Installatie - PhpMyAdmin

Phpmyadmin is een erg handige tool om in de Mysql database te kunnen werken. Om die rede installeren wij hem ook! We kopieren alle bestanden uit phpMyAdmin-2.6.4-rc1.zip naar onze htdocs map. We maken wel eerst een mooi mapje 'phpmyadmin' zodat we het overzicht niet kwijtraken. Voordat we phpmyadmin kunnen gebruiken zullen we eerst het 'config.inc.php' bestand in de Phpmyadmin map moeten wijzigen. Open hem liever niet met kladblok, dat word gegarandeerd een chaos! Ergens in het bestand vinden we de optie $cfg['Servers'][$i]['password']. Hier moeten we tussen de haakjes (op dezelfde manier als erboven 'root' is ingevuld) het Mysql wachtwoord invoeren. We slaan het bestand op en surfen nu met onze browser naar http://localhost/phpmyadmin/.

Ey, wat krijgen we nu? Een error! Geen paniek als je de error '#1251 - Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client' op je scherm krijgt. Dat is een bekend probleem! De technische uitleg: 'MySQL 4.1 and up uses an authentication protocol based on a password hashing algorithm that is incompatible with that used by older clients'. Gelukkig is er een relatief simpele oplossing. We doen het volgende:  http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/mysql_cmd_password.PNG
  Mysql Command prompt wachtwoord wijzigen

  http://www.i-cey.net/handleidingen/afbeeldingen/phpmyadmin.PNG
  Phpmyadmin werkt!

  Gefeliciteerd, als het goed is heb je nu een werkende Apache2 + Php + Mysql installatie op je computer staan.

  « Lees de omschrijving en reacties

  Inhoudsopgave

  1. Voorwoord en Benodigdheden
  2. Installatie - Php
  3. Installatie - PhpMyAdmin
  4. Installatie - Apache
  5. Configuratie - Apache + Php
  6. Beveiligen - PhpMyAdmin (htacces + allow/deny)
  7. Configuratie - Apache + Php deel 2
  8. Tot slot
  9. Installatie - Mysql

  PHP tutorial opties

   
   

  Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.