Mozilla stopt in september met standaard gebruik van Adobe Flash

Toegevoegd door - Ariën -, 7 jaar geleden

Mozilla stopt in september met standaard gebruik van Adobe FlashMet de lancering van Firefox 69 in september van dit jaar zal Mozilla de ondersteuning van Adobe Flash standaard uitschakelen in de browser. Op dit moment heeft iets meer dan de helft van de Firefox-gebruikers Flash Player geïnstalleerd, blijkt uit cijfers van Mozilla zelf.

Omdat Flash tegenwoordig een verouderde technologie is, en deze ook een lange lijst van veiligheidsproblemen kent, heeft Adobe besloten om de plug-in vanaf 2020 uit de browsers te weren. Mozilla heeft al eerder aangekondigd dat de Flash Player standaard zal worden uitgeschakeld voor de meeste gebruikers tegen 2019. Bezoekers die naar websites surfen die Flash gebruiken zullen niet langer zien of ze de plug-in willen inschakelen. Wel kunnen ze via de instellingen in hun browser de plug-in nog inschakelen.

Begin 2020 vervalt de volledige ondersteuning uit de browser. Enkel de gebruikers van de Firefox Extended Support Release (ESR) kunnen Flash nog blijven gebruiken tot eind 2020. Zodra Adobe geen beveiligingsupdates voor Flash vrijgeeft, laadt geen enkele versie van Firefox de plug-in meer. De browserontwikkelaar heeft aangekondigd dat Flash vanaf Firefox 69 standaard wordt uitgeschakeld. Deze komt op 3 september in dit jaar uit.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn geen reacties op 'Mozilla stopt in september met standaard gebruik van adobe flash'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.