Website in meerdere talen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

11/04/2011 14:17:21
Quote Anchor link
Ik heb nu een website gemaakt, alleen nu wil ik hem in meerdere talen.

Wat ik niet wil is wat je bij sommige websites ziet:

www.mijnsite.nl/index-nl.php
www.mijnsite.nl/index-en.php
www.mijnsite.nl/index-fr.php

maar dat het gewoon /index.php blijft, en dat je daar op een knopje van een taal kan klikken.

Kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:17:10
 
- Mark -

- Mark -

11/04/2011 14:22:42
Quote Anchor link
Je kunt de keuze van de gebruiker opslaan in een session. Het nadeel is wel dat mensen geen bookmarks in hun eigen taal kunnen maken dan.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

11/04/2011 15:03:44
Quote Anchor link
Je kan ook de functie setlocale gebruiken.
Als je een windows server heb kan dit niet.
 
Kenneth Dehouwer

Kenneth Dehouwer

11/04/2011 15:06:34
Quote Anchor link
Je kan het bijvoorbeeld zo doen dat je standaard terrecht komt op pagina www.mijnsite.nl/index.php?taal=nl

en als je op fr klikt / of een vlag dat hij dan verandert naar

www.mijnsite.nl/index.php?taal=fr
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

11/04/2011 15:20:49
Quote Anchor link
Of je maakt inderdaad gewoon een session zodat hij het voor de volgende keer ook kan onthouden voor de gebruiker, om nou elke keer weer op zo'n stom vlaggetje te drukken is ook klote.
 
Kenneth Dehouwer

Kenneth Dehouwer

11/04/2011 15:22:26
Quote Anchor link
Ik weet niet wat jouw talen betreft, maar als ik frans zou spreken kies ik gewoon frans en hoef ik toch niet meer te klikken dan 1x?
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

11/04/2011 15:28:10
Quote Anchor link
Als je de website sluit en weer bezoekt wel ;)

Daarom een cookie of session plaatsen!
 
Kenneth Dehouwer

Kenneth Dehouwer

11/04/2011 15:29:23
Quote Anchor link
Haha, de mensen zijn tegenwoordig ook zo lui.
(Niet op jou bedoeld, maar gewoon een veralgemening :p)
 
Maarten PHP

Maarten PHP

11/04/2011 15:31:35
Quote Anchor link
setlocale is beter dan dit allemaal ookal heb je engelse tekst en je setlocale en je zet die op nerderland hoef je geen enkel woordje tekst te vertalen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/04/2011 15:50:21
Quote Anchor link
Wat een hoop onwaarheden zeg...

Bart Wout op 11/04/2011 15:20:49:
Of je maakt inderdaad gewoon een session zodat hij het voor de volgende keer ook kan onthouden voor de gebruiker, om nou elke keer weer op zo'n stom vlaggetje te drukken is ook klote.

Dat kan dus niet met een sessie. Zodra je de browser sluit is de sessie niet meer geldig. Cookies daarentegen kunnen wel instellingen opslaan. Echter, veel mensen hebben hun browser zo ingesteld dat cookies worden geblokkeerd.

PHPer PHPer op 11/04/2011 15:31:35:
setlocale is beter dan dit allemaal ookal heb je engelse tekst en je setlocale en je zet die op nerderland hoef je geen enkel woordje tekst te vertalen

Nja... dit is dus onzin. Setlocale is geen vertaalmachine.
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

11/04/2011 15:53:15
Quote Anchor link
Wat een onwaarheid van jou zeg, je kan gewoon een session verloop tijd instellen :) Niet dat dat de beste manier is maar niet zeggen dat het niet kan :)
Gewijzigd op 11/04/2011 15:53:36 door Ben Van de Voorde
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

11/04/2011 15:58:33
Quote Anchor link
heeft iemand toevallig niet een hele tutorial voor me :$?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/04/2011 15:59:43
Quote Anchor link
Bart Wout op 11/04/2011 15:53:15:
Wat een onwaarheid van jou zeg, je kan gewoon een session verloop tijd instellen :) Niet dat dat de beste manier is maar niet zeggen dat het niet kan :)

Als je je browser sluit is je sessie toch weg...
 
Niels K

Niels K

11/04/2011 18:37:53
Quote Anchor link
Waarom geen multi - domain? Dan ben je van alles af ;-) (Al komen er natuurlijk wel nieuwe uitdagingen...)
 
Maarten PHP

Maarten PHP

11/04/2011 18:40:28
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/04/2011 15:50:21:
PHPer PHPer op 11/04/2011 15:31:35:
setlocale is beter dan dit allemaal ookal heb je engelse tekst en je setlocale en je zet die op nerderland hoef je geen enkel woordje tekst te vertalen

Nja... dit is dus onzin. Setlocale is geen vertaalmachine.



Tja zeg jou wat je heb nog maar een windows server dus je kan nog geen eens setlocale gebruiken en dan zeg je dat het geen vertaalmachine is
 
Niels K

Niels K

11/04/2011 18:43:29
Quote Anchor link
@PHPer

Ozzie heeft gelijk het is geen vertaalmachine. Het zorgt dat bijvoorbeeld de taal naar het Nederlands wordt gezet. Dat is heel handig bij bijvoorbeeld het weergeven van een datum.

En voor windows: klik
 
Maarten PHP

Maarten PHP

11/04/2011 18:48:51
Quote Anchor link
wat raar
 
Niels K

Niels K

11/04/2011 18:51:01
Quote Anchor link
Hoezo wat raar? Wanneer jij het volgende echo't:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben ...';
?>


Dan komt er toch niet te staan: 'I am ..'.
Lees voortaan eerst even de uitleg op php.net. locale. En: klik.
Gewijzigd op 11/04/2011 18:51:56 door Niels K
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

11/04/2011 19:02:36
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 11/04/2011 18:51:01:
Hoezo wat raar? Wanneer jij het volgende echo't:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Ik ben ...';
?>


Dan komt er toch niet te staan: 'I am ..'.
Lees voortaan eerst even de uitleg op php.net. locale. En: klik.


Maar dan zou het betekenen dat ik in nederland niet de engelse pagina kan bekijken, en dat wil ik wel kunnen.
 

11/04/2011 20:48:26
Quote Anchor link
Quote:
Cookies daarentegen kunnen wel instellingen opslaan. Echter, veel mensen hebben hun browser zo ingesteld dat cookies worden geblokkeerd.


Yeah right... Als dat waar was dan werkten een hele hoop website en diensten niet meer. Denk maar aan inlogsystemen, taalinstellingen e.t.c....
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

11/04/2011 21:49:20
Quote Anchor link
laten we niet te ver afdwalen en even kijken welke oplossingen er WÉL kunnen werken...
ik denk dat cookies niet zo'n gek idee is,
een startpagina waarop je je land moet kiezen voordat je naar de website gaat bijvoorbeeld, en dat dan de keuze word opgeslagen in een cookie,
en als het cookie dan bijv. de waarde 'ENGELS' heeft, laat je de engelse tekst zien, enzovoorts.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.