Wie kan me helpen met join

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Mitchel V

Mitchel V

20/02/2011 20:08:41
Quote Anchor link
ja, ik ben jullie namelijk niet :D
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 20:41:00
 
Wouter J

Wouter J

20/02/2011 20:23:16
Quote Anchor link
@mitchel, vanwaar opeens zo'n bericht? Dat is nergens goed voor en bederft alleen maar meer de sfeer hier op dit forum.
Extra natrappen zijn echt niet nodig, het is Marvin ondertussen duidelijk wat wij willen, daar heeft hij niet zo'n heel irritant en egoïstisch bericht voor nodig.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/02/2011 20:32:18
Quote Anchor link
Karl Karl op 20/02/2011 19:57:01:
Marvin Radioo op 20/02/2011 19:20:17:
Nou, ik vraag toch gewoon wat? ik ga hier niet allemaal uitleggen wat ik geleerd heb?

Nu moet je 10 reacties plaatsen, als je me direct had geholpen had je maar 1x hoeven typen. of heb je geen verstand van mysql? want daar lijkt het wel op.


Ik kan wel SQL. Mijn punt is dat ik wel precies kan gaan schrijven wat de oplossing zou kunnen zijn, maar daar leer jij dus niks van. Ook lijkt het mij sterk da als je twee sites hebt gekregen waar duidelijke informatie op staat, dat je dan nog niks hebt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

//Database gegevens

$try['connect'] = mysql_connect($cfg['host'], $cfg['user'], $cfg['pass']) or die(mysql_error());
$try['selectd'] = mysql_select_db($cfg['datb'], $try['connect']) or die (mysql_error());


$query = "SELECT rapporten.freq,
rapporten.db,
piraten.naam,
piraten.locatie"
.
 "FROM rapporten INNER JOIN piraten".
    "ON( rapporten.station = piraten.c_id";
    
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());


// Print out the contents of each row into a table
while($row = mysql_fetch_array($result)){
    echo $row['naam']. " - ". $row['locatie'];
    echo "<br />";
}

?>


Dit is wat ik geprobeerd had, en dan krijg ik weer een t_string error.
Gewijzigd op 20/02/2011 20:36:47 door Marvin Radioo
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/02/2011 20:36:12
Quote Anchor link
zal het dan niet handiger zijn om dat statement aan ene variabele toe te kennen en dan ook nog iets te doen met:
http://www.php.net/mysql_query
http://www.php.net/mysql_fetch_assoc
http://www.php.net/mysql_error

En alle doodgaan zaken uit je script halen en daarvoor in de plaats correcte foutafhandeling toe te passen.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/02/2011 20:37:09
Quote Anchor link
Had de verkeerde query ^
 
Jasper DS

Jasper DS

20/02/2011 20:38:39
Quote Anchor link
Kijk even naar deze tutorial en probeer je code (lijn 9 tot 23) te bewerken a.d.h.v de algemene structuur.
Dan zal je als er iets mis is een foutmelding krijgen.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/02/2011 20:44:42
Quote Anchor link
Weer 10 paginas doorlezen zeker.

Ga wel ergens anders zoeken, hier heb ik ook niks aan
 

20/02/2011 20:47:46
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/02/2011 20:32:18:
Karl Karl op 20/02/2011 19:57:01:
Marvin Radioo op 20/02/2011 19:20:17:
Nou, ik vraag toch gewoon wat? ik ga hier niet allemaal uitleggen wat ik geleerd heb?

Nu moet je 10 reacties plaatsen, als je me direct had geholpen had je maar 1x hoeven typen. of heb je geen verstand van mysql? want daar lijkt het wel op.


Ik kan wel SQL. Mijn punt is dat ik wel precies kan gaan schrijven wat de oplossing zou kunnen zijn, maar daar leer jij dus niks van. Ook lijkt het mij sterk da als je twee sites hebt gekregen waar duidelijke informatie op staat, dat je dan nog niks hebt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

//Database gegevens

$try['connect'] = mysql_connect($cfg['host'], $cfg['user'], $cfg['pass']) or die(mysql_error());
$try['selectd'] = mysql_select_db($cfg['datb'], $try['connect']) or die (mysql_error());


$query = "SELECT rapporten.freq,
rapporten.db,
piraten.naam,
piraten.locatie"
.
 "FROM rapporten INNER JOIN piraten".
    "ON( rapporten.station = piraten.c_id";
    
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());


// Print out the contents of each row into a table
while($row = mysql_fetch_array($result)){
    echo $row['naam']. " - ". $row['locatie'];
    echo "<br />";
}

?>


Dit is wat ik geprobeerd had, en dan krijg ik weer een t_string error.



Kijk zie, dit is best al wel goed. Die unexpected t_string melding komt van php. Ik denk dat er iets mis gaat in het gebied van de query (php geeft ook de regel waar iets fout gaat, geef die ook, kunnen we je beter helpen). Waarom maak je van die query niet gewoon één string?
 
Jasper DS

Jasper DS

20/02/2011 20:47:49
Quote Anchor link
Neen, je moet exact 42 lijnen doorlezen.

