vreemd server probleem

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timor bos

Timor bos

19/03/2011 17:10:08
Anchor link
Ik heb een raar probleempje waar ik niets van snap:

$message="$bericht $naam $plaats $adres $postcode $tel";

op de ene server pakt hij alleen maar $bericht en $naam
en op een andere server pakt hij wel gewoon alles.. ligt dit aan serverinstellingen ofzo?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:31:18
 
Sander de Vos

Sander de Vos

19/03/2011 17:14:47
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$message
= $berciht . $naam . $plaats . $adres . $postcode . $tel;
?>
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:15:58
Anchor link
Dat komt omdat je de variabelen buiten de quotes moet houden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
of natuurlijk met spatie ertusse
<?php
$message
= $bericht . " " . $naam . " " . $plaats . " " . $adres . " " . $postcode . " " . $tel;
?>
Gewijzigd op 19/03/2011 17:18:31 door Jordi Kroon
 

19/03/2011 17:16:05
Anchor link
Het is veel beter om variabelen buiten quotes te halen. Strings kan je aan elkaar concatten: language.operators.string.
 
Timor bos

Timor bos

19/03/2011 17:19:57
Anchor link
hmm, nog steeds pakt hij alleen maar &bericht en &naam ... en op een andere server wel alles
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:21:50
Anchor link
zet dit is onder de $message = "..."

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var_dump($plaats, $adres);
Gewijzigd op 19/03/2011 17:22:43 door Jordi Kroon
 

19/03/2011 17:22:11
Anchor link
Waar komt het vandaan? Doe eens var_dump op die variabelen.
 
Timor bos

Timor bos

19/03/2011 17:24:53
Anchor link
dan krijg ik NULL NULL..
 

19/03/2011 17:25:42
Anchor link
Dan zit er geen data in die variabelen hé.
Waar komen ze nu dan vandaan?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:25:43
Anchor link
dan zijn ze dus nog niet aangemaakt

laat eens zien wat relevantere code zien waar die dus ook worden aangemaakt
Gewijzigd op 19/03/2011 17:26:13 door Jordi Kroon
 
Timor bos

Timor bos

19/03/2011 17:28:15
Anchor link
ja maar wat ik dan vreemd vind is dat als ik ze upload op een andere ftp server ze wel gewoon werken..

ze komen uit een contactformulier, op deze manier:

<input name="postcode" type="text" id="postcode" size="50" />
 

19/03/2011 17:31:01
Anchor link
Doe dan eens var_dump($_POST). Ik ben er vrij zeker van dat je dan wel de data ziet. Het ligt gewoon aan je afhandeling.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:31:16
Anchor link
Hier hebben we niks aan , Waar word $plaats = ... en $adres = ... aangemaakt

Toevoeging op 19/03/2011 17:32:17:

@karl Heb zo'n gevoel dat deze code ook brak is en er onnodig vars zijn aangemaakt
 
Timor bos

Timor bos

19/03/2011 17:33:49
Anchor link
dan krijg ik dit:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/deb45212/domains/cantebegeleiding.nl/public_html/test/pages/send_contact.php on line 31

dit is line 31:

$mail_from="$email";
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:36:03
Anchor link
omdat $email dus niet bestaat
en vars buiten de quotes houden
 
Timor bos

Timor bos

19/03/2011 17:36:48
Anchor link
ja ok dat begrijp ik.. maar is het dan niet raar dat hij het WEL gewoon doet op een andere server? Dat snap ik dus niet helemaal..
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/03/2011 17:37:02
Anchor link
Kan het zijn dat trouwens op de ene server register_globals aan staan?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/03/2011 18:43:16
Anchor link
Andere php-versie en register_globals aan en bij de ander uit.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

19/03/2011 20:36:47
Anchor link
Titel onduidelijk, dubbel topic. 1 script 1 topic.[/modedit]
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.