Zend Framework 2.0 uitgebracht

Toegevoegd door - Raoul -, 14 jaar geleden

Zend Framework 2.0 uitgebrachtVandaag is de zogeheten 'stable' versie van Zend Framework 2.0 uitgebracht. Zend, het bedrijf achter het Zend Framework zal de eerste versie van het framework nog 18 of 24 maanden ondersteuning geven.

Er zijn ook heel wat nieuwe features in versie 2, onder andere een Event Manager, het lang verwachte Dependency Injection, modules (die je waarschijnlijk ook zult kennen als bundles in Symfony) en een hele nieuwe MVC laag.

Andere onderdelen zoals Mail, Form en Log zijn ook onder handen genomen.

Matthew Weier O'Phinney, de projectleider bij Zend zegt dat ontwikkelaars van de vorige versie, versie 2 uitheems zullen vinden.

Weier O'Phinney zegt ook dat je beter de overstap nu kunt maken, omdat je dan veel sneller en gemakkelijker applicaties zou kunnen bouwen.

Via deze link kan je het framework downloaden en tevens vind je hier een handige quickstart handleiding waarmee je snel met versie 2 aan de slag kan.

Gerelateerde nieuwsberichten

28/02/2024 LockBit website door politie gekraakt via mogelijk lek in PHP
08/05/2023 PHPhulp verhuisd
21/04/2023 Bug opgelost met traagheid PHPhulp

 

Er zijn 6 reacties op 'Zend framework 20 uitgebracht'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Eindelijk....!

(beetje jammer dat ze het nou weer precies op de dag moeten doen dat Symfony heeft aangekondigd hun framework te releasen)

Offtopic:
Dat olifantje van ZF2.0 vind ik wel geweldig!
Afbeelding
- Raoul -
- Raoul -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Haha ik ook Wouter! Lijkt een beetje op het olifantje van PHP
Remco nvt
Remco nvt
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Luie modus: Iemand een idee of het veel werk is om een zf 1 te poorten naar 2 ?
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ja, ZF2 is een compleet nieuw iets dat werkt met namespaces, composer, modules, ect. en zelfs een nieuw MVC layer. Dus ja, je zal dan veel werk moeten verrichten.
Tim S
Tim S
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Op de About pagina van zendframework staat dit:

I have an application built with Zend Framework 1 – will I be able to migrate it to the new version?
Absolutely. An important part of Zend Framework 2 is the migration layer that will allow ZF 1 code to run on the new ZF 2 engine, which will be made available in the future. With it, you will be able to add new ZF 2 code, and refactor existing code, at a controlled pace.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Kees Schepers
kees Schepers
14 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Op de conference vertelde ze mij dat het niet veel werk is. Het is namelijk ook mogelijk om Zend Framework 1 onderdelen te gebruiken in 2. Zo hoef je niet meteen je custom URL routes bijvoorbeeld direct om te bouwen.

Ik ben zelf bezig met een applicatie compleet om te bouwen van een zelf in elkaar geprutst 'framework' naar Zend Framework 1. Althans, de frontend is zo goed als klaar.

De admin moet ik daarna gaan herbouwen (nog veel meer werk) en dat ga ik wel in Zend Framework 2 doen heb ik besloten. Gelukkig is de ORM laag in Doctrine2 dus kan ik die mooi delen met de frontend en backend!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.