Nieuwsbrief september 2013

Excuses als je deze nieuwsbrief twee keer hebt ontvangen, er waren problemen met onze mailserver waardoor hij in de spamfolder belande bij velen. Uitschrijven kan met de link onderaan de nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief nieuwe top vacatures die als eerste voor PHPhulp beschikbaar worden gesteld, we hebben een item over dé trending game van dit moment, je maakt kans om het PHP Kookboek te winnen, we hebben informatie over responsive layouts, we behandelen verschillende soorten grid frameworks en we tonen we je een extensie voor CSS3 waarmee je variabelen en nested CSS kunt schrijven. Just the way we like it.

Volg ons via Twitter   Join onze groep
 

Win win win!

 

PHP kookboek
Dit boek is een bundeling van ruim 300 scripts die je direct kunt toepassen. Niet alleen wordt ieder script duidelijk toegelicht, maar je krijgt ook de kant-en-klare code meegeleverd op CD.

Het goed gerecenseerde boek PHP kookboek is een door Ward van der Put geschreven PHP boek met meer dan 300 recepten. De recepten zijn in dit geval PHP scripts. 

Win dat boek t.w.v. € 69,95!

We hebben behoefte aan meer kwalitatieve artikelen. Daar we ons voornamelijk op de beginners richten (die altijd welkom zijn), willen we ons nu meer gaan richten op de gevorderde PHPers. We hopen door middel van deze winactie de gevorderde PHPers aan te spreken die wel lezen maar niet deelnemen aan de community. Wellicht weet je al veel en wellicht steek je nog iets nieuws op uit het boek. Daarnaast staat dit boek erg mooi in je eventuele collectie. Kom uit je hol en doe mee, deel je kennis en schrijf iets interessants waar je mede PHPers wat aan hebben.

Om mee te doen voeg je een tutorial toe van tenminste 5 pagina's. Inhoudelijk dient de tutorial kwalitatief te zijn, waarbij ook wordt gelet op de Nederlandse spelling. Je hebt tot 20 oktober 2013 de tijd om je bijdrage te leveren en na die tijd kan er een week op de ingestuurde tutorials worden gestemd.

Wat leuk is om te weten, de auteur Ward van der Put al meer dan 4 jaar gebruiker is van PHPhulp. We zijn erg trots dat hij zich naast zijn lectuur, ook digitaal blijft inzetten voor de PHP community.

Sass

Het klinkt als een enge ziekte, maar dat is het zeker niet. Sass staat voor Syntactically Awesome Stylesheets en is een CSS3 extensie die het mogelijk maken om gestructureerd je CSS te ontwikkelen. Via Sass  'programmeer' je je CSS. Je maakt gebruik van variabelen en je 'nest' je code. 

Voorbeeld:

Links is hoe je voortaan je CSS kunt opmaken en rechts is de uitkomst hiervan. Als je een basis kleur hebt, kun je die in een variabele zetten die je vervolgens overal aanroept waar je deze nodig hebt. Een kopie van de website in een andere kleurstelling is dan zo gedaan, je hoeft alleen de kleur van de variabele aan te passen.

Probeer het eens! Je kunt hun volledige handleiding en installatie instructies lezen op http://sass-lang.com/.

Wil je een alternatief voor Sass gebruiken, neem dan eens een kijkje naar LESS. Als je de tijd hebt is het ook eens interessant om het artikel Sass vs LESS te lezen (Engels).

Grid systems Twitter Bootstrap en Foundation 4

Tegenwoordig zijn CSS frameworks razend populair. Vele websites gebruiken dit om hun website relatief eenvoudig responsive te maken. Responsive houdt in dat een website zich aanpast aan de hand van de gebruiker's browser. Je hebt dus een normale versie van je website, een tablet versie en een mobiele versie in één. 

Door gebruik te maken van een grid system zoals bovengenoemde, scheelt het je een hoop werk om zelf al het 'rooster' werk te moeten doen. De manier waarop je een website codeert is hetzelfde, alleen op een iets andere (oudere?) manier.

