werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joost

Joost

07/08/2009 10:06:00
Quote Anchor link
werkt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

 $sKnaam
= 'schildpad';

 $sNaam = 'schildpadden';

 $sHnaam = 'Schildpadden';

 echo '<center>';
 
 echo '<TABLE border="0" width="700" cellpadding="5">
 <TR>
  <TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='
#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='index.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Home</a></font></TD>
  <TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='huisdieren.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Huisdieren</a></font></TD>
  <
TD width="25%" align="center" bgcolor="#555555" onClick="window.location='dieren.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Dieren</font></TD>
  <
TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='albino.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Albino</font></TD>
 <
/TR>
 <
TR><TD colspan="4" bgcolor="white">';

 echo '
<font size=2>De schildpad</font><br /><br /><br /><br />';

 echo '
<font size=3>Inleiding</font><br /><br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.'
zijn reptiel, dat is ook wel te merken aan hun schild.<br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.'
verschillen veel in grootte, kleuren en ook de manier waarop ze leven, maar je kunt makkelijk de verschillen in de '.$sKnaam.' en andere reptielen zien en dat komt door hun bolvormige schild. Alle '.$sNaam.' hebben benen, dus een sterk schild aan de kant van de buik en aan de kant van hun rug. De krokodillen, hagedissen en slangen hebben een pantser, daarom kan je ze makkelijk uit elkaar houden. Het rugschild van de '.$sKnaam.' is meestal aan de kant van de rug voorzien van een tweede pantser, het hoornschild. Het rug- en buikschild zijn aan de zijkanten met elkaar verbonden door een benen brug.<br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.'
planten zich jaarlijks voor en leggen eieren. Ze groeien als ze klein zijn heel snel maar ze ontwikkelen zich zeer langzaam. '.$sHnaam.' zijn meestal pas volwassen na tientallen jaren, veel soorten kunnen ook heel oud worden. Ze eten dieren, maar ook planten, hangt van de soort af.<br /><br />';

 echo '
Er zijn ongeveer 310 verschillende soorten, verdeeld over 14 families. '.$sHnaam.' komen over de hele wereld voor op verschillende landschappen zoals moerassen, in de zee, in de rivier, bossen en graslandschappen. Veel soorten zijn met uitsterven bedreigd door de mens. Het meeste komt door het vernietigen van de habitat en het vagen van wilde soorten voor de consumptie en handel.<br /><br /><br />';

 echo '
<font size=3>Hoofdstuk 1. Naam</font><br /><br /><br />';

 echo '
De wetenschappelijke naam Testudines komt van het Latijn, wat schild betekent. Dit woord werd ook gebruikt voor de formaties van de Romeinen, dan moesten de legers een schild vormen.<br /><br />';

 echo '
De Nederlandse naam schild-pad is wat verwarrend, omdat padden bij de amfibien horen en niet bij de reptielen zoals de '.$sKnaam.'. Het Nederlandse woord schildpad is van het oude Nederlands sciltpadde. Het woord pad komt dan vast van de pad-achtige kop, en het lijf wat in het schild verborgen zit lijkt ook wel een beetje op een pad.<br /><br />';

 echo '
Verschillende andere dieren en planten die een beetje aan '.$sNaam.' denken worden ook wel '.$sNaam.' genoemd. Een voorbeeld is de '.$sKnaam.'tor, een kever die zijn poten en antenne in zijn schild kan trekken, de in zee levende slak, word ook wel '.$sKnaam.'-schotelhoren genoemd omdat hij een gevlekte schelp heeft.<br /><br />';

 echo '
<font size="3">Hoofdstuk 2. Evolutie</font><br /><br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.'
zijn ongeveer meer dan 200 miljoen jaar oud, we weten het nog niet helemaal precies. Ze leefden misschien al voor dat de dinosaurirs rondliepen. Omdat de voorouders samen al 210 miljoen jaar geleden leefden, zullen de eerste '.$sNaam.' vast nog ouder zijn.';

