via script file aanmaken en bestandsrechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny A-noniem

Danny A-noniem

17/07/2012 21:59:06
Quote Anchor link
hallo mensen.
2 vragen..
ik gebruik dit scriptje om een nieuwe file aan te maken.
dit doet hij ook, echter met de verkeerde bestandsrechten.
hij maakt ze aan met 644 rechten.
hoe kaqn ik dit instellen dat die files 755 rechten krijgen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$my_file
= $emailadres.".html" ;
$handle = fopen($my_file, 'w') or die('Cannot open file:  '.$my_file);
fwrite($handle, $data);
fclose($handle);

echo "klik <a href=".$emailadres.".html>hier</a>";
?>

daarnaast zie je dat ik er nu alleen maar een emailadres in wil schrijven,
maar hoe moet ik het aangeven als het gaat om meerdere variablen?
Gewijzigd op 17/07/2012 21:59:45 door Danny A-noniem
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:42:39
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/07/2012 22:04:40
Quote Anchor link
Veranderen van rechten doe je met chmod. Zie bv http://php.net/manual/en/function.chmod.php
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

17/07/2012 22:06:10
Quote Anchor link
heyn toppie..

dankjewel


Toevoeging op 17/07/2012 22:13:53:

oke mensen ik heb hem alll..

bedankt!
hier is die voor de liefhebbers:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$my_file
= $emailadres.".html" ;
$handle = fopen($my_file, 'w') or die('Cannot open file:  '.$my_file); //implicitly creates file
$data = $emailadres;
fwrite($handle, $data." test ".$emailadres." test ".$naam);
fclose($handle);






echo "klik <a href=".$emailadres.".html>hier</a>";

?>


ff uitleggen:

de datas haal ik uit sessies die ik elders al heb gevuld.
Gewijzigd op 17/07/2012 22:15:26 door Danny A-noniem
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2012 22:18:35
Quote Anchor link
Willy wortel op 17/07/2012 21:59:06:
dit doet hij ook, echter met de verkeerde bestandsrechten.
hij maakt ze aan met 644 rechten.
hoe kaqn ik dit instellen dat die files 755 rechten krijgen?


Bestandsrechten op 644 is correct.
Waarom heb jij het idee dat de rechten 755 zouden moeten zijn?

Een bestand met 755 rechten is gelijkwaardig aan een executable, oftewel een programma. Niet gebruiken dus want dat zou vreemde dingen kunnen veroorzaken.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

17/07/2012 22:30:38
Quote Anchor link
ja excusses!!
ik had het al gevonden was een eigen fout, maar de link was ook intressant.
vandaar toppie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.