= $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

24/01/2014 12:44:31
Quote Anchor link
hallo

als ik $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; doe op mijn telefoon zie ik dit.
Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.3; nl-nl; GT-I9300 Build/JSS15J) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30
en dan gaat het niet om alleen mijn telefoon.
nu zou ik graag de versie Android er uit vissen en het type telefoon.
ik zou graag een detectie maken voor me website als er word gekeken met een telefoon dat ik een andere site kan laten opstarten zo dat het duidelijker leesbaar wordt.

wie kan me een stuk op weg helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 22:49:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 14:42:55
Quote Anchor link
Heb je hier wat aan?
http://code.google.com/p/php-mobile-detect/wiki/Mobile_Detect

Verder zou je ook kunnen kijken naar 'responsive design',waarbij je layout de juiste vorm aan neemt met de gebruikte resolutie.
 
Ronald E

Ronald E

25/01/2014 14:38:54
Quote Anchor link
wat ik al had is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
//    $u_agent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.3; nl-nl; GT-I9300 Build/JSS15J) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30';
//    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.2.2; C6603 Build/10.3.1.A.2.67) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1700.99 Mobile Safari/537.36';
//    $u_agent = 'Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.1.1; nl-nl; AT-AS40SE Build/JRO03C) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30';
    $useragent = $u_agent;
    $uagent = $u_agent;
    $bname = 'Unknown';
    $platform = 'Unknown';
    $mobile = 'nee';
    $version= "";
    $ub = 'Unknown';

    //Mobile
    if (preg_match('/Mobile/', $u_agent)) {
        $mobile = 'ja';
    }

//    Build
    if (preg_match('/Build/', $u_agent)) {
        echo strlen('Build')." X";
    }


    if (preg_match('/Blackberry/i', $u_agent)) {
    $bname = 'Blackberry';
    $platform = 'Unknown';
    $version= "";
    $ub = 'Unknown';
    }
    //First get the platform?
    if (preg_match('/linux/i', $u_agent)) {
        $platform = 'linux';
    }
    if (preg_match('/Android/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Android';
    }
    elseif (preg_match('/macintosh|mac os x/i', $u_agent)) {
        $platform = 'mac';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 5.1|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows XP';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.0|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows Vista';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.1|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows 7';
    }
    elseif (preg_match('/Windows NT 6.2|win32/i', $u_agent)) {
        $platform = 'Windows 8';
    }
    // Next get the name of the useragent yes seperately and for good reason
    if(preg_match('/MSIE/i',$u_agent) && !preg_match('/Opera/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Internet Explorer';
        $ub = "MSIE";
    }
    elseif(preg_match('/Firefox/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Mozilla Firefox';
        $ub = "Firefox";
    }
    elseif(preg_match('/Chrome/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Google Chrome';
        $ub = "Chrome";
    }
    elseif(preg_match('/Safari/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Apple Safari';
        $ub = "Safari";
    }
    elseif(preg_match('/Opera/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Opera';
        $ub = "Opera";
    }
    elseif(preg_match('/Netscape/i',$u_agent))
    {
        $bname = 'Netscape';
        $ub = "Netscape";
    }
// finally get the correct version number
    $known = array('Version', $ub, 'other');
    $pattern = '#(?<browser>' . join('|', $known) .
    ')[/ ]+(?<version>[0-9.|a-zA-Z.]*)#';
    if (!preg_match_all($pattern, $u_agent, $matches)) {
        // we have no matching number just continue
    }
    
// see how many we have
    $i = count($matches['browser']);
if ($i == 0) {
} else {
if ($i != 1) {
        //we will have two since we are not using 'other' argument yet
        //see if version is before or after the name
        if (strripos($u_agent,"Version") < strripos($u_agent,$ub)){
            $version= $matches['version'][0];
        }
        else {
            $version= $matches['version'][1];
        }
    }
    else {
        $version= $matches['version'][0];
    }
}    
// check if we have a number
    if ($version==null || $version=="") {$version="?";}
    if (preg_match('/Trident/i', $u_agent)) {
    if (preg_match('/4.0/i', $u_agent)) {
          $version = '8';
     }
    elseif(preg_match('/5.0/i',$u_agent))
        {
          $version = '9';
         }
}
    return array(
        'userAgent' => $u_agent,
        'name'      => $bname,
        'version'   => $version,
        'platform'  => $platform,
        'pattern'   => $pattern,
    'mobile'    => $mobile
    );
}

wat ik er nu nog uit wil hebben is
Android 4.2.2;
C6603 Build
zoeken naar android gaat wel maar nu de getallen er achter tot de punt komma,
en het type telefoon en dat is eigenlijk van af punt koma tot aan Build.
ik heb een aantal test strings van verschillende telefoons gevonden

Toevoeging op 26/01/2014 13:43:35:

het vinden aan de rechter kant is me gelukt
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        $adroidaan = (explode(';', $u_agent));
        $aantal = count($adroidaan);
        for ($i = 0; $i <= $aantal-1; $i++) {
            if (preg_match('/Android/i', $adroidaan[$i])) {
            $platform = $adroidaan[$i];
        }
        }

maar hoe kom ik links van Build?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.