Symfony Framework 2.1 is een feit

Toegevoegd door Wouter J, 14 jaar geleden

Symfony Framework 2.1 is een feitOp dezelfde dag als Zend Framework 2.0 wordt uitgebracht brengt Symfony, zoals al gezegd was, 2.1 uit. Na 1.100 merged pull requests, 3.500+ commits en meer dan 6000 extra regels code is Symfony 2.1 een feit, de nieuwste versie van het framework. Ook de documentatie heeft meer dan 3.000 regels extra gekregen.

De basis API, hiermee worden de functies met de PHPdoc @api bedoelt, is voor het gebruik veelal hetzelfde gebleven.
Wel is het framework meer stabiel geworden, er zijn een heleboel bug fixes doorgevoerd en zijn er wat componenten verbeterd. De componenten Form, Flink zijn flink onder de tand genomen. De onderliggende code is gewijzigd waardoor het sneller is geworden en meer features heeft gekregen.

Benieuwd en wil je meteen gaan beginnen? Installeer dan Symfony via composer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
php composer.phar create-project symfony/framework-standard-edition path/to/install/symfony


Vervolgens is het aan te raden web/config.php uit te voeren want deze test de benodigde aanbevolen instellingen. Daarna kun je aan de slag door de Quick Tour te lezen.

Mocht je je 2.0 project willen omzetten naar 2.1 is het verstandig om UPGRADE.md bestand door te nemen die standaard bij wordt geleverd. Je kan dan precies zien wat er veranderd is wat mogelijk voor jou als developer gevolgen kan hebben.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/12/2013 Chaos om Playstation 4 (video)
20/06/2013 PHP 5.5.0 officieel uitgebracht
20/06/2013 PHP 5.3 bereikt 'End of Maintenance'

 

Er zijn 1 reacties op 'Symfony framework 21 is een feit'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Kees Schepers
kees Schepers
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Goed bezig WouterJ! Ik heb je artikel wel redelijk aangepast omdat er hier en daar wat spelfouten waren en kromme zinnen maar hij is wel lekker informatief :)

Ik ben op mijn werk (Telegraaf) bezig met een Silex/Doctrine project welke ik komende week ga omzetten naar een Symfony 2.1 applicatie.

Toch blijft mijn liefde voor Zend Framework onaantastbaar!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.