[Zend Framework] Zend_Tool gebruiken gaat niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sam Clauw

Sam Clauw

19/08/2011 20:48:55
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

ik heb me deze week een boek gekocht van Zend Framework gezien mijn huidige applicaties verre van top zijn. Ik ben echt gedreven om er deze keer iets goeds van te maken, alleen stuit ik meteen al op een eerste probleem: de installatie :(

In de handleiding spreekt men over het maken van een project met Zend_Tool. Als ik het goed begrijp komt het er op neer dat er een opdracht uitgevoerd moet worden (via Start > Run > cmd). Men spreekt er over dat je de volgende regel moet plaatsen:

% php \pad\naar\Zendframework-1.10.x\bin\zf.php create project weblog

In mijn geval probeer ik het volgende uit te voeren:

C:\Users\thuis>% php D:\Websites\Zend\bin\zf.php

Ik krijg jammer genoeg telkens de volgende foutmelding:

Quote:
% wordt niet herkend als een interne of externe opdracht, programma of batchbestand.


Nochtans kan ik die beruchte php file via de volgende stappen in de verkenner terugvinden: D:\Websites\Zend\bin\zf.php

Heeft er iemand enig idee wat ik verkeerd doe? Moest het wat extra info kunnen zijn: ik werk met Windows 7 en gebruik XAMPP. Die laatste is geïnstalleerd op C:\ en de rootmap werd ingesteld op D:\Websites. Alvast eeuwige dank voor de hulp, ik schaam me weeral dood dat ik niet verder dan de download geraak :(
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 03:30:11
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

19/08/2011 21:22:31
Quote Anchor link
% weglaten?
 
Sam Clauw

Sam Clauw

19/08/2011 21:54:47
Quote Anchor link
Dan krijg ik exact dezelfde foutmelding in de cmd. In mijn boek "Werken met het Zend Framework" staat trouwens het volgende te lezen:

Quote:
Op veel plaatsen in dit boek wordt de locatie van bestanden aangegeven. Ook zullen regelmatig opdrachten op de command-line (opdrachtregel) moeten worden uitgevoerd. Onze verwachting is dat veel lezers met Microsoft Windows werken. Daarom hebben we ervoor gekozen paden en opdrachten in Windows-notatie weer te geven. Daarbij hanteren we de volgende regels:

- Het scheidingsteken voor mappen is een backslash (\).
- De schijfletter wordt niet genoemd, omdat niet vaststaat welke schuif u gebruikt voor uw projecten
- Het teken voor de DOS-prompt is %.

Voorbeelden:

- Het pad naar het bestand waar de versie van Zend Framework in staat: \pad\naar\zendframework\Version.php
- het uitvoeren van een PHP-script:
% php \pad\naar\script.php


Volgens mij moet het %-teken er dus effectief staan. Niettemin, bedankt voor de poging mij te helpen. Zijn er anders nog mensen die me hierbij kunnen helpen?
Gewijzigd op 19/08/2011 21:55:04 door Sam Clauw
 
Niels K

Niels K

19/08/2011 22:01:22
Quote Anchor link
Heb je de environment variabele succesvol toegevoegd?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

19/08/2011 22:22:15
Quote Anchor link
Dan is het een variabele-teken
%php \pad\naar\script.php, dus zonder de spatie. (eventueel nog een % na php, ben ik vergeten)
 
Niels K

Niels K

19/08/2011 22:26:42
Quote Anchor link
Nee, dat bedoel ik niet.. Of ik begrijp je verkeerd.. :-)

Lees anders het begin van deze tutorial eens.. klik
 

19/08/2011 22:40:54
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 19/08/2011 22:26:42:
Lees anders het begin van deze tutorial eens.. klik


Vergeet Zend Tool. Gebruik gewoon deze tutorial, in het Nederlands:
http://www.williswereld.be/zend/Websites%20maken%20met%20Zend%20Framework.pdf
Gewijzigd op 19/08/2011 22:41:51 door
 
Niels K

Niels K

19/08/2011 22:43:36
Quote Anchor link
Nee niet de tutorial volgen die Allard gaf.. Die komt uit 19 napolion..
Sorry Allard maar die tutorial is echt al een jaar of wat oud en werkt met één van de eerste Zend Framework versie.

Daarnaast, het ging mij om de uitleg van Zend_Tool.. In de tijd van Stijn zijn tutorial bestond dat nog niet..
 
Kees Schepers

kees Schepers

19/08/2011 22:44:55
Quote Anchor link
Schakel over naar Ubuntu desktop en installeer Zend Framework voor die package manager :p
 

19/08/2011 22:49:36
Quote Anchor link
Ik heb de tutorial wel gebruikt. Prima, niks op aan te merken.
 
Niels K

Niels K

19/08/2011 22:51:30
Quote Anchor link
@Allard

Ja, het zal misschien nog wel werken, maar niet op de manier zoals Zend Framework het op dit moment voorschrijft.

De tutorial die ik hiernet hier plaatse is één van de makers van Zend Framework en is zeer recent.

Waarom iets ouds gebruiken als er (beter) materiaal beschikbaar is ? ;)
 
Sam Clauw

Sam Clauw

19/08/2011 22:52:14
Quote Anchor link
Niels, denk jij dat men in die tutorial er van uit gaat dat Zend server geïnstalleerd is in plaats van XAMPP? Ik vind namelijk nergens het system section terug waarover ze het hebben. Deïnstalleer ik dan dus best XAMPP?
 
