Zwarte rand om afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelmer

Jelmer

12/09/2006 12:16:00
Quote Anchor link
Hoe krijg je een zwarte rand om een afbeelding?
Ik gebruik het onderstaande script om een afbeelding + watermerk toe te voegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?
//--- bekijk of var 'image' wel is meegegeven in URL
if ($_GET['image'])
{

    //--- send right header
    header('content-type: image/jpeg');

    //--- zet het path
    $path = "afbeeldingen/foto/";

    //--- zet path naar watermerk (.png transparant!)
    $path_watermerk = "copy.gif";

    //--- watermark
    $watermerk = imagecreatefromgif($path_watermerk);
    $watermerk_width = imagesx($watermerk);
    $watermerk_height = imagesy($watermerk);

    //--- image
    $image = imagecreatefromjpeg($path . $_GET['image']);
    $size = getimagesize($path . $_GET['image']);
    $xas = $size[0] - $watermerk_width - 5;
    $yas = 5;

    //--- merge watermark + image
    imagecopymerge($image, $watermerk, $xas/2, $yas/2, 0, 0, $watermerk_width, $watermerk_height, 17);
    
    //--- print image
    imagejpeg($image);

    //--- destroy image + watermark
    imagedestroy($image);
    imagedestroy($watermerk);
}

else
    echo "Geen naam meegegeven in URL.";
?>


Graag zou ik een zwarte rand om de afbeeling heen willen hebben van 1px groot. Dit omdat ik met css reeds een 10px grote andere rand daar weer omheen wil hebben wat al gelukt is, een soort dubbele border.
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 23:33:18
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

12/09/2006 12:19:00
Quote Anchor link
In de afbeelding? of als je um weergeeft op je scherm.. hmm..

dat laatste is eenvoudiger lijkt me.. maar wenselijk?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

12/09/2006 12:21:00
Quote Anchor link
check és

imagerectangle
 
SaTZzz T.

SaTZzz T.

12/09/2006 13:25:00
Quote Anchor link
Normalitair kun je met getimage size de groote van je afbeelding opvragen, als je dan een zwarte rand om je afbeelding wild, maak je je afbeeldingsvlak groter dan de afbeelding zelf en geef je hem de kleur zwart..
 
Kalle P

Kalle P

12/09/2006 15:06:00
Quote Anchor link
Doe simpel CSS toe voegen wanneer je je plaatje print om het scherm. Dit toevoegen bij je IMG tag:

style="border:solid; border-color:#000000"

Dus:

<img src="..." alt="..." width="..." height="..."
style="border:solid; border-color:#000000">
 
Mich

mich

20/09/2006 17:50:00
Quote Anchor link
Of inje stylesheet toevoegen ( alsje die hebt)


img {
border:solid;
}

zo dus...
 
Kalle P

Kalle P

20/09/2006 17:52:00
Quote Anchor link
WTF waarom post iemand iets als er al 80 oplossingen staan en het al 8 dagen geleden is opgelost.....
Komt wel vaker voor, nu laat ik mijn ergenis eens horen erover.
Als iemand er niet uit komt bumpt die gene wel.
 
Jeroen

Jeroen

20/09/2006 18:02:00
Quote Anchor link
agree Kalle,

Beetje raar dat mich dit soort topic heropend...
 
Jelmer

Jelmer

20/09/2006 18:19:00
Quote Anchor link
Sorry nog geen tijd gehad om er naar te kijken kwam plotseling wat tussen.

Met imagerectangle kan wel een mooi vierkantje maken :), dat komt nu wel goed!

@Kalle: helaas kan het niet css, ik wil nl. een zwarte rand (1px), een witte rand (10px) en dan nog 1 zwarte rand, de laatste doe ik met css wel.
 
Andy v

Andy v

20/09/2006 18:30:00
Quote Anchor link
tabelleke rond plaatsen en daar nog een randje op zetten. Tabelleke wit zetten en borders specifieren.

Wilt ge de echte polaroid look maakte dat in fotoshop en plaats je dat erachter.
 
Jelmer

Jelmer

20/09/2006 18:41:00
Quote Anchor link
wil gewoon vierkante randen :S
nix geen polaroid, kan ook niet de foto's zijn steeds anders qua afmetingen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.