PHP leren voor beginners: wat is het en past het bij jou? (samenwerking)

Toegevoegd door PHP hulp, 5 jaar geleden

PHP leren voor beginners: wat is het en past het bij jou?Wereldwijd wordt veel gebruik gemaakt van PHP, waardoor het een uitstekende keuze is om PHP te gaan leren als je op zoek bent naar een vakgebied waar veel vraag in is. In dit artikel gaan we verder in op PHP en wat je ermee kunt. In de basis is PHP een scripttaal dat goed kan communiceren met databases.

Wat is PHP precies?

PHP staat voor Hypertext Preprocessor. Websites worden dynamisch doordat webservers PHP kunnen uitvoeren. PHP communiceert met diverse databases zoals een MySQL database. PHP wordt ook wel een server-side scripttaal genoemd doordat webservers PHP uit kunnen voeren. PHP hoort dan ook op webservers te draaien en je kunt niet zomaar een PHP bestand uitvoeren op je eigen laptop of computer. Een voorbeeld waarbij het handig is om PHP te gebruiken is bij het afhandelen van formulieren of wanneer je met een inlog- en uitlogsysteem werkt voor gebruikers.

PHP en HTML

Je kunt PHP code schrijven tussen HTML regels. HTML is geen programmeer- of scripttaal maar een raamwerk voor een website. Je kunt de inrichting van een website maken in HTML, maar niet de daadwerkelijke code schrijven. Dit kan wel met PHP tussen de HTML regels. Hiermee kun je de vele beschikbare functies van PHP aanroepen, zoals bijvoorbeeld het ophalen van de huidige datum. Als je HTML al kent zorgt het leren van PHP er dus voor dat je veel meer mogelijkheden krijgt. Een PHP script start met <?php en eindigt met ?>. Hier tussen kun je de code schrijven. Er zijn veel goede boeken waarmee je PHP kunt leren. Ook kun je zeer veel informatie vinden op het forum, YouTube en andere gratis bronnen op internet. Wanneer je nog helemaal geen ervaring hebt met programmeren kun je ervoor kiezen om een (online) cursus te volgen. Om goed te worden met PHP moet je vooral heel veel oefenen.

PHP en Wordpress

Wordpress is een contentmanagementsysteem (CMS) dat is geschreven in PHP en maakt gebruik van een MySQL database. Wordpress wordt steeds groter. In 2018 was 30% van de top 10 miljoen sites een Wordpress website. Met behulp van Wordpress kunnen mensen eenvoudige een eigen website maken zonder dat ze daar technische kennis voor nodig hebben. Er zijn een groot aantal (gratis) thema’s beschikbaar waardoor het haast alleen nog maar een kwestie van content aanvullen is. Als je PHP kent is het ook mogelijk om zelf een thema te maken, of plug-ins met bepaalde functionaliteiten die mensen kunnen installeren op hun website. Denk hierbij aan een contact formulier o.i.d. Met een plug-in komt deze op de website, zonder dat er technische kennis nodig is. Wanneer je zelf met Wordpress wilt werken worden de mogelijkheden veel groter als je zelf PHP kent.

Veel vraag naar PHP specialisten

Gigantisch veel websites gebruiken PHP voor de back-end, waardoor de vraag naar PHP specialisten zeer groot is. Dit komt mede door het succes van WordPress. Door de hoge vraag en het lage aanbod van PHP specialisten zijn de salarissen hoog. Ook is het bij heel veel bedrijven mogelijk om remote te werken. Dit kan thuis zijn, maar ook op een zonnig tropisch eiland. Als je thuiswerkt is het wel belangrijk om een ergonomisch thuiskantoor op te zetten, want je brengt dagelijks flink wat uren achter de computer door. Zorg voor een bureau op de juiste hoogte en een bureaustoel die ervoor zorgt dat je de juiste lichaamshouding aanhoudt om klachten aan je nek en rug te voorkomen. Als je tijdens het reizen werkt als programmeur kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om vanuit een co-workingspace met goede werkplekken te werken.

Gerelateerde nieuwsberichten

13/06/2024 PHP verhelpt kritiek beveiligingslek in Windows-versie
28/02/2024 LockBit website door politie gekraakt via mogelijk lek in PHP
08/05/2023 PHPhulp verhuisd

 

Er zijn 3 reacties op 'Php leren voor beginners wat is het en past het bij jou'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Thomas van den Heuvel
Thomas van den Heuvel
5 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als zelfs de overheid opnieuw steken laat vallen zou je je af kunnen vragen of we echt méér programmeurs nodig hebben, of misschien toch betere...
- Ariën  -
- Ariën -
5 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Niet alleen de overheid, maar nog meer organisaties, zoals Aegon. De flow om een klant te identificeren (ja, dat doen ze gefaseerd) is echt een drama te noemen. met losse app's en een site die totaal niet op logische wijze de stappen volgt.
Floris Berkenbos
Floris Berkenbos
4 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik hoorde eens mijn echtgenoot hierover praten met onze zoon, maar ik begreep niets ervan. Zo leuk dat ik juist een blog tegenkwam die mij een betere inzicht erover geeft. Dank je voor het delen van zulke informatie. Het was een interessante en leerrijke blog.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.