Ik heb nu gewoon je sql in de structuur geplakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
# We zetten dit volledig bovenaan

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',false);  // true == aan, false == uit

    # functie voor sql debug

    function showSQLError($sql,$error)
    {

        echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
    }




# zet dit waar je query moet

# de query | bij input: let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()

$sql =     "SELECT rapporten.freq,
         rapporten.db,
         piraten.naam,
         piraten.locatie
         FROM rapporten INNER JOIN piraten
         ON( rapporten.station = piraten.c_id
        "
;

#  Check of query is gelukt    
if (($result = mysql_query($sql)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    # geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql,mysql_error());
    }
}

else
{
    # De query is gelukt
    
    # Gebruik mysql_fetch_assoc($result) om je gegevens uit de database te halen

}
?>


edit: volgens mij ben je een ( vergeten in je sql
Gewijzigd op 20/02/2011 20:50:57 door Jasper DS
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/02/2011 20:50:38
Quote Anchor link
Fout met database. krijg ik
 
Jasper DS

Jasper DS

20/02/2011 20:51:20
Quote Anchor link
kijk op lijn 27 -> haakje vergeten.
 

20/02/2011 20:51:49
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/02/2011 20:50:38:
Fout met database. krijg ik


Omdat hij de query verkeerd heeft gekopieerd. Zie mijn opmerkingen. Natuurlijk kan jou script wel wat verbeterd worden:
- 'or die' is nergens voor nodig. Kijk wat elke functie teruggeeft, gebruik die waarde in een if.
- Toon nooit de mysql / php error aan een gebruiker. Deze data kan gebruikt worden om te hacken.
- Je kunt beter mysql_fetch_assoc ipv mysql_fetch_array gebruiken.

En je zult vast en zeker nog wel veel moeten doorlezen.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/02/2011 20:53:49
Quote Anchor link
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INNER JOIN piratenON( rapporten.station = piraten.c_id' at line 4

Toevoeging op 20/02/2011 20:54:28:

Maar trouwens welke join ben ik nodig? Right,Left,inner of outer?
 
Jasper DS

Jasper DS

20/02/2011 20:55:15
Quote Anchor link
Moet het op lijn 27 niet zijn ON( rapporten.station = piraten.c_id)
 

20/02/2011 20:55:21
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/02/2011 20:53:49:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'INNER JOIN piratenON( rapporten.station = piraten.c_id' at line 4

Toevoeging op 20/02/2011 20:54:28:

Maar trouwens welke join ben ik nodig? Right,Left,inner of outer?


Daarom zei ik maak er één string van. Dus plaats nog een spatie tussen 'piratenON' maak daarvan 'piraten ON'.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/02/2011 20:58:32
Quote Anchor link
to use near 'INNER JOIN piraten ON rapporten.station = piraten.c_id' at line 4
Gewijzigd op 20/02/2011 20:58:44 door Marvin Radioo
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2011 21:02:25
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/02/2011 20:44:42:
Weer 10 paginas doorlezen zeker.

Ga wel ergens anders zoeken, hier heb ik ook niks aan


Lijkt mij intussen ook een zeer goed idee.

Je bent gewoon te lui dat je iets doorleest. Zelf typen zal je ook wel te veel zijn. Ik hoop voor jou dat je ergens een wij_maken_alles_direct_voor_jou forum zult vinden en dat je daar maar veel mag genieten van andermans kennis.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/02/2011 21:08:17
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/02/2011 21:02:25:
Lijkt mij intussen ook een zeer goed idee.

Je bent gewoon te lui dat je iets doorleest. Zelf typen zal je ook wel te veel zijn. Ik hoop voor jou dat je ergens een wij_maken_alles_direct_voor_jou forum zult vinden en dat je daar maar veel mag genieten van andermans kennis.

Ga zeuren ofzo :S
 
Jasper DS

Jasper DS

20/02/2011 21:13:00
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/02/2011 21:08:17:
- SanThe - op 20/02/2011 21:02:25:
Lijkt mij intussen ook een zeer goed idee.

Je bent gewoon te lui dat je iets doorleest. Zelf typen zal je ook wel te veel zijn. Ik hoop voor jou dat je ergens een wij_maken_alles_direct_voor_jou forum zult vinden en dat je daar maar veel mag genieten van andermans kennis.

Ga zeuren ofzo :S


Heeft je mama je niet geleerd respect te tonen tegen je medemens?
 

20/02/2011 21:15:43
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/02/2011 21:08:17:
- SanThe - op 20/02/2011 21:02:25:
Lijkt mij intussen ook een zeer goed idee.

Je bent gewoon te lui dat je iets doorleest. Zelf typen zal je ook wel te veel zijn. Ik hoop voor jou dat je ergens een wij_maken_alles_direct_voor_jou forum zult vinden en dat je daar maar veel mag genieten van andermans kennis.

Ga zeuren ofzo :S


Eigenlijk ben ik het wel met Santhe eens.
Toedeloe, veel plezier op een ander forum.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.