.

Michael Baks,

Jouw oplossing werkt prima.

Groetjes,

Marco
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/05/2013 17:37:49
Quote Anchor link
Marco ooh zeker wel.. Alleen dan moet je je gewoon even iets meer verdiepen in " en '...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    echo '<input type="text" name="fnest1" id="fnest1" value="'.$row['nestregel1'].'" size="40" maxlength="40">';

Even iets meer verdiepen in de stof en gewoon dingen uit proberen.. str_replace("'", "&prime;", $row['nestregel1']) is wel een hele vieze oplossing voor dit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.