volgende en vorige door optellen lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J h

j h

16/02/2011 23:04:08
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zou next en back willen doen oplopen en dalen van een weeknummer, maar het werkt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if(!isset($_GET['weekcount']))
{

$weekcount=0;
}


$weekcount=$_GET['weekcount'];

$weekje=$weekje+$weekcount;
echo $weekje;

?>

<a href="week.php?weekcount=-1">last week</a> Deze week is week <?php echo $weekje ?> <a href="week.php?weekcount=+1">next week</a>

Ik krijg alleen week 1 te zien bij next, hij telt niet op dan wel af. wat doe ik niet goed? $weekje blijkt niet gevult te zijn of zo?

gr. jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:20:19
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

16/02/2011 23:15:08
Quote Anchor link
Omdat je url geen php bevat
 
Sander de Vos

Sander de Vos

16/02/2011 23:21:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if (!isset($_GET['plus'])) {
    $plus = 0;
}
else {
    $plus = $_GET['plus'];
}


if (!isset($_GET['min'])) {
    $min = 0;
}
else {
    $min = $_GET['min'];
}


$week = (52 + $plus);
$week = ($week - $min);
?>


Je link word dan bijvoorbeeld week.php?min=1 of week.php?plus=1.
Gewijzigd op 16/02/2011 23:23:09 door Sander de Vos
 
Milo S

Milo S

17/02/2011 07:53:57
Quote Anchor link
Ik zou het dan zelf zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$week
= !isset( $_GET['weeknr'] ) ? 0 : $_GET['weeknr'];

echo '<a href="week.php?weeknr='.( $weeknr - 1 ).'">Prev</a>';
echo '<a href="week.php?weeknr='.( $weeknr + 1 ).'">Next</a>';
?>


Je zou dan nog de next en prev knop kunnen laten verdwijnen wanneer de weeknr 52 of 0 is. Wil je dit niet zul je een jaartal moeten bij koppelen.
Gewijzigd op 17/02/2011 07:59:42 door Milo S
 
J h

j h

17/02/2011 20:30:04
Quote Anchor link
Hallo allen,

Bedankt voor de (snelle) reacties!

Vanmiddag ben ik nog even met jullie ideeën bezig geweest.

Het is gelukt, naast de weeknummers (=52) kun je ze ook omzetten naar maandnummers (=12).

Het jaar dat er voor en er na komt, loopt ook op/af.

Zie hier de nieuwe code.

M.v.g.,

Jeroen


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
// stel jaar in
if(!isset($_GET['year']))
    {

        //is nog niet bepaald (leeg), dan 2011 (beginjaar)
        $year=2011;
    }

else
    {
        //via knop 'get year' instellen
        $year=$_GET['year'];
    }


    
if (!isset($_GET['weeknr']))
    {

        //week instellen als deze leeg is
        $weeknr=1;
        $oldweek=1;
    }

else
    {
        //via knop 'weeknummer' instellen
        $weeknr=$_GET['weeknr'];
    }


    
if($weeknr > 52)
    {

        $weeknr=1;
        if($oldweek<$weeknr)
        {

        $year=$year+1;
        }
    }



if($weeknr < 1)
    {


        $weeknr=52;
        if($oldweek<$weeknr)
        {

        $year=$year-1;
        }
    }




    


echo "<a href=\"week2.php?weeknr=".($weeknr-1)."&year=".$year."\">Prev </a> |\n";
echo "Week ".$weeknr." ".$year." \n";

echo "|<a href=\"week2.php?weeknr=".($weeknr+1)."&year=".$year."\"> Next</a>\n";


$oldweek=$weeknr;
?>
 
Milo S

Milo S

17/02/2011 20:46:25
Quote Anchor link
Mooi je snapt nu dus het principe. ALLEEN WAAROM DE DOUBLE QUOTES? Sorry, maar snap toch echt de logica niet van het moeten escapen. Gebruik gewoon single quotes.
 
J h

j h

17/02/2011 20:57:33
Quote Anchor link
Hoi Milo,

Goeie vraag. Zo leer ik het uit een boek en veel op internet. Komt misschien ook dat ik vroeger haakjes moets maken voor html. Werkt het enkele haakje op alle webbrouwsers?

Gr. Jeroen
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

17/02/2011 21:05:25
Quote Anchor link
J h op 17/02/2011 20:57:33:
Hoi Milo,

Goeie vraag. Zo leer ik het uit een boek en veel op internet. Komt misschien ook dat ik vroeger haakjes moets maken voor html. Werkt het enkele haakje op alle webbrouwsers?

Gr. Jeroen


Ja, en het scheelt veelt typefouten omdat je niet hoeft te escapen.
 
J h

j h

18/02/2011 22:17:47
Quote Anchor link
Lijkt me een waardevolle tip! Dat bezorgt me weer wat minder hersenkraaksels. :)

Ik ga het proberen om de singel quotes te zetten, nu ik nog niet zo lang bezig ben.

Dus ook bedankt voor deze gouden tip!

gr. Jeroen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.