vreemde tekens in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Auke

Auke

31/01/2007 08:07:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een website waar drie talen in worden gebruikt.
Engels, Duits en Spaans. Nu gebruiktr Spaans en Duits rare tekens in de teksten; ñ, á, en meer van dat soort. Maar ik krijg dan woorden die er zo uit zien: grᦩcas, má³ rá°©das, tecnologí¡ má³

Weet iemand hoe ik dit kan oplossen. Dus dat de teksten die ingevoerd worden juist worden opgeslagen in de database...

Thanks,

Auke.
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 14:25:04
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/01/2007 08:21:00
Quote Anchor link
Als je een tabel aanmaakt voor het Spaanse deel, probeer het dan eens met de collatie op latin1_spanish_ci.
 
Auke

Auke

31/01/2007 09:52:00
Quote Anchor link
Mmm... nee dat werkt dus ook niet.
vreemde is dat als ik de tekst via phpMyadmin invoer de tekst wel juist wordt opgeslagen in de database.

Heel vreemd! Het geeft wel hoop omdat het dus wel mogelijk moet zijn met de huidige database instellingen...

Nog iemand wat suggesties?
 
Crispijn -

Crispijn -

31/01/2007 09:58:00
Quote Anchor link
gebruik je addslashes() om je input variabelen?
 
Auke

Auke

31/01/2007 10:12:00
Quote Anchor link
Ik heb niet het idee dat addslashes er wat mee te maken hebben.
maar ja die worden gebruikt
 
Auke

Auke

31/01/2007 11:11:00
Quote Anchor link
het volgende bleek te werken:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

charset=iso-8859-1 in plaats van: charset=utf-8

Hoewel in phpMyadmin de charset op utf-8 staat...
Maar goed.. het werkt.

Later me d'r maar eens echt in verdiepen!

thanks allot luitjes!

(Jan Koehoorn?... Dé Jan Koehoorn??? ;-) )
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.