Flash omzetten naar HTML5 dankzij Adobe

Toegevoegd door Justin S, 16 jaar geleden

Flash omzetten naar HTML5 dankzij AdobeAdobe werkt aan een techniek om flash-movies (.fla) files om te zetten naar HTML5. Adobe heeft op haar eigen event MAX2010 aangekondigd dat het bedrijf bezig met de toekomst van haar product Flash. Door de openbare discussie met Apple waarin Apple aangaf dat Flash binnen tien jaar compleet van de markt zal verdwijnen heeft Adobe nog eens goed nagedacht over de ontwikkeling van Flash.

In een verklaring stelt John Nack, productmanager bij Adobe Flash, dat ze door o.a. de opkomst van de iPhone en diens marktaandeel (4%) meer zijn gaan nadenken over de toepasbaarheid van Flash op dit platform, vandaar de ondersteuning van HTML5 features.

Vanuit het programma uit de Creative Suite van Adobe kunnen flash-developers met een paar simpele clicks hun interactieve flash-movie exporteren als HTML5. Hierbij wordt gebruik gemaakt van HTML5, CSS3, Canvas en SVG. Echter niet alle onderdelen kunnen worden geconverteerd, zoals Filters, Blending en Animated masks.

Maar natuurlijk, John Nack verklaart wel dat dit gaat om een technische beta en het nog niet zeker is of de tool in de productie wordt betrokken van het toekomstige softwarepakket. De werking van de tool is wel gedemonstreerd tijdens MAX2010 en is hier te zien.

Bron: Webwereld

Gerelateerde nieuwsberichten

15/01/2019 Mozilla stopt in september met standaard gebruik van Adobe Flash
25/07/2016 Mozilla Firefox blokkeert Adobe Flash vanaf augustus
17/05/2016 Google Chrome gaat Flash Player vervangen door html5

 

Er zijn 2 reacties op 'Flash omzetten naar html5 dankzij adobe'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Loran DP
Loran DP
16 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Gisteren een filmpje over gezien op Tweakers... FF opzoeken :)

Filmpje: http://tweakers.net/video/2058/demonstratie-max-2010-flash-to-html5-converter.html
Niet van Adobe :)
Dalando De Zuil
Dalando De Zuil
16 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Zo gaaf, echt! _O_

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.