Vraag over fopen functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen B

Jeroen B

13/12/2010 15:04:52
Quote Anchor link
Ik gebruik de fopen functie om .txt bestanden in te lezen en op te slaan in mijn database.

Dit gaat goed als ik een textbestand upload met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
tekst 1
tekst 2


Echter, wanneer ik het zo wil doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
tekst 1, tekst 2


Slaat hij hem op als één regel, terwijl ik het apart wil. Dus de komma moet eigenlijk een nieuwe regel worden.

Is dit mogelijk?
Gewijzigd op 13/12/2010 15:05:09 door Jeroen B
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 01:20:21
 
John D

John D

13/12/2010 16:03:38
Quote Anchor link
voordat je het verwerkt moet je een explode doen van de regel.
Google op php explode
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/12/2010 07:50:29
Quote Anchor link
Je hebt geen fopen nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$file
= 'file.txt';
//Een file lezen:
$inhoud_file = file_get_contents($file);
//een file schrijven
file_put_contents($file, $nieuwe_inhoud_file);
?>
Gewijzigd op 14/12/2010 07:51:15 door Kris Peeters
 
John D

John D

14/12/2010 09:43:50
Quote Anchor link
@Kris: Lost dat ook het probleem op van TS??
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

14/12/2010 09:49:24
Quote Anchor link
waarschijnklijk word het dan meer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$inhoud_file
= file_get_contents($file);
$nieuwline = explode("\n", $inhoud_file);
foreach($nieuwline AS $newline){
    $word = explode(",", $newline);
    print_r($word);
}

?>

iets in die richting denk ik, niet getest.
Gewijzigd op 14/12/2010 09:50:09 door Teun Hesseling
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.