Wat is dit?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap versloot

jaap versloot

03/12/2007 19:19:00
Quote Anchor link
Eey allemaal ik ben wat scriptjes aan het aanpassen maar snap hier dus niks van.... waar het voor dient enzo..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
  <?
  document.body.onkeypress = _CloseOnEsc;
    btnOK.onclick = new Function("OKClick()");

    txtFileName.fImageLoaded = false;
    txtFileName.intImageWidth = 0;
    txtFileName.intImageHeight = 0;

    if(globalDoc.selection.type == htmlSelectionControl) {
        if(grngMaster.length == 1) {
            elmSelectedImage = grngMaster.item(0);
            if(elmSelectedImage.tagName == "IMG") {
                txtFileName.fImageLoaded = true;
                if(elmSelectedImage.src) {
// vooral wat hieronder staat.. wat is de 1e wat is het 2e?

txtAltText.value           = elmSelectedImage.alt; }}}}?>

en zou ik er misschien ook zowiets van kunnen maken?:
txtAltText.value = "http://site.nl/htmlarea/plaatjes/$file" ;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaap versloot
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 18:25:01
 
Joep

Joep

03/12/2007 20:03:00
Quote Anchor link
Wat je nu suggereert lijkt me niet, daar pas je namelijk de ALT text aan en dat wil je denk ik niet ?

Wat de laatste zin doet:
De value van het object txtAltValue wordt gevuld met de inhoud van de ALT tag van het plaatje.
Lijkt op een soort van image die wordt geselecteerd, en dan wordt er iets gevuld...
Ik heb geen idee waarom, heb je misschien een context ? site ?
 
Jaap versloot

jaap versloot

03/12/2007 22:22:00
Quote Anchor link
Het is een het stukje dat hiermee te maken heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input class="txtFileName" type="text" name="txtFileName" onfocus="select()">

en die klopt niet want er staat: site.nl/../images/plaatje.jpg
en plaatje.jpg is $file en alle plaatjes staan in images dus ik denk ik zorg gewoon dat hij het pad al heeft (site.nl/html/images/) en daar dan $file achter dou..

Maar hoe:(
 
Jaap versloot

jaap versloot

03/12/2007 23:14:00
Quote Anchor link
Nog een vraagje tussendoor:
Ik heb een variable(de bestandsnaam bijv: piet)
en ik heb een bestand geinclude met allemaal variable waaronder $piet_url (http://blabla.nl/pic.gif)
Nu wil ik dat $plaatje hetzelfde word als $piet_url
als $file piet is bijvoorbeeld

Nu heb ik dit:
$plaatje = $file."_url";

Maar als ik met $plaatje een plaatje wil maken geeft hij als url van het plaatje piet_url
dus: <img src=$plaatje> word <img src=piet_url>

weet iemand hier de oplossing voor?
 
Winston Smith

Winston Smith

04/12/2007 00:13:00
Quote Anchor link
Met betrekking tot dat laatste: dat komt omdat je een string maakt van ."_url". Je zou kunnen proberen of een $ ervoor iets uitmaakt (de variabele is immers $piet_url en niet piet_url), maar dat verwacht ik niet.
Het klinkt overigens ook vrij onlogisch wat je doet. Waarom niet direct $piet_url gebruiken bijvoorbeeld?
 
Jaap versloot

jaap versloot

04/12/2007 17:07:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik dat dat moeten doenm direct $piet_url gebruiken?? want $piet_url
is $file met _url erachter...
 
Jaap versloot

jaap versloot

06/12/2007 22:06:00
Quote Anchor link
Eey allemaal ik kom er nogsteeds niet uit:(
weet iemand hoe het zit?
Nu heb ik dit:
$plaatje = $file."_url";

Maar als ik met $plaatje een plaatje wil maken geeft hij als url van het plaatje piet_url
dus: <img src=$plaatje> word <img src=piet_url>
 
Joep

Joep

06/12/2007 22:10:00
Quote Anchor link
eehm dat dynamisch aanmaken van variabalen is niet echt slim.
Mogen we je gehele code eens zien, want ik denk dat je met een foreach veel lekkereder door al je plaatjes kan lopen..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 22:13:00
Quote Anchor link
Is dit wat je zoekt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$piet_url
= 'http://jouwsite.nl/plaatje.png';
$file = 'piet';

$plaatje = ${$file.'_url'};
echo $plaatje;
?>

Dit principe staat bekend als de variabele variabele, maar ik moet zeggen dat ik dit in al mijn scripts nog nooit gebruikt heb. En ik kan ook geen goede reden bedenken waarom ik het nodig zou hebben. Dus waarschijnlijk is er voor jou ook een makkelijkere oplossing...
 
Jaap versloot

jaap versloot

06/12/2007 22:21:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.12.2007 22:13:
Is dit wat je zoekt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$piet_url
= 'http://jouwsite.nl/plaatje.png';
$file = 'piet';

$plaatje = ${$file.'_url'};
echo $plaatje;
?>

Dit principe staat bekend als de variabele variabele, maar ik moet zeggen dat ik dit in al mijn scripts nog nooit gebruikt heb. En ik kan ook geen goede reden bedenken waarom ik het nodig zou hebben. Dus waarschijnlijk is er voor jou ook een makkelijkere oplossing...

Ik hoop dat dit werkt:D
Ik zal ff uitleggen hoe het zit...
Ik ben een pagina aan het maken waar je verschillende mappen hebt met bestanden erin(producten)
Nu heb ik een script gemaakt zodat iedereen die mappen als catogorieen ziet en er doorheen kan bladeren... de producten zijn aanpasbare html paginas zodat degene voor wie ik het maak het ook nog aan te passen is...
nou zitten al die bestanden dus in een andere map... en moet ik voor elk product het bijpassende plaatje erbij doen... dus heb ik in iedere map info.php staan met bijvoorbeeld ($fordfocus_url = ''// Voeg tussen de '' de url in) en dat voor elk product in de map...

Ik weet dit schreeuwd om een database maar daar wil hij geen geld aan uitgeven:(:(:(:( anders had ik uberhoubt geen problemen gehad:D

Thnx allemaal... nu hoef ik alleen nog het bovenste probleem te weten:(:P :D
 
Joep

Joep

06/12/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Dat bovenstaande javascript wordt alleen aangeroepen als je op een object btnOk klikt.
Wat wil je met het script doen?
bestaat er een element op je site met het id btnOk ?
 
Jaap versloot

jaap versloot

06/12/2007 22:42:00
Quote Anchor link
het is zo:
Als ik in mijn foto blaader ding zit en klik op een foto dan laat hij in het rechter frame de foto zien...
en hij zet de url automatisch bij URL... maarja dit is niet de goede want er staat ../plaatjes ipv aanpas/plaatjes maar dat moet wel want als ik de variable die dat regeld op aanpas/plaatjes zet dan doet hij het helemaal niet...

hier is een voorbeeld:
http://download.jaapestaartje.nl/cam/voorbeeldje.jpg
 
Jaap versloot

jaap versloot

09/12/2007 22:33:00
Quote Anchor link
Niemand?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.