 echo '
De '.$sKnaam.' vroeger leken vast veel op hagedissen. Later kregen de '.$sNaam.' vast een sterker schild en stonden er geen tanden meer in de kaak. De eerste '.$sNaam.' leefden vast in de zee met tanden en nog geen dubbel rugschild. Daarna zullen vast de land'.$sNaam.' uit het water gekomen zijn. Ze hebben zich vast ontwikkeld naar grotere '.$sNaam.', met ook een sterk schedel en een bepantserde rug. Ze zagen er vast gevaarlijk uit, maar het waren vast vegetarirs en slome grazers.<br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.'
horen bij de Amniota, maar dacht men dat ze bij de Anapsida hoorde omdat ze kenmerken aan de schedel zagen. Dat is een oudere groep reptielen Waarvan de naam komt dat er vensters ontbreken in het slaapbeen. In deze soort zijn de '.$sNaam.' nieuw, want de voorgangers zijn allang uitgestorven. Alle andere reptielen hebben in de scheldel achter het oog een gat. Die horen dus bij de Diapsida. Bij de Diapsida horen ook vogels en de zoogdieren horen dus weer bij de Synapsida.<br /><br />';

 echo '
Na veel denken weet men dat de '.$sKnaam.' vroeger ook niet bij de Anapsida horen in plaats van alle andere reptielen. Na het nieuwe denken weet men zeker dat het bij de Diapsida hoort, terwijl het gat in de schedel achter het oog er niet is. De soort Diapsida, waarbij de vensters in de slaapbeen zijn dichtgegroeid komen er wel meer voor.<br /><br />';

 echo '
De '.$sNaam.' hebben zich al vroeg van de andere Diapside reptielen afgehaald, waardoor de '.$sKnaam.' niet al gelijk op de lijst met alle andere nieuwe dieren. Er is ook een deel te verklaren, omdat de levenswijze van de '.$sKnaam.' anders is als van andere reptielen. Het kan ook zijn dat de '.$sKnaam.' bij de hagedis hoort, of bij de vogel, of bij de krokodil. De mensen zijn het na de laatste onderzoeken niet echt met elkaar eens.<br /><br />';

 echo '
Er zijn nog een paar bekende uitgestorven '.$sNaam.', zoals de Protostega, een '.$sKnaam.' van drie meter lang en Archelon, die kon wel vier meter worden. Beide soorten leefden in de zee. De meest bekende oudste '.$sKnaam.' is de Proganochelys, van deze soort denkt men dat die al vrij ontwikkeld was. De Proganochelvs kon zijn kop nog niet terugtrekken door zijn vrij lange nek en had een akelige en stekelige staart.<br /><br />';

 echo '
<font size="3">Hoofdstuk 3. Verspreiding en habitat</font><br /><br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.'
komen op alle werelddelen voor, maar alleen in tropische en subtropische gebieden. In Afrika leven heel veel soorten. In Europa leven '.$sNaam.' alleen in het zuiden, in het Middellandse zee gebied. In Azi leven ze ook alleen maar in het zuidelijk gebied. Sommige land'.$sNaam.' komen niet voor in tropische of subtropische gebieden. In Noord-Amerika komen in het zuiden en in het midden '.$sNaam.' voor. Maar echt in Zuid-Amerika zijn '.$sNaam.' overal te vinden behalve echt ver in het westen. In de oceanen leven veel '.$sNaam.' bij de grote eilanden, maar niet in Nieuw-Zeeland.<br /><br />';

</TR></TD></TABLE>

echo '
<br /><br /><br /><center>Copyright &copy; Joost Kolkhuis     Tanke 2008</center>';

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joost
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 11:31:11
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Verander:
echo =

in:
echo
 
Joost

Joost

07/08/2009 10:08:00
Quote Anchor link
overal
 
Joost

Joost

07/08/2009 10:09:00
Quote Anchor link
?
 
Joost

Joost

07/08/2009 10:14:00
Quote Anchor link
heb het gedaan, werkt niet!
 
