Wie vind de fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Mads kroes

mads kroes

11/10/2009 13:07:00
Quote Anchor link
ik ben bezig met een php script maar hij wil het gewoon niet doen op mijn websever.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com";>
<title></title>
</head>
<body>
<form method="post" action="/goed.php">

Aantal videobanden<br>
<input type="text" name="banden" /><br><br>

Aantal mini-dv bandjes<br>
<input type="text" name="minidv" /><br><br>

Aantal foto's<br>
<input type="text" name="foto" /><br><br>

Aantal LP-platen<br>
<input type="text" name="lpplaten" /><br><br>

<input type="submit" name="submit" value="Berekenen" />
</form>

<hr>
</body>
</html>


en daar heb ik deze php aan verbonden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

if($_POST['banden'] || $_POST['minidv'] || $_POST['foto']|| $_POST['lpplaten'])
{

$bedragbanden = $_POST['banden'] * 5,00;
$bedragminidv = $_POST['minidv'] * 5,00;
$bedragfoto = $_POST['foto'] * 0,05;
$bedraglpplaten = $_POST['lpplaten'] *5,00

$totaalbedrag
= $bedragbanden + $bedragminidv + $bedragfoto + $bedraglpplaten;

echo "Bedrag komt op: $totaalbedrag; exclusief verzend kosten"
?>

hopelijk kan iemand helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 21:16:27
 
Steen

steen

11/10/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Je moet elke komma vervangen door een punt, verder kun je || beter vervangen door &&

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(is_numeric($_POST['banden']) && is_numeric($_POST['minidv']) && is_numeric($_POST['foto']) && is_numeric($_POST['lpplaten']))
{

$bedragbanden = $_POST['banden'] * 5.00;
$bedragminidv = $_POST['minidv'] * 5.00;
$bedragfoto = $_POST['foto'] * 0.05;
$bedraglpplaten = $_POST['lpplaten'] *5.00;

$totaalbedrag = $bedragbanden + $bedragminidv + $bedragfoto + $bedraglpplaten;

echo "Bedrag komt op: ".$totaalbedrag."; exclusief verzend kosten";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/10/2009 14:58:00
Quote Anchor link
Bovendien vergeet je regelmatig een ; op het eind van de regel. Zoek trouwens nog wat meer over formulier afhandeling, hoe jij het nu doet is niet goed.
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

11/10/2009 15:25:00
Quote Anchor link
De fout is: vind
In de titel van je bericht is het subject wie. De Nederlandse taal schrijft voor dat een werkwoord, in de tegenwoordige tijd geschreven, met een subject dat derde persoon enkelvoud is, geschreven wordt met de stam van het werkwoord gevolgd door een t.
Het zou dus 'Wie vindt de fout' moeten zijn.

Een handigheidje kan zijn door het werkwoord te vervangen door een ander werkwoord, bijvoorbeeld lopen. Een zin die niets betekent ontstaat dan, maar je hoort wel of er een t geschreven moet worden.
Bijvoorbeeld:
Wie loopt de fout (of wie loopt het hardst).

[/mierenneuken]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Mads kroes

mads kroes

12/10/2009 17:45:00
Quote Anchor link
zou iemand mij kunnen helpen om hem wel goed te krijgen dan want ik snap er nu helemaal niks van
 
GaMer B

GaMer B

12/10/2009 17:53:00
Quote Anchor link
Zie steen z'n reactie.
 
Mads kroes

mads kroes

14/11/2009 15:40:00
Quote Anchor link
Nou wil ik er dan nog iets aan toevoegen maar dan doet die niks wat moet ik doen ik heb nu dit,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(is_numeric($_POST['banden']) && is_numeric($_POST['minidv']) && is_numeric($_POST['foto']) && is_numeric($_POST['caste']) && is_numeric($_POST['lpplaten']))
{

$bedragbanden = $_POST['banden'] * 5.00;
$bedragminidv = $_POST['minidv'] * 5.00;
$bedragfoto = $_POST['foto'] * 0.05;
$bedragcaste = $_POST ['caste'] * 5.00
$bedraglpplaten
= $_POST['lpplaten'] *5.00;
$totaalbedrag = $bedragbanden + $bedragminidv + $bedragfoto + $bedragcaste + $bedraglpplaten  ;

echo "Bedrag komt op: ".$totaalbedrag.";euro exclusief verzend kosten";
}

?>
 
S -

S -

15/11/2009 06:50:00
Quote Anchor link
zucht.. je mist een ; achteraan regel 7 in je voorbeeld. Kijk ook eens naar foutmeldingen.
 
