Vraag over Ajax

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Crazyme

Crazyme

26/07/2007 18:20:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een script in Ajax om live de invoer van een input veld te tonen in een div ernaast. Dit werkt nu perfect het gaat alleen om 90 velden en het 90 x keer zetten van de Javascript lijkt me wat omslachtig. Ik heb al uren geprobeert maar kom er niet uit. Graag jullie hulp.

Ik heb de volgende codes

Ajax
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<script language="javascript">

    function createRequestObject() {
    
       var req;
        
       if(window.XMLHttpRequest){
          req = new XMLHttpRequest();
       } else if(window.ActiveXObject) {
          req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
       } else {
          req = NULL;
          alert('Probleem met het aanmaken van hetXMLHttpRequest object');
       }
        
       return req;
        
    }
    
    var http = createRequestObject();
    
    function sendRequestKleur(iets) {
    
       http.open('get', 'send.php?kleur='+iets);
       http.onreadystatechange = handleResponseKleur;
       http.send(null);
    
    }
    
    function handleResponseKleur() {

       if(http.readyState == 4 && http.status == 200){
          if(http.responseText) {
             document.getElementById("huidigekleur").style.backgroundColor = http.responseText;
          } else {
  
                document.getElementById("huidigekleur").style.backgroundColor = " &nbsp; ";
          }
    
       } else {
          document.getElementById("huidigekleur").style.backgroundColor = " &nbsp; ";
       }
    
    }
    
    
    

</script>

Html/php Input:


<tr>                        <td>$naam_kleur1</td><td># <input type=\"text\" name=\"kleur1\" value=\"$kleur1\" maxlength=\"6\" class=\"volgorde\" onkeyup=\"sendRequestKleur(this.value);\" onmouseover=\"sendRequestKleur(this.value);\"/></td>
                             <td><div style=\"height:20px; width:20px; background-color:#$kleur1; border:1px solid #000000\"></div></td>
                        </tr>


Show

<span style=\"float:left;\">Huidige Kleur: </span> <div id=\"huidigekleur\" style=\"height:20px; width:20px; background-color:#FFFFFF; border:1px solid #000000; float:left\"></div>


Send.php

<?PHP $kleur = $_REQUEST['kleur']; print"$kleur"; ?>


Nou is het dus de bedoeling dat het output id wordt bepaalt aan de hand vanaf welke input veld de opdracht is gegeven.

Bij invoer in input 1 moet de output naar output 1 en bij input 2 naar output 2

Dit komt er dus op neer dat ik nog een variable moet meesturen in de requeste en deze vervolgens invul bij document.getElementById("huidigekleur")

hopelijk is er iemand die me kan helpen!
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 19:16:55
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

26/07/2007 19:05:00
Quote Anchor link
waar staat het script gehost ?
wss wordt het dan iets duidelijker
 
S -

S -

26/07/2007 19:28:00
Quote Anchor link
moet je niet een for-loop hiervoor gebruiken?
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

26/07/2007 19:30:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wel steven maarre...
ksnap de toepassing niet echt.
Wat moet je met 90 textvelden ?

en tuurlijk moet je dat JS niet 90 keer kopieren. Alles wat je meer dan 1 keer herhaald moet in een functie gestoken worden met eventueel parameters !
 
Frank -

Frank -

26/07/2007 19:33:00
Quote Anchor link
Quote:
het gaat alleen om 90 velden
Hoe zeg je? Er is geen mens die voor zijn lol 90 velden gaat invullen, vergeet het begrip 'succes' dus maar...

Kun je uitleggen waarom je in hemelsnaam de bezoekers wilt doodgooien met deze ellende en waarom dat niet op een andere (lees: gebruikersvriendelijke) manier kan?

Edit: 90 velden en stel dat je 10 seconden per veld bezig bent (lezen, begrijpen en invullen). Dan heb je 15 minuten nodig om de hele zooi in te vullen! Na 1 of 2 minuten hebben de meeste mensen het echt wel gehad en zijn ze vertrokken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Crazyme

Crazyme

26/07/2007 19:35:00
Quote Anchor link
Dit script staat in een CMS. De toepassing is alsvolgt. Er staan 90 velden met kleuren elke kleur komt op een bepaalde plek in een website terug. Het zijn er natuurlijk niet 90 maar dat is de max. In de input wordt een kleur code gezet via ajax wordt dan aan de rechterkant de kleur weergegeven.

Ik snap dat ik die functie moet aanroepen met een variable of iets dergelijks. Maar hoe geeft ik deze op en hoe lees ik hem uit.
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

26/07/2007 19:44:00
Quote Anchor link
:-/
Werken met ID's natuurlijk dan kan je alles via JS aanpassen.
Mss moet je eerst een basistutje volgen over JS.
 
Crazyme

Crazyme

26/07/2007 20:05:00
Quote Anchor link
Ik heb liever dat iemand een antwoord geeft waar ik wat aan heb. Ik weet dat die ids doorgeven moeten worden maar hoe?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crazyme
 
Arend a

Arend a

26/07/2007 22:12:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb liever dat iemand een antwoord geeft waar ik wat aan heb.


Vertaalt dat vrij naar "Ik heb liever iemand die het me voorkauwt"?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.