Joost

Joost

07/08/2009 10:17:00
Quote Anchor link
kijk maar

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<HTML xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<HEAD>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<TITLE>Schildpadden</TITLE>

<STYLE TYPE="text/css">
<!--
BODY
{
font-family:verdana;
}
-->
</STYLE>


</HEAD>
<BODY BACKGROUND="scanlines.bmp">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

 $sKnaam
= 'schildpad';

 $sNaam = 'schildpadden';

 $sHnaam = 'Schildpadden';

 <
center>
 
 <
TABLE border="0" width="700" cellpadding="5">
 <
TR>
  <
TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='index.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Home</a></font></TD>
  <
TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='huisdieren.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Huisdieren</a></font></TD>
  <
TD width="25%" align="center" bgcolor="#555555" onClick="window.location='dieren.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Dieren</font></TD>
  <
TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='albino.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Albino</font></TD>
 <
/TR>
 <
TR><TD colspan="4" bgcolor="white">

 echo '<font size=”2”>De schildpad</font><br /><br /><br /><br />';

 echo '<font size=”3”>Inleiding</font><br /><br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.' zijn reptiel, dat is ook wel te merken aan hun schild.<br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.' verschillen veel in grootte, kleuren en ook de manier waarop ze leven, maar je kunt makkelijk de verschillen in de '.$sKnaam.' en andere reptielen zien en dat komt door hun bolvormige schild. Alle '.$sNaam.' hebben benen, dus een sterk schild aan de kant van de buik en aan de kant van hun rug. De krokodillen, hagedissen en slangen hebben een pantser, daarom kan je ze makkelijk uit elkaar houden. Het rugschild van de '.$sKnaam.' is meestal aan de kant van de rug voorzien van een tweede pantser, het hoornschild. Het rug- en buikschild zijn aan de zijkanten met elkaar verbonden door een benen brug.<br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.' planten zich jaarlijks voor en leggen eieren. Ze groeien als ze klein zijn heel snel maar ze ontwikkelen zich zeer langzaam. '.$sHnaam.' zijn meestal pas volwassen na tientallen jaren, veel soorten kunnen ook heel oud worden. Ze eten dieren, maar ook planten, hangt van de soort af.<br /><br />';

 echo 'Er zijn ongeveer 310 verschillende soorten, verdeeld over 14 families. '.$sHnaam.' komen over de hele wereld voor op verschillende landschappen zoals moerassen, in de zee, in de rivier, bossen en graslandschappen. Veel soorten zijn met uitsterven bedreigd door de mens. Het meeste komt door het vernietigen van de habitat en het vagen van wilde soorten voor de consumptie en handel.<br /><br /><br />';

 echo '<font size=”3”>Hoofdstuk 1. “Naam”</font><br /><br /><br />';

 echo 'De wetenschappelijke naam Testudines komt van het Latijn, wat schild betekent. Dit “woord” werd ook gebruikt voor de formaties van de Romeinen, dan moesten de legers een schild vormen.<br /><br />';

 echo 'De Nederlandse naam schild-pad is wat verwarrend, omdat padden bij de amfibieën horen en niet bij de reptielen zoals de '.$sKnaam.'. Het Nederlandse woord schildpad is van het oude Nederlands “sciltpadde”. Het woord pad komt dan vast van de pad-achtige kop, en het lijf wat in het schild verborgen zit lijkt ook wel een beetje op een pad.<br /><br />';

 echo 'Verschillende andere dieren en planten die een beetje aan '.$sNaam.' denken worden ook wel “'.$sNaam.'” genoemd. Een voorbeeld is de '.$sKnaam.'tor, een kever die zijn poten en antenne in zijn schild kan trekken, de in zee levende slak, word ook wel '.$sKnaam.'-schotelhoren genoemd omdat hij een gevlekte schelp heeft.<br /><br />';

