zoeken in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 19:56:00
Quote Anchor link
hey allemaal

ik ben begonnen met een profielensite te maken,
en ben nu aan gekomen bij de zoek functie,
maar ik weet niet hoe ik moet beginnen,
ik wil graag dat je met meerdere opties in een mysql database kan zoeken.
bijv: met leeftijd en woonplaats enzo.
iemand een idee hoe ik kan beginnen en hoe ik tewerk moet gaan om dit te krijgen
tips zijn ook welkom.
groetjes wesley
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 04:38:32
 
Frank -

Frank -

21/08/2007 20:26:00
Quote Anchor link
tja, wanneer je wilt gaan zoeken, begin dan eens in de handleiding...
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

21/08/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Begin eerst een met het leren van PHP en SQL voordat je zoiets als een profielensite wil maken, dat houdt namelijk nogal wat in.

Begin eerst met het rustig lezen van wat tutjes en maak bijv eens een bezoekersteller. Vind je het dan nog leuk, vraag dan eens weer.

BTW het is uitgebreid ipv uitgebrijd
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 20:33:00
Quote Anchor link
hoezo met een cursus
heb ik allang gehad
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

21/08/2007 20:38:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 21.08.2007 20:33:
hoezo met een cursus
heb ik allang gehad


Ow sorry

Begin met het ontwerpen van de database omdat dat de basis is voor je applicatie. Ga eens op hyves oid kijken wat je allemaal kan instellen en maak dat.
Laat de opzet van je DB hier nakijken, denk om de juiste datatypes en lees de tut van Elwin over normaliseren
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 20:41:00
Quote Anchor link
de site site bestaat al
alles via mysql draait helemaal
alleen een zoekfunctie
ik zat zelf te denken aan if opdrachten die een deel van de mysql select hebben.
is dat iets of heb iemand een beter iede
 
Frank -

Frank -

21/08/2007 20:48:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 21.08.2007 20:33:
hoezo met een cursus
heb ik allang gehad
Kort lontje?

Vraag je cursusgeld terug, je hebt er (te) weinig van opgestoken.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 20:50:00
Quote Anchor link
gaat ook zo lekker als het en school was he,
maar waarom wil je me niet helpen in plaats van me de les te lezen,
ja sorry dat ik zo reageer maar ik hier voor hulp omdat toevallig iets niet weet
en niet voor wat ik wel moet doen en niet moet doen om iets te kennen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

21/08/2007 21:10:00
Quote Anchor link
Een zoek functie kun je in SQL doen met bijvoorbeeld LIKE

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$searchquery
= "SELECT name FROM tabel_users WHERE name LIKE '%".$_POST['zoekveld']."%'";

?>


Zoiets was het volgens mij.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 21:12:00
Quote Anchor link
kijk daar heb ik teminste iets aan
thanks jurgen:)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

21/08/2007 21:14:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 21.08.2007 19:56:
hey allemaal

...begonnen met een profielensite ..
... beginnen...,


Je kan zoeken met AND en OR
Je maakt checkboxjes voor al je opties laat mensen klikken en voert afhankelijk van wel of geen vinkje in de checkbox een SQL uit.

(er stond in jouw post dat je net begonnen was vandaar de opmerkingen over cursus en dergelijke)
 
Frank -

Frank -

21/08/2007 21:15:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 21.08.2007 21:12:
kijk daar heb ik teminste iets aan
thanks jurgen:)
Alsof dat niet te vinden is op de pagina die ik je had gegeven...

Heel eventjes iets verder kijken dan dat je neus lang is, wil nog wel eens helpen. Daar staan overigens nog veel meer zaken die je kunnen helpen bij het zoeken in een database. LIKE is namelijk lang niet altijd dé oplossing.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Klaasjan Boven schreef op 21.08.2007 21:14:
wesley schreef op 21.08.2007 19:56:
hey allemaal

...begonnen met een profielensite ..
... beginnen...,


Je kan zoeken met AND en OR
Je maakt checkboxjes voor al je opties laat mensen klikken en voert afhankelijk van wel of geen vinkje in de checkbox een SQL uit.

(er stond in jouw post dat je net begonnen was vandaar de opmerkingen over cursus en dergelijke)


zo iets had ik ook in gedachte maar dan met if opdrachten
ieder geval bedankt:)
 
Remco

remco

21/08/2007 21:20:00
Quote Anchor link
Misschien heb je hier nog wat aan:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/
Dit stond hier gewoon op de site maar dat maakt niet uit verder.
Ik denk dat je samen met de eerder gegeven dingen wel een eind op wel kunt.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 21:23:00
Quote Anchor link
die totorial had ik net gezien ja:)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

21/08/2007 21:28:00
Quote Anchor link
Iets meer informatie is wel handig, als je wilt zoeken op op een arjan in amersfoort dan maak je zoiets:

SELECT blabla FROM tabel WHERE voornaam = 'arjan' AND woonplaats = 'amersfoort'.

Maar je kan ook gebruik maken van de LIKE %jan%, maar dan krijg je veel meer resultaten terug.

Ikzelf gebruik nu een FULL TEXT SEARCH om berichten op een forum vindbaar te maken, maar dan gaan we al verder dan jouw bedoelingen neem ik aan... Alhoewe hetl handig is toe te passen, je kunt namelijk sorteren op de score die MySQL aan een bepaald zoekresultaat geeft.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 21:32:00
Quote Anchor link
ik wil dus als iemand leeftijd plaats en een deel van de gebruikersnaam invoert (zoals je net liet zien) dat die dan de gene met die leeftijd woonplaats en gebruikersnamen die dat deel bevatten zoekt.
maar is nogal lastig denk ik
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

21/08/2007 21:34:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat Arjan(je laatste alinea) het klinkt nl. wel interessant.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

21/08/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Valt mee, voer het volgende maar eens uit:

SELECT voornaam, achternaam, leeftijd, woonplaats FROM tabel WHERE voornaam LIKE '%arjan%' AND leeftijd = 21 AND woonplaats = 'amersfoort';

Maar ik hoop voor jouw dat die leeftijd in een date/time veld staat, dan word het iets als,

AND YEAR(leeftijd) = YEAR(NOW())-21

(waar 21 je $_POST variabele is)

Je zou het even moeten testen, ik doe nu een gokje :P.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

21/08/2007 21:49:00
Quote Anchor link
nee me leeftijd gaat via dag maand jaar
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

21/08/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Dat is niet handig, maak daar gewoon een date/time veld van. Dan word het opeens ook een stuk eenvoudiger om mensen uit de database te trekken die (bijna) jarig zijn bijvoorbeeld. Of het aantal jaren, maanden, dagen, uren, minuten, seconden uit te rekenen vanaf hun geboorte of tot hun volgende verjaardag bijvoorbeeld.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.