'Nederlandse websites serveerden malware'

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

'Nederlandse websites serveerden malware'Verschillende populaire Nederlandse websites hebben enkele dagen geleden malware geserveerd om bezoekers te infecteren. Het betreffen onder andere de websites nu.nl, kieskeurig.nl, startpagina.nl, marktplaats.nl, sbs6.nl, rtlz.nl en rtlnieuws.nl. De besmetting vond plaats via het advertentiesysteem van deze websites. Dat meldt het Delftse beveiligingsbedrijf Fox-IT maandag.

De advertenties stuurden bezoekers ongemerkt door naar een pagina die voorzien was van de Angler-exploitkit. Deze maakt gebruik van kwetsbaarheden in Adobe Flash, Internet Explorer en Silverlight. Wat de malware precies wou installeren is niet bekend. Volgens beveiligingsbedrijf Fox-IT zouden zijn klanten niet geïnfecteerd zijn.

De advertentieproviders hebben na diverse meldingen de gewraakte advertentie verwijderd. Bezoekers van wie de software up-to-date is liep gedurende de tijd dat de advertenties te zien waren geen risico. De aanvallen zouden in ieder geval sinds zondag 10 april zijn waargenomen.

Gerelateerde nieuwsberichten

08/09/2016 Google geeft webmasters informatie over schadelijke content
05/04/2016 Magento-gebruikers slachtoffer van ransomware
24/10/2013 Supportwebsite PHP bevat mogelijk malware

 

Er zijn geen reacties op 'Nederlandse websites serveerden malware'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.