 echo '<font size="3">Hoofdstuk 2. “Evolutie”</font><br /><br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.' zijn ongeveer meer dan 200 miljoen jaar oud, we weten het nog niet helemaal precies. Ze leefden misschien al voor dat de dinosauriërs rondliepen. Omdat de voorouders samen al 210 miljoen jaar geleden leefden, zullen de eerste '.$sNaam.' vast nog ouder zijn.';

 echo 'De '.$sKnaam.' vroeger leken vast veel op hagedissen. Later kregen de '.$sNaam.' vast een sterker schild en stonden er geen tanden meer in de kaak. De eerste '.$sNaam.' leefden vast in de zee met tanden en nog geen dubbel rugschild. Daarna zullen vast de land'.$sNaam.' uit het water gekomen zijn. Ze hebben zich vast ontwikkeld naar grotere '.$sNaam.', met ook een sterk schedel en een bepantserde rug. Ze zagen er vast gevaarlijk uit, maar het waren vast vegetariërs en slome grazers.<br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.' horen bij de Amniota, maar dacht men dat ze bij de Anapsida hoorde omdat ze kenmerken aan de schedel zagen. Dat is een oudere groep reptielen Waarvan de naam komt dat er vensters ontbreken in het slaapbeen. In deze soort zijn de '.$sNaam.' nieuw, want de voorgangers zijn allang uitgestorven. Alle andere reptielen hebben in de scheldel achter het oog een gat. Die horen dus bij de Diapsida. Bij de Diapsida horen ook vogels en de zoogdieren horen dus weer bij de Synapsida.<br /><br />';

 echo 'Na veel denken weet men dat de '.$sKnaam.' vroeger ook niet bij de Anapsida horen in plaats van alle andere reptielen. Na het nieuwe denken weet men zeker dat het bij de Diapsida hoort, terwijl het gat in de schedel achter het oog er niet is. De soort Diapsida, waarbij de vensters in de slaapbeen zijn dichtgegroeid komen er wel meer voor.<br /><br />';

 echo 'De '.$sNaam.' hebben zich al vroeg van de andere Diapside reptielen afgehaald, waardoor de '.$sKnaam.' niet al gelijk op de lijst met alle andere nieuwe dieren. Er is ook een deel te verklaren, omdat de levenswijze van de '.$sKnaam.' anders is als van andere reptielen. Het kan ook zijn dat de '.$sKnaam.' bij de hagedis hoort, of bij de vogel, of bij de krokodil. De mensen zijn het na de laatste onderzoeken niet echt met elkaar eens.<br /><br />';

 echo 'Er zijn nog een paar bekende uitgestorven '.$sNaam.', zoals de Protostega, een '.$sKnaam.' van drie meter lang en Archelon, die kon wel vier meter worden. Beide soorten leefden in de zee. De meest bekende oudste '.$sKnaam.' is de Proganochelys, van deze soort denkt men dat die al vrij ontwikkeld was. De Proganochelvs kon zijn kop nog niet terugtrekken door zijn vrij lange nek en had een akelige en stekelige staart.<br /><br />';

 echo '<font size="3">Hoofdstuk 3. Verspreiding en habitat</font><br /><br /><br />';

 echo ''.$sHnaam.' komen op alle werelddelen voor, maar alleen in tropische en subtropische gebieden. In Afrika leven heel veel soorten. In Europa leven '.$sNaam.' alleen in het zuiden, in het Middellandse zee gebied. In Azië leven ze ook alleen maar in het zuidelijk gebied. Sommige land'.$sNaam.' komen niet voor in tropische of subtropische gebieden. In Noord-Amerika komen in het zuiden en in het midden '.$sNaam.' voor. Maar echt in Zuid-Amerika zijn '.$sNaam.' overal te vinden behalve echt ver in het westen. In de oceanen leven veel '.$sNaam.' bij de grote eilanden, maar niet in Nieuw-Zeeland.<br /><br />';

<
/TR></TD></TABLE>

echo '<br /><br /><br /><center>Copyright &copy; Joost Kolkhuis     Tanke 2008</center>';

?>

</BODY>
</HTML>
 
Pseudo

Pseudo

07/08/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Niet bumpen! Gebruik je edit knop!

