SpamCop blokkeerde mails vanwege verlopen domein

Toegevoegd door - Ariën -, 4 jaar geleden

SpamCop blokkeerde mails vanwege verlopen domeinDoordat het domein van SpamCop was verlopen werden zondag veel legitieme mails over het hele internet onterecht als spam gemarkeerd. Inmiddels heeft het dochterbedrijf van Cisco de domein weer verlengd. De storing heeft enkele enkele uren geduurd waarna het probleem zondagavond Nederlandse tijd was opgelost. Omdat er vanwege het verlopen van de domein een andere DNS-situatie ontstond, werden alle mails als niet-legitiem bestempeld.

Bij Spamcop worden emails gecontroleerd via een speciale hostname die het IP-adres van de versturende partij bevat. Omdat alle aanvragen op eenzelfde plek uitkwamen werden alle mails als spam gemarkeerd.

Het is onbekend hoeveel gebruikers SpamCop heeft en hoeveel gebruikers getroffen zijn. De oprichter van SpamCop, Julian Haight, zegt op Reddit dat hij het 'verontrustend' vindt dat het domein kon verlopen zonder dat iemand binnen het bedrijf het opmerkte.

SpamCop is in 1998 opgericht door Haigth en is in 2007 verkocht aan Cisco. Haight heeft 12,5 jaar geleden het bedrijf verlaten.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/02/2014 Zwaarste DDoS-aanval breekt records
21/10/2012 Spammers misbruiken .gov-domeinnamen
09/01/2011 Spam op PHPhulp

 

Er zijn geen reacties op 'Spamcop blokkeerde mails vanwege verlopen domein'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.