Nieuw gevaarlijk lek in Adobe Flash ontdekt

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Nieuw gevaarlijk lek in Adobe Flash ontdektDe laatste versie van Adobe Flash bevat een zero-day-lek. Hiermee bestaat de kans dat aanvallers malware kunnen installeren. Het lek richt zich op gebruikers van Internet Explorer die gebruik maken van verouderde Windows-versies van vóór versienummer 8.1, hieronder vallen onder ameer de populaire versies Windows XP en Windows 7.

Gebruikers van Windows 8.1 zijn redelijk veilig, hoewel er wel een beveiligingsprobleem optreedt, zou de impact minder groot zijn.

Het zero-day-lek is ontdekt door beveiligingsonderzoeker 'Kafeine'. Hij heeft vastgesteld dat Chrome-gebruikers veilig zijn omdat deze browser in een 'sandbox' draait. Van mogelijk impact op andere browsers zoals Firefox of Safari kon hij nog niks vertellen, onderzoek zal dit nog moeten uitwijzen.

Ook over het recentelijk gemelde lek is nog weinig bekend, maar het zou bekend zijn dat deze al door malware misbruik zou worden. Totdat Adobe het lek gedicht heeft belooft de beveiligingsonderzoeker 'om zijn kaken op elkaar te houden'.

De kwetsbaarheid is volgens Kafeine opgenomen in de Angler-exploitkit, waarbij we er vanuit kunnen gaan dat deze malware of ransomware kan installeren. Vaak gebeurt dit via advertentienetwerken.

Gerelateerde nieuwsberichten

24/02/2017 CloudFlare lekte gebruikersdata
07/02/2017 Opera laadt pagina's sneller in
17/05/2016 Google Chrome gaat Flash Player vervangen door html5

 

Er zijn geen reacties op 'Nieuw gevaarlijk lek in adobe flash ontdekt'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.