Xtend verhelpt tekortkomingen Java

Toegevoegd door Eddy B, 15 jaar geleden

Xtend verhelpt tekortkomingen JavaEclipse komt met een nieuwe plugin voor Java. De plugin genaamd "Xtend" moet de tekortkomingen van Java verhelpen en het leven van Java-programmeurs wat verdraagzamer maken. Eclipse legt de nadruk op dat Xtend geen vervanging is voor Java maar een update is in situaties waarin Java minder efficiƫnt is. Xtend verbetert onder andere de zogenaamde 'switch' expressies waar Java nog weleens moeite mee heeft.

Ook probeert Ecplise in te spelen op programmeurs door de syntax van Xtend drastisch makkelijker en efficiƫnter te maken dan die van Java. Dit betekent niet alleen dat de code van Xtend sneller te schrijven is maar ook gemakkelijker te onderhouden.

De code van Xtend word gecompileerd naar Java zodat de eind gebruiker geen extra plug-ins hoeft te installeren. Voor de Eclipse-IDE (een bewerkingsprogramma voor de Java syntax) is er al een Xtend plug-in beschikbaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

08/11/2016 Browserbouwers weren veiligheids-plugin
02/02/2016 Oracle stopt met Java-browser plug-in
19/06/2015 Goedkeuring voor standaard Javascript 6

 

Er zijn 7 reacties op 'Xtend verhelpt tekortkomingen java'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jelmer -
Jelmer -
15 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Een soort alternatieve syntax voor Java dus? Klinkt een beetje vergelijkbaar met wat CoffeeScript is voor Javascript.
Jelle -
Jelle -
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Laatst had google ook al iets soortgelijks met Dart (wat naar javascript omgezet kan worden), ben benieuwd of het wat wordt, ziet er in ieder geval wel erg interessant uit.

Zal er binnenkort maar eens wat mee gaan rondklooien :)
Jelmer -
Jelmer -
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Volgens mij is Xtend, net als CoffeeScript, meer een alternatieve syntax dan een aparte taal zoals Dart is. Xtend voegt niet nieuwe features toe aan de Java taal waar Dart juist wel allemaal nieuwe concepten aan Javascript toevoegt. Of bovenop Javascript bouwt.

Javascript die is omgezet vanuit CoffeeScript is nog prima leesbaar en goed te debuggen, en voor wat ik heb gezien van Xtend is het daar hetzelfde. Dart daarentegen verandert je hele code omdat het die hoge abstractie van Dart zelf moet vertalen in hele lage bijna op C lijkende code. Features die Javascript heeft, zoals prototypal inheritance, kan je vanuit Dart niet eens gebruiken. De Javascript code lijkt me dan ook niet meer makkelijk te debuggen.
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Ik denk dat het een soort van jQuery voor javascript is.
Eddy B
Eddy B
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nee niet echt, jQuery is meer een addon/plug-in en Xtend is een andere manier van programmeren die de code converteert naar dezelfde output.
Jelle -
Jelle -
15 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Hmm ja, opzich is Dart wel iets meer dan alleen een alternatieve syntax, hoewel dat het enige is waar het op dit moment bruikbaar voor is, tot dat browsers het fatsoenlijk gaan ondersteunen(wat ik op chrome na nog niet zo snel zie gebeuren).
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Fabian M
Fabian M
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
En zo wordt het opeens een scripting language. Het lijkt meer op Python of Ruby, dan op Java.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.