Je kunt het vergelijken met het maken van een website in tabellen. Met een CSS framework ga je uit van rijen en meestal 12 kolommen. Je kunt net zoals met tabellen, kolommen en rijen samenvoegen door een bepaalde class toe te voegen aan de desbetreffende div.

Qua styling en JS goodies kun je er ook wat aan hebben. Zo zijn er veel voorgedefinieërde stijlen voor formulieren, buttons en navigatie. Voor sommigen een uitkomst, voor sommigen ook vervelend die qua styling alles zelf willen doen. Uiteraard is dit geheel naar eigen smaak aan te passen.

Een Grid system zoals Twitter Bootstrap en Foundation 4 is zeker de moeite de waard om een keer te verwerken in één van je projecten. Je krijgt er geen spijt van! 

Leuk om te weten is dat Bootstrap LESS gebruikt en dat Foundation 4 gebruik maakt van Sass (zie artikeltje hierboven).

GTAV, must have als echte nerd!

GTA V, het spel waar miljoenen mensen naar uitkeken. Gelukkig maar, want het spel heeft ook miljoenen gekost, 265 miljoen euro om precies te zijn. Dit maakt GTA V het spel met de duurste ontwikkelingskosten ooit. Zelfs voor de filmindustrie is dit bijzonder hoog. Zo heeft enkel de film Pirates of the Caribbean: At World's End meer gekost, namelijk 300 miljoen euro waarmee 963 miljoen euro omzet werd binnen geharkt. In de eerste 24 uur van de verkoop, heeft GTA V 590 miljoen euro opgeleverd. 

Dit deel van GTA gaat over 3 'outlaws' die uiteraard in allerlei ingewikkelde, criminele en soms beschamende situaties terecht komen. Het landschap van GTA V is enorm. Naast missies is er genoeg te zien en te beleven. De vliegtuigen zijn ook weer terug en naast dat kun je nu ook de andere kant op, duiken in de zee. Om een volledig beeld te krijgen van de game kun je eens de officiële trailer bekijken.

Mediamarkt en Game Mania hadden om middennacht de deuren een uur open om het verse spel aan liefhebbers te verkopen. Hier werd massaal gebruik van gemaakt en landenlijk stonden er duizenden mensen in de rij. Tom Henderikx, Concept Manager bij Game Mania gaf te kennen dat er zo'n 30.000 exemplaren verkocht zijn tijdens de nachtelijke verkoop.

Analysten schatten een opbrengst van 1 miljard euro voor GTA V! Tweakers.net noemt het spel 'een meesterwerk', Nu.nl Tech bekroont het spel als 'onmogelijk goed'.

Zelf nog niet bemachtigd? Bol.com biedt de standaard versie van GTA V voor PS3 aan voor €54,99 en je kunt de special edition krijgen voor €89,99. De special edition bevat o.a. de welbekende blueprint kaart, een steelbook met artwork en meer musthaves. Nog geen PS3, koop dan je PS3 Super Slim 500Gb incl. GTA V voor €309,00.

JouwPHPvacature.nl

Alweer geruime tijd heeft PHPhulp een samenwerkingsverband met JouwPHPvacature. JouwPHPvacature is een proactieve vacaturesite;
er wordt actief een match gemaakt tussen vacatures en php'ers en vice versa. Het verfrissende aan JouwPHPvacature is dat alle vacatures van directe werkgevers zijn, er is dus altijd te zien waar een vacature is!

Topvacatures:


Over deze nieuwsbrief

Deze nieuwsbrief is naar de leden van PHPhulp gestuurd en naar de bezoekers die zich hiervoor hebben ingeschreven.

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kun je dit aangeven bij je persoonlijke instellingen, of je kunt op het uitschrijf linkje klikken onderaan de nieuwsbrief.

Heb jij een leuke bijdrage voor de volgende nieuwsbrief? Laat ons dit dan weten! Vul het contactformulier in op onze website en we zullen het meenemen. 

Heb je een bedrijf en lijkt het je leuk om een keer mee te doen aan een actie? Neem dan contact met ons op. We staan altijd open voor leuke acties.

Op zoek naar een hobby?

