Bomdreiger door de mand gevallen via Tor

Toegevoegd door - Ariën -, 12 jaar geleden

Bomdreiger door de mand gevallen via TorEen student die een bomdreiging voor zijn school deed is door de mand gevallen bij het gebruiken van Tor. Dit netwerk staat bekend om volledig een anoniem identiteit te kunnen hebben en wordt ook de 'onderwereld van het internet' genoemd.

Omdat de student Edo Kim geen zin had in het tentamen op het Havard-campus, besloot hij via een anoniem e-mailaccount een bomdreiging te doen. Hierin dreigde hij met het ontploffen van granaatscherfbommen

Om anoniem te blijven heeft hij geprobeerd Tor te gebruiken, echter viel hij toch tijdens het gebruik ervan door de mand. Het is niet zo dat het anonieme netwerk gekraakt of afgeluisterd is, maar wel het WiFi-netwerk waar hij gebruik van heeft gemaakt.

Hij heeft over het hoofd gezien dat de PC op de campus via WiFi aan het netwerk was gekoppeld, en dat de systeembeheerder en de FBI zijn dreigactiviteiten zo konden onderscheppen.

Securitygoeroe Bruce Schneier heeft wijze woorden over de actie: “Dit is één van de problemen met een weinig gebruikte securitytool. Precies het middel dat plausibele ontkenning mogelijk maakt, maakt je ook tot meest waarschijnlijke verdachte. De FBI hoefde Tor helemaal niet te kraken, ze gebruikten gewoon conventionele politiemethoden om Kim te laten bekennen.”

Gerelateerde nieuwsberichten

17/11/2021 Grote storing bij Mollie.nl
29/05/2017 Microsoft-diensten moeilijk bereikbaar via Firefox
03/01/2017 Gratis PHP, HTML, CSS, JavaScript editor (IDE) - Codelobster PHP Edition

 

Er zijn 3 reacties op 'Bomdreiger door de mand gevallen via tor'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Koen Hollander
Koen Hollander
12 jaar geleden
 
Lekker slim van die Kim. Uniek dat 'ie met bommeldingen onder een tentamen vandaan probeert te komen.
Patrick S
patrick S
12 jaar geleden
 
Nja hij heeft zijn doel bereikt.. Dat tentamen hoeft hij nooit meer te doen.
- SanThe -
- SanThe -
12 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Heerlijk dat bij elke toets die je indrukt de FBI mee zit te kijken.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.