- Mark -

- Mark -

15/11/2009 09:17:00
Quote Anchor link
Let op! Onderstaande code werkt anders dan je eigen variant. I ga er vanuit dat klanten niet altijd minimaal 1 van elk product moeten kopen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

    #| Settings | Array met alle producten en bijbehorende prijzen.
    
        $producten = array('banden' => 5.00, 'minidv' => 5.00, 'foto' => 0.05, 'caste' => 5.00, 'lpplaten' => 5.00);
        
        
    #| Set " $totaalbedrag " variable voor het opslaan van het totaal bedrag.
    
        $totaalbedrag = 0;


    #| Controleren of formulier is verzonden.
    
        if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

        
        #| Loop door alle producten en bereken het totaal bedrag.
        
            foreach($producten as $product => $prijs)
            {

                $totaalbedrag += (isset($_POST[$product]) and ctype_digit($_POST[$product])) ? ($_POST[$product] * $prijs) : 0 ;
            }

        
        
        #| Resultaat " $totaalbedrag " weergeven.
        
            echo 'Bedrag komt op: '.number_format($totaalbedrag, 2).' &#8364; Exclusief verzend kosten.';
            
        }


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Mads kroes

mads kroes

16/11/2009 18:23:00
Quote Anchor link
Hallo,

Mark moet ik nu het html gedeelte koppelen aan dit php script van je?
 
- Mark -

- Mark -

16/11/2009 18:26:00
Quote Anchor link
Ja je html gedeelte zou nog steeds moeten werken. Je zou het wel zo kunnen veranderen dat grote gedeeltes van het formulier door php wordt aangemaakt maar dat is niet nodig.
 
Mads kroes

mads kroes

16/11/2009 22:08:00
Quote Anchor link
oke bedankt
 
Mads kroes

mads kroes

16/11/2009 22:18:00
Quote Anchor link
ik heb hem nou op de site staan maar ik krijg een wit scherm voor er gebeurt verder niks
 
- Mark -

- Mark -

16/11/2009 22:24:00
Quote Anchor link
Post eens je gehele code?
 
Mads kroes

mads kroes

17/11/2009 22:25:00
Quote Anchor link
dit is mijn html gedeelte,
<form method="post" action="/uitkomst.php">

Aantal videobanden<br>
<input type="text" name="banden" /><br><br>

Aantal mini-dv bandjes<br>
<input type="text" name="minidv" /><br><br>

Aantal foto's<br>
<input type="text" name="foto" /><br><br>

Aantal LP-platen<br>
<input type="text" name="lpplaten" /><br><br>

Aantal Cassettebandjes
<input type="text" name="caste" /><br><br>

<input type="submit" name="submit" value="Berekenen" />
</form>

en dan verwijs ik hem door naar jouw php script.
 
Michael -

Michael -

17/11/2009 22:40:00
Quote Anchor link
mads schreef op 16.11.2009 22:18:
ik heb hem nou op de site staan maar ik krijg een wit scherm voor er gebeurt verder niks


Plaats het volgende bovenaan je pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Mads kroes

mads kroes

20/11/2009 13:12:00
Quote Anchor link
ik heb het er boven gezet maar het blijft wit beeld.
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

20/11/2009 13:16:00
Quote Anchor link
kijk eens naar de chmod?
staat die minimaal op 755?
 
Mads kroes

mads kroes

20/11/2009 13:20:00
Quote Anchor link
ja daar staat die op
 
Mads kroes

mads kroes

20/11/2009 14:09:00
Quote Anchor link
ik was eerst op mac nu op windows krijg ik deze fout

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /customers/manivideoproductie.com/manivideoproductie.com/httpd.www/uitkomst.php on line 10

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mads kroes
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

20/11/2009 15:29:00
Quote Anchor link
Het zou helpen als je de exacte code die daar nu staat zou geven. Leuk, met glazen bollen spelen...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.