Zelfde waarden in array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordy nvt

Jordy nvt

27/08/2010 21:57:24
Quote Anchor link
Vanuit mijn database haal ik een query op en die zet ik in een array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//query
//uitslag in array:

while ($row = mysql_fetch_array($result)){
?>


Hoe kan ik nu controleren of alle onderdelen in de array $row de waarde NULL hebben of dat dat niet zo is?

Dus een array met:
row1 => NULL
row2 => NULL
row3 => NULL
geeft true.

En een array met:
row1 => NULL
row2 => NULL
row3 => 1
row4 => NULL
geef false
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:24:13
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/08/2010 22:16:05
Quote Anchor link
Tja als je nu gelijk dan afleert om met _fetch_array te gebruiken en daarvoor in de plaats _fetch_assoc te gebruiken dan wordt het misschien nog wat

Voor de rest is je vraagstelling zo vaag als de pest, dus leg eens uit wat je wilt, want ik kan nu denk ik z'n 3 a 4 kanten op
Gewijzigd op 27/08/2010 22:32:01 door Noppes Homeland
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2010 23:07:58
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 27/08/2010 22:16:05:
Tja als je nu gelijk dan afleert om met _fetch_array te gebruiken en daarvoor in de plaats _fetch_assoc te gebruiken dan wordt het misschien nog wat


Beetje onzinnige opmerking.
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

28/08/2010 00:31:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?PHP
function controleer_array($array){
    $goed=true;
    foreach($array as $item){
        if(!isset($item)){$goed=false;break;}
    }

    return $goed;
}

?>
Gewijzigd op 28/08/2010 00:34:32 door SilverWolf NL
 
Jelmer -

Jelmer -

28/08/2010 01:06:35
Quote Anchor link
isset is altijd waar in dat geval. Je maakt de variabele in de foreach-lus daarboven aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function array_is_null($array) {
    foreach($array as $item)
        if($item != null)
            return false;
    return true;
}

?>
 
Jordy nvt

Jordy nvt

28/08/2010 08:54:41
Quote Anchor link
Ok, maar ik snap de opmerking van Noppes niet helemaal...
 
Jelmer -

Jelmer -

28/08/2010 09:09:46
Quote Anchor link
mysql_fetch_assoc doet precies wat je nodig hebt, mysql_fetch_array maakt een array metnaast die notatie die jij gebruikt ook nummerieke indexes heeft. Wissel die twee functies maar eens af en gebruik dan print_row om te kijken hoe die array er daadwerkelijk uitziet, dan zie je het verschil.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

28/08/2010 09:38:10
Quote Anchor link
Ok, alleen je script werkt nog niet helemaal.

Als ik een while lus heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
//query
while ($row = mysql_fetch_array($result)){

     $var1      = $row["Naam"];
     $var2     = $row["Computer"];

    echo "<tr>";
    echo "<td>$var1</td>";
    echo "<td>$var2</td>";
    echo "</tr>";
}

?>


Waar moet ik dan je script plaatsen? Onder de while lus krijg ik een error, op andere plaatsen krijg ik geen goede uitkomst.
 
Lars Groot

Lars Groot

28/08/2010 09:42:59
Quote Anchor link
@Jordy,
Ik wijs je even ergens anders op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    echo "<td>$var1</td>";
    echo "<td>$var2</td>";
?>

Dit kan natuurlijk niet.
VARIABELEN BUITEN DE QUOTES!!!
Dit word dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    echo '<td>'.$var1.'</td>';
    echo '<td>'.$var2.'</td>';
?>


Ik raad aan voor echo();'s en PHP opdrachten enkele quotes te gebruiken, en voor HTML de dubbele quotes.

Lars
Gewijzigd op 28/08/2010 09:43:26 door Lars Groot
 
Jordy nvt

Jordy nvt

28/08/2010 18:44:08
Quote Anchor link
Ok, bedankt. Weet je ook hoe ik mijn probleem kan oplossen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.