Let's Encrypt passeert 177 miljoen SSL-certificaten

Toegevoegd door - Ariën -, 8 jaar geleden

Let's Encrypt passeert 177 miljoen SSL-certificatenHet gebruik van Let's Encrypt neemt hard toe. Sinds de oprichting in 2015 zijn er inmiddels al 177 miljoen gratis certificaten uitgebracht, meldt de EFF. Waar er begin 2017 nog 28 miljoen certificaten waren aangevraagd staat de teller nu op ruim 177 miljoen.

Met de stijging van het aantal uitgebrachte certificaten is er ook te zien dat het aantal gebruikers die een beveiligde verbinding bezoeken ook stijgt. Zo'n 66 procent van de websites die door Firefox-gebruikers werden opgevraagd waren versleuteld via SSL, zodat het haast onmogelijk wordt voor derden om internetverkeer af te luisteren.

Let's Encrypt blijft zich ontwikkelen. Zo heeft de organisatie plannen om HSTS uit te rollen. Met HTTP Strict Transport Security kan worden afgedwongen dat een website altijd via SSL; en dus via de https in de URL, wordt afgedwongen, ook als de website via het onbeveiligde http protocol wordt opgevraagd.

Ook zal Let's Encrypt in dit jaar 'wildcard'-certificaten gaan uitgeven. Dit houdt in dat er geen aparte certificaten per subdomeinen hoeven te worden aangemaakt.

Gerelateerde nieuwsberichten

29/12/2023 Let's Encrypt heeft al 377 miljoen certificaten verstrekt
05/03/2020 Let's Encrypt trekt drie miljoen certificaten in na ontdekken bug
09/02/2020 Chrome gaat downloaden van bestanden via http blokkeren

 

Er zijn geen reacties op 'Lets encrypt passeert 177 miljoen sslcertificaten'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.