'Drieduizend sites onbetrouwbaar vanwege onveilig Symantec certificaat'

Toegevoegd door - Ariën -, 7 jaar geleden

'Drieduizend sites onbetrouwbaar vanwege onveilig Symantec certificaat'Webbrowser Google Chrome zal vanaf dinsdag bij naar schatting drieduizend sites een waarschuwing geven over een onveilige verbinding. Dat blijkt uit een onderzoek van Open State Foundation. De waarschuwing heeft betrekking op de beveiligingscertificaten van Symantec die niet meer worden vertrouwd.

Het gaat om onder meer de sites van de gemeentes Zutphen en Heemskerk. Ook enkele inlogpagina's van persbureau ANP en en de klantenservice van NS International zijn door het certificaatprobleem getroffen.

Al eerder werd al bekend dat de browsers de certificaten van Symantec op termijn zouden blokkeren. Systeembeheerders die Symantec-certificaten gebruiken moeten zo snel mogelijk een vervangend certificaat regelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

05/03/2020 Let's Encrypt trekt drie miljoen certificaten in na ontdekken bug
04/03/2020 Browsers gaan ondersteuning voor oudere TLS-protocollen stoppen
09/02/2020 Chrome gaat downloaden van bestanden via http blokkeren

 

Er zijn geen reacties op 'Drieduizend sites onbetrouwbaar vanwege onveilig symantec certificaat'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.