Waarom doe je dit trouwens in PHP? Alleen voor de variabelen $sKnaam, $sNaam en $sHnaam?

Edit:

Volgens mij moet je dit stuk ook echoën:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<center>
 
 <TABLE border="0" width="700" cellpadding="5">
 <TR>
  <TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='index.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Home</a></font></TD>
  <TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='huisdieren.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Huisdieren</a></font></TD>
  <TD width="25%" align="center" bgcolor="#555555" onClick="window.location='dieren.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Dieren</font></TD>
  <TD width="25%" align="center" bgcolor="gray" onmouseover="this.style.backgroundColor='#555555';" onmouseout="this.style.backgroundColor='gray';" onClick="window.location='albino.html';"><font color="#FFFFFF" face="verdana">Albino</font></TD>
 </TR>
 <TR><TD colspan="4" bgcolor="white">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pseudo
 
Joost

Joost

07/08/2009 10:21:00
Quote Anchor link
oke
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joost
 
Joost

Joost

07/08/2009 10:29:00
Quote Anchor link
kijk naar de eerste code, daar zie je de wijziging
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joost
 
Joost

Joost

07/08/2009 10:30:00
Quote Anchor link
kijk, maar nu blijkt er een ander probleem te zijn op line 33
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joost
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

07/08/2009 10:34:00
Quote Anchor link
Ik snap niet waarom jij dit hele document (bijna helemaal) echoöt.
Het kan ook zonder. Als alles in dat document nou heel variabel zou zijn, dan zou ik het echoën. Zeker als je bijvoorbeeld iets externs erbij haalt, zoals een database.

Voorbeeld van hoe het ook kan:
Dit:
echo ''.$sHnaam.' horen bij de Amniota, maar dacht men dat ze bij de Anapsida hoorde omdat ze kenmerken aan de schedel zagen. Dat is een oudere groep reptielen Waarvan de naam komt dat er vensters ontbreken in het slaapbeen. In deze soort zijn de '.$sNaam.' nieuw, want de voorgangers zijn allang uitgestorven. Alle andere reptielen hebben in de scheldel achter het oog een gat. Die horen dus bij de Diapsida. Bij de Diapsida horen ook vogels en de zoogdieren horen dus weer bij de Synapsida.<br /><br />';

wordt dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sHnaam ?>
horen bij de Amniota, maar dacht men dat ze bij de Anapsida hoorde omdat ze kenmerken aan de schedel zagen. Dat is een oudere groep reptielen Waarvan de naam komt dat er vensters ontbreken in het slaapbeen. In deze soort zijn de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sNaam ?>


enzovoort.
Ik weet dat dit ook niet de beste manier is, maar om nou je hele document te echoën.
 
Joost

Joost

07/08/2009 10:38:00
Quote Anchor link
eigenlijk een best goed idee, dat ga ik eens doen, kijken of dit wel werkt:)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/08/2009 10:49:00
Quote Anchor link
Joost, nog even iets anders. Je mag niet twee keer achter elkaar posten op dit forum, voordat iemand anders gereageerd heeft. Dit noemen we bumpen. Op die manier zou je namelijk jouw topic de hele tijd bovenaan kunnen houden en dat komt niet echt netjes over.

Dit mag dus wel:

jij
ik
jij
ik

Dit niet:
jij
jij
jij

Bij voorbaat dank ;-)
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

07/08/2009 11:30:00
Quote Anchor link
Jij zet hier gewoon een script op en zegt "werkt niet" xS.. Iets meer uitleg mag ook want nu kom je gewoon over als een profiteur die verwacht dat we zijn script maken en weer weg is..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2009 12:35:00
Quote Anchor link
Joost, kan je ook duidelijk zijn?
Hier kunnen we niks mee:
Quote:
kijk, maar nu blijkt er een ander probleem te zijn op line 33

Doordat we niet eens weten wat voor fout er wordt weergegeven.
Dus vermeld de relevante code rond die lijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.