We zoeken mensen die het nieuws nog beter gaan bijhouden. Naar onze mening kan dit veel beter dus zeker makkelijk realiseerbaar. Hiervoor zijn wij op zoek naar fanatieke personen die dit willen doen. Een eis is dat je de Nederlandse taal zeer goed beheerst. Nieuws op PHPhulp gaat over alles wat de gemiddelde 23 jarige man interessant vindt. Het hoeft dus niet enkel en alleen over PHP te gaan, al heeft dat uiteraard wel de voorkeur. Je maakt gebruik van andere nieuws websites als bron en ben je een echte journalist onder ons, dan heb je ook de ruimte om zelf items te ontwikkelen en te publiceren.

Interesse? Stuur dan een proef artikel in via  dit forum. Alvast bedankt!

 

13 jaar geleden

 

Er zijn 15 reacties op 'Nieuwsbrief september 2013'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Raoul -
- Raoul -
13 jaar geleden
 
Beetje jammer dat item over GTA. Heeft niks met PHP te maken en bovendien linkt de bol.com link ook nog naar het partnerprogramma. Had dan gewoon een advertentie gezet.
Wouter J
Wouter J
13 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Voor de duidelijkheid: Sass !== Een CSS3 extensie. Sass is een preprocessor, iets dat Sass code omzet in CSS code, welke gewoon door de browser begrepen worden
Koen Vlaswinkel
Koen Vlaswinkel
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Vanaf wanneer mag die tutorial ingestuurd zijn? Telt mijn tutorial van 31/08 nog of is het van dit moment. (Gewoon even om dit duidelijk te krijgen, ik heb het boek zelf al :))
PHP hulp
PHP hulp
13 jaar geleden
 
De tutorials vanaf 19 september doen mee. GTA heeft misschien niets met PHP te maken maar zeker wel met de doelgroep - mannen met de gemiddelde leeftijd van 23. Sass is wel een CSS3 extensie. Zoals op de officiële website van Sass staat:

Quote:
Sass makes CSS fun again. Sass is an extension of CSS3, adding nested rules, variables, mixins, selector inheritance, and more. It’s translated to well-formatted, standard CSS using the command line tool or a web-framework plugin.
Wouter J
Wouter J
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Sass is een uitbreiding van CSS, een preprocessor...
Albert de Wit
Albert de Wit
13 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
"GTA heeft misschien niets met PHP te maken maar zeker wel met de doelgroep - mannen met de gemiddelde leeftijd van 23." Mee eens. Er zijn genoeg mensen op dit forum die zich mee kunnen rekenen bij de doelgroep. Wel leuk, ook iets anders.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het spelletje heeft na 3 dagen al een miljard dollar in het laatje gebracht. Niet slecht :)

Heeft iemand om het forum GTA V gekocht, en zo ja hoe bevalt het spel?
Koen Hollander
Koen Hollander
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Ozzie
Ik heb het spel zelf niet gekocht, maar enkele klasgenoten/schoolgenoten wel en die spreken vol lof over GTA V. Ik denk dus dat het zijn geld echt wel waard is :)
Koen Vlaswinkel
Koen Vlaswinkel
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hoe zit het met de wedstrijd van de tutorials? Gaat die nog door want ik zie dat ik de enige ben die een tutorial gepost heb?
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dan lijkt het me dat jij de winnaar bent Koen :)
B a s
B a s
12 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Dat lijkt mij dan ook :)
Ozzie PHP
Ozzie PHP
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Zo... hier een taart en daaronder (in het verpakkingspapiertje) ligt het boek dat je gewonnen hebt!

Afbeelding
Koen Vlaswinkel
Koen Vlaswinkel
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Bedankt :) Jammer dat er alleen nog geen reacties zijn op mijn tutorial. Is hij misschien te moeilijk?
Wouter J
Wouter J
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik denk meer dat android en java developers niet echt de doelgroep van PHPhulp zijn.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Koen Vlaswinkel
Koen Vlaswinkel
12 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Maar het is natuurlijk wel te combineren, vooral met het voorbeeld dat ik erbij geef met een API.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.