Niels K

Niels K

19/08/2011 22:53:47
Quote Anchor link
@Sam

Ja, daar gaan ze vanuit.. Maar dat kan gewoon opgelost worden door je Zend library in Xammp te zetten.
 

19/08/2011 23:08:08
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 19/08/2011 22:51:30:
Ja, het zal misschien nog wel werken, maar niet op de manier zoals Zend Framework het op dit moment voorschrijft.

De tutorial die ik hiernet hier plaatse is één van de makers van Zend Framework en is zeer recent.

Waarom iets ouds gebruiken als er (beter) materiaal beschikbaar is ? ;)

Ja, daar moet ik je wel weer gelijk in geven.
 
Sam Clauw

Sam Clauw

20/08/2011 00:37:06
Quote Anchor link
Ik denk (hoop) dat ik er bijna ben. Ik heb nu de ZendFrameworkCli map in de Program Files map (NIET Program Files (x86)) van Windows 7 (64 bit) geplaatst en de submappen "bin" en "library" er in gezet. Wanneer ik de cmd probeer, dan krijg ik het volgende:
Quote:
php.exe wordt niet herkent als een interne of externe opdracht, programma of batchbestand

Ik vrees eerlijk gezegd dat dit komt doordat ik mijn DocumentRoot in httpd.conf veranderd heb naar "DocumentRoot "D:/Websites"" in plaats van het originele "DocumentRoot "C:/xampp/htdocs"". Klopt mijn redenering hier?

En wat zou ik er aan kunnen doen om het deze keer wél te laten werken? Wie helpt me met deze moeilijke bevalling? ;)
Gewijzigd op 20/08/2011 01:24:01 door Sam Clauw
 
Sam Clauw

Sam Clauw

21/08/2011 15:52:19
Quote Anchor link
Ik begrijp het dus écht niet meer. Ik heb alle puntjes nog eens op de "i" gezet en alles opnieuw geïnstalleerd qua XAMPP en Zend Framework, dit wééral zonder succes. Hier mijn volledige stappenplan:

- XAMPP als .zip gedownload, dus niet de .exe file
- Gedownloade map uitgepakt en naar "C:\Program Files" gekopieerd (weet iemand of dit goed is? Ik zit met Windows 7 64 bit en die heeft ook een "Program Files (x86)" map)
- C:\Program files\xampp\xampp-control.exe uitgevoerd
- XAMPP Control Panel Application geopend en Apache en Mysql gestart
- http://localhost brengt me naar de XAMPP index.php pagina, dus dit werkt goed volgens mij

Daarna heb ik (enkel) het "Setting up Zend_Tool" stappenplan van http://akrabat.com/wp-content/uploads/Getting-Started-with-Zend-Framework.pdf gevolgd:

- Nieuwe map ZendFrameworkCli aangemaakt op C:\Program Files (kan iemand bevestigen dat dit goed is en ook niet in "C:\Program Files (x86) moet staan?)
- Kleinste versie van Zend Framework gedownload. De "bin" en de "library" mappen heb ik gekopieerd naar "C:\Program Files\ZendFrameworkCli"
- Daarna heb ik dus ook de regel ";C:\Program Files\ZendFrameworkCli\bin" toegevoegd in de path omgevingsvariabele van de geavanceerde systeeminstellingen
- en als laatste ook nog even de pc opnieuw opgestart...

Wanneer ik daarna "zf show version" in de command ingeef, dan krijg ik nog steeds deze f*cking foutmelding:

Quote:
php.exe wordt niet herkend als een interne of externe opdracht, programma of batchbestand

Man man man, wat doe ik toch verkeerd? Ik ben er echt alweer de hele namiddag mee bezig, dit is té frustrerend voor woorden :(
 
- SanThe -

- SanThe -

21/08/2011 16:11:58
Quote Anchor link
Wat doet dat groter dan teken daar?
C:\Users\thuis>% php D:\Websites\Zend\bin\zf.php
Gewijzigd op 21/08/2011 16:41:31 door - SanThe -
 
Sam Clauw

Sam Clauw

21/08/2011 16:21:30
Quote Anchor link
Dit staat er bij mij telkens wanneer ik een commando wil uitvoeren:
Afbeelding
Gewijzigd op 21/08/2011 16:22:13 door Sam Clauw
 
- SanThe -

- SanThe -

21/08/2011 16:36:28
Quote Anchor link
- SanThe - op 21/08/2011 16:11:58:
Wat doet dat groter dan teken daar?
C:\Users\thuis>% php D:\Websites\Zend\bin\zf.php


Dat > teken heeft een betekenis. Zo te zien hoort die daar niet.

Toevoeging op 21/08/2011 16:37:34:

Je probeert nu 'thuis' te runnen.

Oeps. Ik zie dat dat het promptteken is van Windows.
Gewijzigd op 21/08/2011 16:40:03 door - SanThe -
 

21/08/2011 19:36:42
Quote Anchor link
wat krijg je als je in cmd het volgende typt: php -v
en als je dit typt: zf show version
Gewijzigd op 21/08/2011 19:37:36 door
 
Sam Clauw

Sam Clauw

21/08/2011 20:03:32
Quote Anchor link
Heb het eventjes uitgevoerd:
Afbeelding
Kan dit meer zeggen over mijn probleem?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.